Häätöpäivän aamu elettiin uudestaan moneen kertaan - Voittajat katsomaan Syke-elokuvan

Lasse, Jasmiina ja Taavi katsomassa Syke-elokuvaa. Kuva: © Nelonen Media.
Lasse, Jasmiina ja Taavi katsomassa Syke-elokuvaa. Kuva: © Nelonen Media.

Sunnuntaina asukkaat aloittivat päivän kuin murmelina, eli elämään ensimmäisen tunnin uudestaan ja uudestaan. Palkintona parhaille suorittajille oli tuoreen Syke-elokuvan näkeminen.

Asukkaat herätettiin yhdeksännen viikon sunnuntaihin, häätöpäivään, aamuyhdeksältä. Kaikki vaikutti normaalilta, mutta sitten Jasmiina huomasi, että olohuoneen televisiossa näkyi kellonaika. Asukkaat spekuloivat, että sillä oli jokin tarkoitus, mutta heille sitä ei kerrottu. Aika kulki kellossa eteenpäin ja Anssi mittasi, olivatko minuutit oikean pituisia ja hän onnistui mittaamaan minuutin lähes sekunnilleen.

Kello tullessa kymmenen alkoi talossa soida summeri, jonka asukkaat liittivät tasatuntiin. Pian summerin jälkeen kello kelautui tunnin taaksepäin, josta Anssi ja Melody alkoivat epäillä, voisiko tämä olla päiväni murmelina -tehtävä. Big Brotherin lähetettyä asukkaille postia, he saivat vahvistuksen epäilyilleen.

Sunnuntain päivätehtävänä oli elää päivä murmelina, eli elää aamun ensimmäinen tunti uudelleen. Asukkaiden piti suorittaa herätyksen jälkeen tapahtuneet toimet niin samanlaisina kuin he tekivät sen alunperin. Parhaiten ensimmäisen tunnin toistaneet asukkaat saisivat elokuvapalkinnon.

Kirjeen lukemisen jälkeen asukkaat menivät makuuhuoneeseen ikäänkuin nukkumaan herätäkseen pian uudelleen. Jasmiinalla alkoi kova valitus ja kiroilu, kun tehtävä selvisi. Nainen huolehti, pitikö hänen pestä hiuksensa monta kertaa, jos he joutuvat useasti heräämään uudestaan samaan aamuun.

Kovin pitkään asukkaat eivät saaneet "nukkua" makuuhuoneessa, vaan Big Brother herätti asukkaat ja aamutoimet alkoivat alusta. Osa asukkaista joutui suorittamaan suihkun moneen kertaan ja osa söi aamupalaa useasti. Lasse joutui joka kerta keittämään asukkaille puuroa ja tupakoijilla oli hieman hankala paikka, jos oli ensimmäisellä tunnilla käynyt useasti tupakalla.

Kun heräämiskertoja alkoi kertyä, Melody ei enää kolmannella kerralla olisi halunnut mennä suihkuun, koska iho menee huonoon kuntoon. Lasse oli sitä mieltä, ettei oikeasti tarvitse mennä suihkuun, vaan riittää, että menee esimerkiksi suihkun alle. Jasmiina halusi kuitenkin suorittaa asiat juuri niin kuin ne meni, koska hän halusi osalliseksi leffapalkinnosta.

Taavi haki kioskilta neljä pullaa päivätehtävän aikana. Kuva: © Nelonen Media.
Taavi haki kioskilta neljä pullaa päivätehtävän aikana. Kuva: © Nelonen Media.

Taavilla oli aamulla erityistehtävä, sillä hän sai käydä kioskilla lunastamassa pullapalkintonsa lauantain lelusairaala-päivätehtävästä. Hänet valittiin yhden pullan voittajaksi, mutta koska sunnuntaina oli käynnissä päiväni murmelina, sai Taavi käydä kioskilla hakemassa kaikkiaan neljä pullaa. Taavi lupasi antaa pullaa Samille maanantaina, kun Samin aloittama kurjuusretriitti on päättynyt.

Päivä oli edennyt jo iltapäivän puolelle, kun televisiossa ollut kello meni viidennen kerran kello yhdeksään. Asukkaat kömpivät jälleen sänkyihinsä, mutta nyt valojen syttymisen yhteydessä ei tullutkaan herätystä, vaan Big Brother ilmoitti tehtävän päättyneen. Tieto otettiin ilolla vastaan ja monet alkoivat syödä myöhäistä aamupalaa, sillä kaikki eivät ehtineet syödä aamiaista ennen tehtävää. Samalla asukkaat kertasivat aamun tapahtumia ja, kuinka hyvin he olivat muistaneet, mitä olivat tehneet.

Noin tunti päivätehtävän päättymisen jälkeen asukkaat saivat kuulla palkinnon voittajat. Elokuvaelämyksiä pääsivät katsomaan Lasse, Sami, Jasmiina ja Taavi. Samia mietitytti lähteä katsomaan elokuvaa, sillä hänellä on ollut tänä viikonloppuna käynnissä omaehtoinen kurjuusretriitti, jonka tarkoituksena on ollut kurjuuden maksimointi.

Retriitillä on ollut monta mutkaa, sillä viikonlopun aikana asukkaat ovat saaneet bileet, runsaasti ruokaa ja juomaa ja nyt vielä elokuvaelämämyksiä herkuilla. Aluksi myös Lasse ja Samir olivat mukana retriitissä, mutta perjantain rapujuhlat katkaisivat miesten selkärangan kurjuuden maksimoinnissa. Sami jätti elokuvan välin retriitin vuoksi ja vain Lasse, Jasmiina ja Taavi lähtivät tehtävähuoneeseen katsomaan elokuvaa.

Voittajien näkemäksi elokuvaksi paljastui uusi Syke-elokuva, jonka ensi-ilta oli viime perjantaina. Jasmiina tiesi elokuvan tulevan ensi-iltaan syksyn aikana ja Syke-sarjan ystävänä hän oli myös elokuvasta kiinnostunut. Elokuvaa katsellessa tarjolla oli myös herkkuja, eli jääteetä, karkkia ja popcornia.

 

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.