Tiistaina valmistui lähes tuhat käpylehmää - yhteensä yli 60 kiloa valmiina

Nuupajärven jänis sotkee paikkoja. Kuva: © 2019 Nelonen Media.
Nuupajärven jänis sotkee paikkoja. Kuva: © 2019 Nelonen Media.

Viikkotehtävän toinen päivä oli käpylehmätehtaalla varsin tehokas. Edes tunteja jatkunut sade ei haitannut asukkaiden työskentelyä, vaan käpylehmiä valmistui lähes tauotta aamusta iltamyöhään.

Tiistaina asukkaat onnistuivat valmistamaan 943 käpylehmää työskenneltyään lähes 14 tuntia, jolloin koko viikkotehtävän saldo kahden päivän jälkeen on 1500 käpylehmää. Kiloina tiistain määrä oli BB-nettisivujen mukaan 40,9 kg ja, kun siihen lisätään maanantain tulos, on asukkailla nyt valmiina 62,8 kg. Viikkotehtävän onnistumiseksi asukkailla pitää olla torstaina valmiina vähintään 79 kg käpylehmiä, joten tavoitteesta puuttuu vielä 16,2 kg.

Tahtia ei hidastanut edes sade, joka alkoi iltapäivällä, mutta tähän asukkailla oli lääkkeet. He siirtivät tehtäväalueen keskellä olleen linjaston laavunsa viereen, joten he pystyivät työskentelemään sateensuojassa.

Ainoa suurempi häiriö tuotannossa oli iltapäivällä tehtäväalueen yläpuolella pyörineet dronet, jotka hidastivat tahtia vajaan tunnin ajan. Big Brother oli ohjeistanut, että, jos droneja näkyy, asukkaiden on mentävä laavunsa alle suojaan. Ohjetta kuitenkin tarkennettiin, että vain, jos droneista on uhkaa, mennään suojaan. Linjaston toiminnan on kuitenkin jatkuttava koko ajan ja jokainen asukas arvioi itse mahdollisten dronien tuoman uhan.

Iltapäivän jälkeen dronet eivät enää häirinneet ja linjaston toiminta oli vaihtoja lukuun ottamatta katkotonta. Asukkaiden motivaatio pysyi korkealla ja huumori hyvänä. Asenne oli hyvä, eikä kukaan romahtanut, vaikka esimerkiksi Kristianin paikkoja kolotti ja Mira tunsi itsensä sairaaksi. Mira sai tehdä valinnan, jossa Big Brother olisi antanut mahdollisuuden keskeyttää viikkotehtävän ja siirtyä sisätiloihin. Mira kuitenkin valitsi viikkotehtävässä jatkamisen, koska halusi nauttia mahdollisen onnistumisen tuomista ostoksista.

Nuupajärven alueella havaittiin tiistaina jälleen jänis, joka hieman riehui tehtäväalueella levitellen asukkaiden tavaroita ja käpyjä. Tuhot jäivät kuitenkin vähäisiksi, eivätkä asukkaat edes reagoineet talttahampaan toimintaan. Lyhyen vierailun jälkeen jänis poistui tehtäväalueelta ja jätti asukkaat työskentelemään linjastolle.

Illalla asukkaat saivat jälleen tehdä valinnan töiden jatkamista myöhään tai lopettamista hyvissä ajoin ennen puolta yötä. Asukkaat päättivät keskeyttää työt 1500 käpylehmään ja jatkaa jälleen keskiviikkona. Tunnelma pysyi päivän loppuun asti hyvänä ja tyytyväisenä asukkaat valmistelivat nukkumapaikkansa ennen hiljentymistä. Kristian ja Helmeri pohtivat viikkotehtävän onnistumista ennen nukahtamista ja he uskoivat, että jos he tekevät samanlaisen urakan tänään, viikkotehtävä onnistuu.

Jänis yllätti aamusta

Asukkaat heräilevät laavussa. Kuva: © 2019 Nelonen Media.
Asukkaat heräilevät laavussa. Kuva: © 2019 Nelonen Media.

Tiistain ja keskiviikon välinen yö sujui sateisissa merkeissä, mutta asukkaat tuntuivat nukkuneen hyvin tiukan työpäivän jälkeen. Kristianin mukaan yöllä satoi välillä jopa rankasti. Ennen kuin asukkaat herätettiin jänis teki paluun Nuupajärvelle ja se hyöri tehtäväalueella pitkään ja yritti herättää nukkuvia asukkaita mm. viskomalla tavaroita. Osa asukkaista heräsi ääniin, muttei reagoinut. Lopulta Ville nousi ensimmäisenä, muttei puhunut mitään.

Vierailullaan jänis teki myös pientä kiusaa asukkaille piilottamalla heidän sytytysnestepullonsa tehtäväalueelle. Aluksi asukkaat luulivat jäniksen varastaneen pullot, mutta hetken päästä Helmeri löysi pullot heiteltynä sinne tänne. Myös Millan toivomuskaivosta lämmikkeeksi saatu pehmolelunalle oli siirtynyt jäniksen toimesta toisaalle.

Aamutoimien jälkeen käynnistyi Nuupajärven käpylehmätehtaan kolmas päivä. Erityisesti Kevin hääräsi innokkaana ja valmisteli työpisteitä työpäivää varten. Milla ja Anu ihmettelivät Kevinin energisyyttä, mutta hän vain totesi, että mitä muutakaan hän nyt tekisi. Edes aamupalaa Kevin ei halunnut syödä, vaikka muille hän sen soi.

Asukkaista osa oli hieman vaivaisia, kun viikkotehtävää on reilu vuorokausi jäljellä. Mira oli edelleen kipeän oloinen ja ilmeisesti kurkkukipu vaivasi naista. Ville valitteli heti herättyään pääkipuaan ja Milla yritti lievittää sitä hieromalla. Ilmeisesti Ville sai särkylääkettä päiväkirjahuoneesta, mutta työpäivän alkaessa kello yhdeksän jälkeen Ville ei näyttänyt kovinkaan hyvinvoivalta ja asukkaat tiedustelivatkin miehen kuntoa hänen istuessaan hiljaa laavussa.

Kolmas päivä käynnistyi linjastolla rauhallisesti. Kimmo hieman pahoitteli, ettei tahti ollut ihan paras mahdollinen, mutta häntä rauhoiteltiin ja uskottiin nykyisen tahdin riittävän. Sade vihmoi edelleen tehtäväalueella, mutta sään pitäisi poutaantua päivän aikana.

Seuraa keskiviikon käpylehmien valmistuksen edistymistä BB-fanisivujen Facebook-sivuilla:

Lue myös:
Käpylehmiä kasassa jo yli 60 kiloa - Nuupajärven linjasto käy kuumana (BB-nettisivut)
Käpylehmätehtaan tuotanto maanantaina oli yli 20 kiloa (24.9.2019)
Asukkaat työskentelemään käpylehmätehtaaseen viikkotehtävässä (23.9.2019)

Artikkelia päivitetty 25.9.2019 kello 11:29: Lisätty asukkaiden tiistaina valmistamien käpylehmien paino ja yhteispaino, linkit BB-nettisivuille ja Facebook-upotus.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.