Pekka häädettiin BB-talosta viikko ennen finaalia - Viisi asukasta finaaliviikolle

Video: Pekka häädettiin BB-talosta neljäntenätoista. Lähde: Ruutu.fi / Nelonen Media.

BB-talossa todellinen eliminaatioviikko huipentui sunnuntain häätöön, kun viikon kolmas asukas häädettiin. Kauden 13. häätöäänestyksessä BB-talosta häädettiin Pekka.

Asukkaat nimesivät toisiaan häätöäänestykseen poikkeuksellisesti perjantain ja lauantain välisenä yönä. He antoivat toisilleen normaalisti nimeämispisteitä ja nimeämisten perusteella neljä asukasta joutui häätöäänestykseen. Vain viikko ennen BB-finaalia häätöuhan alla olivat Aki, Jasmiina, Taavi ja Pekka. Asukkaista finaaliviikkopaikkansa olivat siis varmistaneet jo Anssi ja Lasse.

Lauantaina asukkaat olettivat kuulevansa häätöäänestyksessä olevien nimet normaaliin tapaan, mutta Big Brother järjestikin asukkaille lauantaisaunan, kun Pekka ratkaisi mysteeriarkun koodin. Saunassa asukkaat saivat lauantai-iltana paljastaa toisilleen kauden kaikki nimeämisensä ja tietenkin siinä tuli julki myös tämän viikon nimeämiset. Ainoa, mikä jäi hämärän peittoon, oli häätöäänestykseen joutuvien asukkaiden määrä.

Kun asukkaille ei eilen kerrottu nimeämisten tuloksia, päättelivät asukkaat heidän kaikkien olevan häätöuhan alla. Big Brother vahvisti asukkaiden harhaluuloa kaikkien olemisesta äänestyksessä toimittamalla kaikkien laukut varastohuoneeseen. Tämä tehtiin kaiken lisäksi niin kierosti, että ensin BB toimitti häätöuhan alla olevien laukut ja hetken päästä Anssin ja Lassen laukut.

Asukkaiden annettiin olla siis uskossa, että he kaikki ovat häätöäänestyksessä, vaikka vain neljä oli häätöuhan alla. Totuus paljastettiin sunnuntain suoran lähetyksen alussa, kun juontaja Elina Kottonen kertoi asukkaille, ketkä heistä ovat häätöäänestyksessä. Anssi ja Lasse eivät olleet uskoa kuulemaansa ja he kysyivät Elinalta, oliko tämä totta. Elina vahvisti tämän ja etenkin Anssille tieto finaaliviikolle pääsystä meni tunteisiin.

Viimeisessä häätölähetyksessä asukkaita päästettiin turvaan kaksi, molemmat yksitellen. Ensin turvaan pääsi Aki toisen mainoskatkon jälkeen ja neljännen mainoskatkon jälkeen Taavi. Aki ja Taavi varmistivat paikan finaaliviikolle Anssin ja Lassen ohella. Paikastaan finaaliviikolla joutui jännittämään vielä kaksi asukasta.

Kaksi kisaamassa viimeisestä paikasta talossa

Kun häätöäänestyksessä oli enää Jasmiina ja Pekka, he saivat jännittää kohtaloaan talossa pysymisestä olohuoneen sohvalla. Jännitys oli häätölähetyksen aikana ollut käsinkoskeltava ja se jatkui aina häätötuloksen julkistamiseen saakka. Lopulta tuli se hetki, kun Elina kertoi, että seuraavana BB-talosta häädetään Pekka.

Jasmiina ei ollut uskoa korviaan, kun kaiuttimista kuului Pekan nimi. Ennen halauskierrosta Pekka nousi keittiösaarekkeen päälle seisomaan ja esitti kiitoksensa asukkaille ja totesi "kuningas on poistunut". Sen jälkeen hän halasi muut asukkaat ja poistui talosta tutuksi tullut turkki päällään. Pekka totesi Jasmiinan ansainneen paikan finaaliviikolla ja hän kehoitti kaikkia nauttimaan viikosta.

Jasmiina jäi taloon ottamaan halauksia vastaan muilta asukkailta. Taavi oli ensimmäisenä halaamassa nyyhkyttävää naista. Myös muilla asukkailla oli tunteet pinnassa ja he onnittelivat toisiaan pääsystä finaaliviikolle. Myöhemmin asukkaiden päästyä pihalle Jasmiina käveli yksin pihalla jonkin aikaa selvitelläkseen tuntemuksiaan.

Studioon talosta saapunut Pekka sanoi, että oman nimen kuuleminen häädön merkiksi veti myös hänet hiljaiseksi. Pekka oli psyykannut itsensä, että hän lähtee tänään.  Jasmiina on Pekan mielestä sellainen persoona, joka ansaitsee paikan finaaliviikolle. Jännitys nosti myös Pekan sykettä, hän joutui tunnustamaan Elinan haastattelussa.

Omien sanojensa mukaan Pekka piti hauskaa 11 viikkoa ja oli kiitollinen, että selvisi useasta äänestyksestä kauden aikana. Pekka kuvaili BB:tä mahtavaksi ja ainutlaatuiseksi. Pekka sanoi, että häntä vähän harmitti hieman putoaminen viikkoa ennen finaalia, olisi hän viimeisen viikon halunnut kokea, mutta hän on saanut jo paljon. Ei voi hävetä sitä, että putosi tässä vaiheessa ja kavereiden näkeminen studiossa helpotti paljon.

Lopullisissa äänestystuloksissa Pekka tuli häädetyksi saatuaan häätöäänestyksen viimeisessä vaiheessa 46,3 % annetuista äänistä, kun Jasmiina keräsi 53,7 % äänistä. Muiden vaiheiden tuloksia turvaanpääsyhetkellä ei ole tiedossa. Äänestystulosta Pekka ei harmitellut, totesi vain, että onneksi ei jäänyt muutamasta kaverin äänestä kiinni.

Taloon jääneet asukkaat pääsivät juhlistamaan finaaliviikkopaikkaansa kuohujuomalla, jonka Big Brother toimitti asukkaille varastohuoneeseen. Laseja kilauteltiin iloisissa tunnelmissa ja he lupasivat nauttia viikosta ilman puhetta häädöistä.

Elina paljasti viimeisen häätölähetyksen lopusta, että viisi asukasta on finaaliviikolla, mutta yksi saattaa pudota pois perjantaina. Perjantaina Big Brother järjestää käänteisen huutokaupan, jossa BB tekee tarjouksen finaalipaikasta luopumisesta. Elinan mukaan huutokaupasta kerrotaan lisätietoa maanantaina.

Pekan häädön jälkeen BB-taloon jäi finaaliviikolle viisi asukasta, Anssi, Lasse, Aki, Taavi ja Jasmiina.

Viimeisenä ennen finaaliviikkoa talon joutuu jättämään Pekka: “Kuningas poistuu tänään, mutta valot eivät sammu!” (BB-nettisivut)

Artikkelia on päivitetty 21.11.2021 kello 23.02: Uutista on päivitetty häädön jälkeisillä tunnelmilla.
Artikkelia on päivitetty 21.11.2021 kello 23.29: Kerrottu lisätietoa illan etenemisestä sekä tulevasta huutokaupasta. Vaihdettu myös pääkuva, lisätty video alkuun ja linkki loppuun.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.