Mysteeriovet toivat lauantaisaunan - Lupa puhua nimeämisistä

Kuvia ovista näkyi olohuoneen televisiosta taas lauantaina. Kuva: © Nelonen Media.
Kuvia ovista näkyi olohuoneen televisiosta taas lauantaina. Kuva: © Nelonen Media.

Lauantaina asukkaat suorittivat päivätehtävää ja heille tutut mysteeriovet palasivat talon televisioon. Illalla asukkaat pääsivät Pekan avattua mysteeriarkun lauantaisaunaan puhumaan nimeämisistä.

Asukkaat herätettiin lauantaihin postikuulutuksella. He saivat päivätehtävän, jossa heidän piti toimia videosta tuttujen play-, pause-, rewind- ja fast forward -komentojen tahtiin. Big Brother kuuluttaisi näitä ja asukkaiden olisi toteltava. Pausella piti pysähtyä, rewindillä kulkea takaperin ja fast forwardille kulkea nopeutetusti eteenpäin.

Komentoja annettiin asukkaille sattumanvaraisina hetkinä ja usein ne sattuivat hupaisiin tilanteisiin. Kelauksella takaisin asukkaiden piti vielä muistaa, mitä he olivat hetkeä aiemmin puhuneet. Big Brother pystyi antamaan komentoja myös yksittäisille asukkaille ja esimerkiksi "pausella" oleville asukkaille liikkessä olevat asukkaat välilä hassuttelivat. Esimerkiksi Pekan pausen kohdalla Taavi voiteli Pekan viiksiä ja kulmakarvoja margariinillä. Pekka otti tilanteen huumorilla.

Päivä eteni verkkaiseen tahtiin päivätehtävää ja siivousta lukuun ottamatta ilman ihmeellisempää ohjelmaa. Kesken iltapäivän vieton olohuoneen televisioon alkoi ilmestyä aistiviikolta tuttuja ovikuvia neljä kappaletta. Tuolla viikolla kuvia näytettiin asukkaille vain hämäykseksi, sillä niillä ei ollut mitään merkitystä. Nytkin asukkaat spekuloivat, mikä kuvien tarkoitus on.

Tällä kertaa niillä oli merkitys ja asukkaat saivat siitä postia. Big Brother pisti asukkaat miettimään, missä järjestyksessä kuvat nähtiin aistiviikolla. Neljästä kuvasta muodostuisi koodi, jonka perusteella yksi talon mysteeriarkuista avautuisi. Kaikki asukkaat eivät olleet nähneet aistiviikolla kaikkia kuvia, mikä toi haastetta koodin ratkaisuun.

Koodilla saunaan puhumaan nimeämisistä

Pekka lopulta ratkaisi koodin avaamalla kylpyhuoneessa olevan arkun, jossa oli kirjekuori. Luvan saatuaan Pekka avasi kirjekuoren, jossa hän sai valitsemilleen asukkaille lauantaisaunan. Kuuden saunajuoman ja muiden saunatarpeiden lisäksi saunassa saisi puhua myös menneistä nimeämisistä. Tuttuun tapaansa Pekka järjesti tilaisuudesta pienen show'n, kun hän mietti, keitä hän ottaa mukaansa saunaan.

Päätöksen saunakavereista Pekka teki päiväkirjahuoneessa. Kun Big Brother kertoi saunan olevan lämmin, Pekka paljasti ensin valinneensa Anssin, Lassen ja Akin. Pekka yritti hämätä, ettei ketään muita tulisi saunaan, mutta kertoi hetken päästä myös Jasmiinalle ja Taaville, että hekin pääsevät saunaan.

Kaikki asukkaat pääsivät siis lauantaisaunaan ja saunassa alkoi pian kova keskustelu, kuka nimesi ja kenet ja millä perusteella tämän kauden nimeämisissä. Nimeämisistä sai puhua vain saunassa ja kylpyhuoneessa. Niiden ulkopuolella nimeämisistä puhuminen oli yhä kiellettyä.

Asukkaille ei ole kerrottu viimeisimpien nimeämisten tuloksia, jotka pidettiin viime yönä. He saivat kertoa jakamansa pisteet myös viime yön nimeämisistä, mutta he eivät tiedä, kuinka monta asukasta tullaan nimeämään tänään alkavaan häätöäänestykseen. Tieto kerrottaneen asukkaille myöhemmin tänään.

Saunassa asukkaat kertoivat antamansa nimeämispisteet toisilleen. Yhteenlaskettujen pisteiden perusteella pisteet jakautuivat seuraavasti: Aki 5, Jasmiina 4, Taavi 4, Pekka 3, Lasse 1 ja Anssi 1. Häätöäänestykseen joutuvien asukkaiden nimet selviävät tänään Nelosella kello 22.30 alkavassa BB-päivittäislähetyksessä.

Keskustelunaiheesta huolimatta ilta jatkui BB-talossa rentona ja hyväntuulisena.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.