Turistikierros Kreikassa oppaiden lihasvoimalla

Turistit tutustuivat nähtävyyksiin bussilla. Jasmiina kuskina, Pekka työntää. Kuva: © Nelonen Media.
Turistit tutustuivat nähtävyyksiin bussilla. Jasmiina kuskina, Pekka työntää. Kuva: © Nelonen Media.

Asukkaat pääsivät tiistaina uuteen kohteeseen, Kreikkaan. Samalla myös matkaoppaiden ja matkustajien kokoonpanot menivät osittain uusiksi, kun päästiin erikoiselle turistikierrokselle.

Maanantain rantaloma perheen kanssa vaihtui kulttuurimatkaan Kreikkaan. Matkaan lähtee Saarenpään kirjallisuusseuran miesporukka, johon kuuluvat Lasse, Aki, Sami ja Samir. Henkilökunnan ja matkustajien osat olivat hieman muuttuneet, kun matkaoppaiksi määrättiin Ville, Anssi, Taavi, Pekka ja Jasmiina.

Matkustajat kiertävät tiistaina Kreikan nähtävyyksiä turistibussilla, jossa oppaiden täytyy pitää uskottavat esittelyt. Saavuttuaan Kreikkaan kiertoajelu alkoi epäonnisissa merkeissä, sillä bussi oli epäkunnossa, sen vaihdelaatikko oli hajonnut. Matkaoppaat joutuivat työntämään bussia ja samalla pitää esittelyä matkan aikana.

Kiertoajelulla saavutaan eri turistikohteisiin, josta pidetään tarkempi esittely. Matkaoppaat eivät saaneet mitään tietoja tai materiaalia kohteista, vaan heidän piti itse keksiä uskottavat esittelyt kohteista. Kreikan historiaa pistettiin hieman uusiksi jumalten ja muiden osalta. Turistikierroksella kerrottiin myös matkan varrella näkyvistä maisemista ja matkailijat esittivät aktiivisesti kysymyksiä oppaille.

Pysähdyksissään turistikohteisiin matkustajat ottivat kuvia saamallaan matkapuhelimella samaan tyyliin kuin maanantaina. Ensimmäistä kertaa ulkomaan matkalla olleet kirjallisuusseuran jäsenet kyselivät tietenkin myös kirjallisuutta, jota he voivat kotopuolessa matkan jälkeen lukupiirissä lukea.

Asukkaiden turistikierros oli pitkä ja matkaoppaat vaihtelivat rooleja bussissa tasaisin väliajoin. Kieroksella olivat mukana Jasmiina, Pekka ja kohdepäälliköksi valittu Anssi. Kukin kävi vuorollaan työntämässä bussia ja oli vuorollaan myös kuskina. Kuskin vastuulla oli reitin esittely matkan aikana ja kolmantena kyydissä ollut opas hoiti turistikohteen esittelyn.

Samaan aikaan, kun turistikierros eteni tehtäväalueella, keittiövuoroon määrätyt Taavi ja Ville valmistivat lounaaksi tirovitapiirasta ja illalliseksi lammaspataa. Villelle keittiövuoro ei ollut mieleen ja hän kirosi sitä heti, kun kuuli siitä. Hän oli keittiövuorossa myös eilen, joten harmistuksen ymmärtää, koska keittiössä riittää hommaa. Työn touhuun päästyään Villellä ei kuitenkaan ollut mitään asennevammaa, vaan hän otti jopa pääkokin aseman.

Matkustajat tanssivat matkaoppaiden opettaman tanssin hotellin iltaohjelmassa. Kuva: © Nelonen Media.
Matkustajat tanssivat matkaoppaiden opettaman tanssin hotellin iltaohjelmassa. Kuva: © Nelonen Media.

Lounaan jälkeen turistikierros jatkui, sillä matkailijoilla oli vielä monta kohdetta käymättä läpi. Matkaoppaat esittelivät mm. Meteoran luostarialueen, jossa Jasmiina piti esittelyn. Viimeisenä kohteena kiertoajelu saapui Deloksen historiallisille raunioille. Sieltä ryhmälle tuli äkkilähtö, sillä alue oli sortumavaarassa. Heidän piti poistua nopeasti kohti hotellia, joten Anssi ja Pekka työnsivät bussia molemmat. Paluumatkalla bussi ajoi harhaan ja he joutuivat palaamaan jonkin verran takaisin ennen kuin pääsivät hotellille.

Keittiövuoron ohella Villen ja Taavin tehtävänä oli myös tanssinumeron tekeminen iltaohjelmaan. Heidän piti opetella kreikkalainen sirtaki-, eli sorbastanssi keittiövuoronsa aikana ja myöhemmin opettaa se matkailijoille tanssipajalla. Ville ja Taavi saivat Big Brotherilta tabletin, josta soittaa musiikkia harjoittelun aikana.

Harjoiteltuaan tanssin, Ville ja Taavi pitivät matkustajille tanssipajan, jossa he opettivat liikeet Akille, Samille, Samirille ja Lasselle. Illlallisen jälkeen Ville, Taavi ja matkustajat esittivät tanssin muille matkaoppaille. Jasmiinalla oli erityisen hauskaa seuratessaan esitystä ja muutamissa kohdissa hän nauroi katketakseen. Kohdepäällikkö Anssi epäili tanssiesitystä katsoessaan, että matkustajat olivat nauttineet illallisen yhteydessä tarjoiltua viiniä lasillisen liikaa.

Pian tanssiesityksen jälkeen asukkaat saivat heittää vapaalle, kun Big Brother ilmoitti tehtävän päättyneen tältä päivältä. He jäivät vielä odottamaan päivän matkakuumemittarin lukemia. Tänään ansaitut kauppasekunnit he saivat nähdä reilut puoli tuntia myöhemmin. Mittari hieman heitteli näytön aikana ensin nousuun ja sitten laskuun. Lopulta mittari lähti uuteen nousuun ja pysähtyi noin +34 asteen kohdalle.

Kahden päivän jälkeen asukkaat ovat ansainneet noin 62 sekuntia. Huomenna asukkailla on jälleen vuorossa uusi kohde ja ainakin osittain uudet roolit.

Lue myös:
Asukkaat matkalle maailman ympäri - Kauppatehtävässä matkaoppaita ja matkustajia (8.11.2021)
Taaville Pekan äänet korviin häädetyn perinnössä (8.11.2021)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.