Asukkaat vastasivat katsojien kysymyksiin - Kautta muisteltiin valokuvia katsellen

Finalistit aloittelemassa itse valmistamaansa lounasta bravuurikokkauksistaan. Kuva: © Nelonen Media.
Finalistit aloittelemassa itse valmistamaansa lounasta bravuurikokkauksistaan. Kuva: © Nelonen Media.

Viimeisenä lauantaina finalistit pääsivät muistelemaan menneitä ja vastaamaan katsojien kysymyksiin. Kysymyksistä nousi esiin yksi kauden ikuisuusaiheista, Milenan saama "tviitti".

Lauantaina finalistit saivat nukkua myöhään, sillä he olivat juhlineet viimeisissä bileissä lähes aamuneljään. Puolilta päivin Big Brother antoi ensimmäisen tehtävän, kun finalistit saivat kukin valmistaa bravuuriruokansa. Finalistit valmistivat täyden aterian, sillä mukana oli joka tyypin ruokalajia.

Mia sai tarpeet dumplingeja varten, Laura kesäkurpitsa-halloumipiirakkaan, Reeo naudanpaistiin ja Miikka mokkapaloihin. Finalistit saivat päivän hyvin kulumaan valmistamalla aterian ja myöhemmin nauttimalla sen hyvällä ruokahalulla.

Syötyään itse valmistamansa lounaan, Big Brotherilla oli lisää ohjelmaa tarjolla. Katsojat olivat saaneet lähettää finalisteille kysymyksiä sosiaalisen median kautta ja finalistit pääsivät tänään vastaamaan joihinkin niistä. Big Brother laittoi kysymyksiä parissa erässä olohuoneen televisioon ja finalistien piti mennä sohville vastaamaan kysymyksiin puhujakorokkeelta.

Katsojat halusivat mm. tietää, kenen häädetyistä asukkaista finalistit haluaisivat finaaliviikolle ja vastaukset olivat aika yhdessä linjassa. Finalistien vastauksessa nousivat esiin Sofian, Nabazin, Heidin ja Sallan nimet. Finalistien kantaa haluttiin myös siihen, pitivätkö he juonittelukaudesta vai olisivatko he halunneet sellaiselle kaudelle, jossa ei saanut puhua nimeämisistä. Vastaukset olivat yksimielisiä ja kaikki olivat juonittelukauden kannalla.

Miikka valmistamass mokkapaloja. Kuva: © Nelonen Media.
Miikka valmistamass mokkapaloja. Kuva: © Nelonen Media.

Osa kysymyksistä oli osoitettu kaikille yhteisiksi ja jotkut oli nimetty jollekin finalistille yksistään. Päivän kiperin kysymys tuli Mialle, jolta tiedusteltiin, kuka kirjoitti Milenalle osoitetun "tviitin", josta Milena pahoitti mielensä ja halusi kiihkeästi selvittää sen lähettäjän. Katsojia ja asukkaita viikkokausia askarruttanut "tviitin" arvoitus ei ehkä vieläkään ratkennut.

Vaikka Mia vastasi, että "minä", Big Brother tuuttasi pariin kertaan torvea väärin-vastauksen merkiksi, joka hämmensi finalisteja. Kun Mia muutti vastaustyyliään, ettei hän arvannut olevansa viestin kirjoittaja, vaan sanoi olensa sen kirjoittaja, vastaus tyydytti BB:tä. Jäi kuitenkin epäselväksi, oliko Mia oikeasti "tviitin" takana, vai tiesikö hän vain sen kirjoittajan ja suojeli häntä.

Muutama viikko sitten Reeo ja Mia keskustelivat mysteeriviestistä ollessaan alhaisissa ja Reeo kysyi, kirjoittiko Mia sen. Tuolloin Mia ei sitä Reeolle tunnustanut, eikä myöskään päiväkirjahuoneessa Big Brotherille ainakaan suoraan sitä sanonut. Mian kautta rantain -vastauksesta saattoi päätellä hänen olevan viestin kirjoittaja, mutta silloinkaan täyttä varmuutta asiasta ei tullut.

Kuvamuistojen kahlausta

Kahden kysymys-vastaus-session jälkeen Big Brother lähetti asukkaat muistojen teille. Big Brother toimitti asukkaille kymmeniä valokuvia kuluneen kauden varrelta. Eri tilanteista valitut kuvat veivät finalistit kauden tehtäviin, kisoihin, bileisiin ja muihin tapahtumiin, joita he naureskellen ruokapöydän ääressä katselivat yhdessä.

Kuvien läpikäynnin jälkeen finalistit saivat valita yhden kuvan kukin ja kehystää sen. Tämän jälkeen heidän tehtävänsä oli kertoa kuvasta, mitä se edustaa ja miksi valitsi juuri tämän kuvan.

Laura valitsi kuvan ensimmäisen viikon pallotehtävästä, jossa kaikki asukkaat olivat koolla olohuoneessa. Laura valitsi kuvan, koska siinä oli kaikki ensimmäisenä päivänä taloon tulleet asukkaat ja siinä näki talon keskeisiä elementtejä, kuten esimerkiksi olohuoneen pellekuvat.

Reeon kuvavalinta oli museo-kauppatehtävästä, jossa hän suunnitteli salatehtävän varkaana medaljongin varastamista. Reeo kertoi perusteluikseen, että hän piti tehtävää kuumottavana, koska varas ei tietenkään saanut jäädä kiinni ja muut asukkaat uhkasivat pistää varkautta yrittävät häätöäänestykseen. Lopulta Reeo ei varastanut museosta mitään.

Mia valitsi kuvan televisioviikolta. Kuva: © Nelonen media.
Mia valitsi kuvan televisioviikolta. Kuva: © Nelonen media.

Kolmantena kuvavalinnastaan kertoi Mia, joka oli valinnut kuvan viikolta, jossa asukkaat tekivät televisio-ohjelmia. Mia oli valinnut kuvan, jossa finaalinelikko Miikka, Laura, Reeo ja Mia olivat kuvaamassa yhtä viikon ohjelmista. Mia sanoi olevansa iloinen, että on heidän kanssaan finaalissa.

Miikan valinta kuvakseen oli otos, kun Saara Aalto oli vierailulla talossa. Kuvassa asukkaat olivat juuri tehneet musiikkikappaleensa live-vedon  tehtäväareenalla. Miikka kertoi, kuinka hän ja moni muu ylitti itsensä ja pelkonsa kyseisessä tehtävässä.

Esiteltyään suosikkikuvansa Big Brother antoi finalisteille lisää kehyksiä, jotta he voivat kehystää lisää kuvia. Finalistit saavat valita kuvista joitakin itselleen. Fiilistely kuvien kanssa talossa jatkui viimeisenä iltana ja pikku hiljaa lähestyvän finaalipäivän jännitys alkoi lisääntyä.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.