Analyysi: Finalistianalyysi 2022

Big Brother 2022 on loppuhetkillään, kun viimeinen viikonloppu on käynnissä. On aika tehdä perinteinen Big Brotherin finalistianalyysi Miikan, Reeon, Lauran ja Mian mahdollisuuksista voittaa koko kausi.

Tämän vuoden Big Brother huipentuu finaaliin sunnuntaina. BB-talossa on neljä asukasta, joista yksi voittaa 30 000 euron voittopotin. Seuraavassa analyysissä Big Brother 2022 -finalisitit Miikka, Reeo, Laura ja Mia.

Miikka

Miikalla on ollut tasaisen varma suoritus BB-talossa. Taloreissunsa aikana Miikka on ollut usein ensimmäisenä korostamassa, kuinka talossa ei pidä olla vapaamatkustajia ja häätösohvalla tulee olla käytynä. Yllättäen kuitenkin Miikka on yksi vähiten häätöuhan alla olleita asukkaita.

Kauden aikana Miikka on myös kohtuullisen hyvin onnistunut välttämään vastuutehtäviä, kuten päällikön roolia tai muita paikkoja, missä joutuu tekemään ns. kovia ratkaisuja. Miikka on onnistunut luovimaan talossa Reeon siivellä ja, kuten talossakin on pohdittu joidenkin toimesta, on Reeo toiminut ikäänkuin Miikan kilpenä.

Miikka on ollut talossa ja katsojien keskuudessa suosittu asukas, eikä hän ole ollut usein häätöäänestyksessä ja vähistä häädöistä hän on selvinnyt. Sinänsä Miikka on aika perinteinen BB-asukas, joka selviää talossa pitkälle olemalla kaikille mukava, ns. kaikkien kaveri.

Useinkaan tällainen asukas ei kuitenkaan voita Big Brotheria, enkä usko niin käyvän nytkään. Miikka poistunee talosta finaalin ensimmäisenä.

Reeo

Ehdottomasti kauden kovin pelaaja ja suurin hahmo. Reeo joutui aloittamaan pelaamisen heti alussa oltuaan ensimmäisessä häätöäänestyksessä. Kauden alussa pelaaminen oli ehkä turhan karskia, mutta hän osasi rajoittaa myöhemmin sen järkeviin mittoihin. Reeo oli pelaamisen suhteen talon harvoja järjen ääniä, joka osasi organisoida Rooman pelaamisen ja sai siihen liitettyä myös muita asukkaita jäseniksi.

Hyvin usein Reeon liittouma sai häätösohvalle ne ketkä halusivat, vaikka välillä tehtiinkin virheitä. Ehkä karkein virhe tehtiin Heidin valehäädön yhteydessä, joka kuitenkin päättyi hyvin, kun Heidi palasi taloon. Muutenkin Reeo oli kauden kantava voima, jota ilman tämän vuoden Big Brotheria on vaikea kuvitella.

Reeo auttoi asukkaita erilaisissa ongelmissa, oli hyvä tehtävissä ja tsemppasi asukkaita, kun heillä oli vaikeaa. Tämän hän teki tasapuolisesti riippumatta siitä, kuuluiko asukas hänen liittoumaansa vai ei. Erityisen sulan hattuunsa Reeo saa toiminnastaan alhaisissa, jolloin hän piti myös Lauran, Sallan ja Mian pakan kasassa vajaat pari viikkoa.

Olisi yllättävää, jos Reeo ei olisi uusi BB-voittaja.

Laura

Aika onnetonta pelaamista yleensä, mutta hän onnistui kuitenkin luovimaan kauden läpi finaaliin saakka. Aluksi Laura ei tehnyt mitään peliliikkeitä ja sitten, kun hän aloitti pelaamisen, se ei ollut kovinkaan organisoitua. Ensinnäkin peliliikkeet tehtiin lähes pelkästään tunteen ja kuulopuheen perusteella.

Pisteiden jakamista ei myöskään kunnolla sovittu. Vasta viimeisissä nimeämisissä Laura, Mia ja Salla onnistuivat peliliikkeissään täydellisesti, vaikka siinä toki tarvittiin Big Brotherin sumplimista häätöäänestykseen joutuvien määrässä.

BB-asukkaana Laura oli aktiivinen keittiössä ja yritys tehtävissä oli kova, vaikka onnistumiset eivät olleet kovin yleisiä. Silti Laura onnistui voittamaan muutaman kisan, tärkeimpänä finaalitehtävästä saatu suoja häädöltä. Kauden aikana Laura sortui omassa liittoumassaan turhaan selän takana puhumiseen, jossa keskustelun sävy ei ollut aina kovin mukava.

Häätöäänestyksissä Laura menestyi hyvin päästyään kaikista niistä suosikkina turvaan. Voittajaäänestyksessä menestyminen vaatisi jo melkoista ihmettä ja Laura kisanneekin kakkospaikasta Mian kanssa. Sanotaan nyt, että sunnuntaina on vain pronssia tarjolla.

Mia

Mia on tullut talossa tutuksi pierupuheestaan ja kantavasta äänestään. Ainoana kesken kauden tulleena asukkaana finaaliin pääseminen on hyvä suoritus. Osasi ehkä parhaiten integroitua vanhojen asukkaiden kanssa ja välttyi kohtuullisen hyvin häätöäänestyksiltä. Liittoutui niin hyvin, että oli hyvissä väleissä kaikkien kanssa sitä yhden viikon häätösäätöä lukuun ottamatta.

Kilpailuissa Mia oli hyvä, vaikka valittikin kovaan ääneen, ettei osaa mitään. Hän oli kuitenkin voittamassa nimeämiskilpailua ja lähellä voittaa toisen. Osaa radiojuontajana pistää show'n pystyyn ja etenkin häätösunnuntaisin Mia-show on varma ohjelmanumero. Mitä lienee keksii finaalipäivään?

Pitkin kautta on ollut puhetta, mitä Nelonen Median työntekijä tekee Nelosen esittämässä Big Brotherissa. Häätöäänestykset ovat menneet hänen kannaltaan suotuisasti ja ruutuaikaa koosteissa ja 24/7:ssa on tarjottu ihan kivasti. Silti olisi vaikea kuvitella mitään Sanoma-konsernin masinointia, koska ainakin finaalissa siitä nousisi suuri haloo. Liekkö Mialla vain paljon ja varakkaita ystäviä, jotka ovat pitäneet naisen talossa?

Mian lento ei kuitenkaan loputtomiin kestä, vaan uskon, että kakkossija on parasta, mitä finaali voi Mialle tarjota. Hopea ei ole häpeä.

Big Brother 2022 -voittaja selviää sunnuntain finaalissa.

Big Brother 2022 finaali Nelosella sunnuntaina 27.11.2022 kello 21.00-23.00

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.