Viikkotehtävä lähenee päätöstään - asukkaat varmoina onnistumisestaan

Ahkeraa työskentelyä linjastolla. Kuva: © 2019 Nelonen Media.
Ahkeraa työskentelyä linjastolla. Kuva: © 2019 Nelonen Media.

Neljännen viikon viikkotehtävässä asukkaat ovat työskennelleet Nuupajärven käpylehmätehtaassa. Asukkaiden mielestä viikkotehtävän onnistuminen vaikuttaa varmalta, kun viikkotehtävän viimeinen aamu on edessä.

Keskiviikko käynnistyi tehokkaasti, mutta tahti hieman hidastui, kun asukkaat keskittyivät isompiin käpyihin ja jalkoihin, joiden valmistaminen oli hitaampaa. Isoista käpylehmistä oli kuitenkin se etu, että ne ovat painavampia kuin pienet ja on muistettava, että käpylehmien paino ratkaisee, eikä määrä.

Jänis teki paluun Nuupajärvelle päivällä, mutta nyt sillä vaikutti olevan hyvät aikeet. Ville antoi jänikselle yhden asukkaiden valmistaman käpylehmän. Jäniksellä oli puolestaan pahvilaatikollinen käpyjä. Asukkaat alkoivat tekemään jäniksen tuomia käpyjä, mutta vähän ajan päästä asukkaat ryhtyivät pohtimaan, voivatko he käyttää niitä, koska heidän piti kerätä materiaalia tehtäväalueelta. Asukkaat päättiväkin lopettaa jäniksen tuomien käpyjen käytön ja jatkoivat itse keräämiensä käpyjen käyttöä.

Käpylehmien valmistus eteni iltapäivällä hieman hitaammin kuin aamupäivällä. Tahtia rauhoitti myös kolmen asukkaan lepohetki, jonne asukkaat sai valita työsuojeluvaltuutettu Tuula. Tuula valitsi lepohetkelle Millan, Kevinin ja Jukan. He saivat nauttia saunasta, porealtaasta, ruoasta ja juomasta BB-talon pihalla. Noin parituntisen lepohetken aikana he saivat käyttää myös talon kylpyhuonetta, mutta ei muita sisätiloja.

Lepohetkeilijät palasivat sentään takaisin tehtäväalueelle, mutta Mira passitettiin taloon viikkotehtävän loppuajaksi sairastumisen vuoksi. Mira oli vaikuttanut sairaalta jo eilen ja hän oli saanut mahdollisuuden mennä taloon jo eilen. Tänään Mira valitteli alilämpöä ja Big Brother kutsui hänet päiväkirjahuoneeseen. Tämän jälkeen Mira siirtyi taloon, eikä hän saanut tämän jälkeen käydä ulkona.

Kadonneet nimilistan sivut pohdituttivat

Päivää kohahdutti myös asukkaiden käyttämän käpylehmien nimenkirjauslehtiön kolmen sivun katoaminen. Asukkaat huomasivat lehtiöstä revenneen irti kolme sivua, eikä niitä löytynyt mistään. Anu sanoi aiemmin nähneensä ne jossain, mutta hän ei ollut reagoinut niihin. Illalla asukkaat saivat Miralta tietoa, että hän oli säilönyt ne eilisiltana johonkin paikkaan, kun ne olivat jo irti, mutta asukkaat eivät niitä löytäneet Miran antamista vinkeistä huolimatta.

Kadonneet sivut aiheuttivat spekulaatiota mahdollisesta salatehtävästä, että joku asukas olisi ne varastanut vai olisiko jänis niiden katoamisen takana. Jukka oli suurin salatehtäväteorian spekuloija, mutta esimerkiksi Kimmo yritti hillitä näitä ajatuksia. Asukkaat pohtivat, että onko kaikkien sivujen olemassaololla yleensä merkitystä viikkotehtävän onnistumisen kanssa. Tästäkin oltiin erimielisiä ja kadonneet sivut aiheutti puhetta läpi illan. Sivuja päätettiin vielä etsiä päivän päätteeksi, jos ne löytyisivät.

Illan päätteeksi asukkaat saivat vielä lisätehtävän Big Brotherilta. Heidän piti valmistaa 11 kranssia Nuupajärven kunnantalon juhliin torstaihin mennessä. Kransseja varten asukkaat saivat pihdit, rautalankaa ja nauhaa ja kranssien tarpeet löytyivät tehtäväalueen havuista. Tehtäväalueella olevat asukkaat päättivät kukin tehdä oman kranssin ja niiden lisäksi talossa olevan Miran puolesta jonkun piti tehdä ylimääräinen kranssi.

Pääosa asukkaista teki kranssinsa vasta työpäivän päätyttyä, kun Tuula sai luvan päiväkirjahuoneesta lopettaa työpäivän. Syy tähän oli yksinkertainen: kuuden asukkaan piti olla linjastolla, niinpä kranssien valmistaminen ei onnistunut viikkotehtävän ollessa käynnissä.

Työpäivän päättyessä asukkaat saivat valmistettua 2309 käpylehmää, joista keskiviikon aikana valmistui 809. Ennen keskiviikkoa asukkailta puuttui 16,2 kg vaaditusta 79 kg:stä, joten vaikuttaa siltä, että he ovat saaneet jo tarvittavan määrän. Tämän päivän tuotannon paino, kuten myös koko viikkotehtävän tulos selviää torstaina, kun Big Brother sen julkistaa.

Asukkaat olivat keskiviikkona lähes varmoja viikkotehtävän onnistumisesta. Tunnetta vahvisti, kun Milla löysi kadonneet nimilistan sivut. Löytö vahvisti ainakin Helmerin uskoa viikkotehtävän onnistumiseen, joka nyt varmasti uskoi onnistumiseen. Asukkaat tarkastivat löytyneet sivut ja totesivat niiden olevan luettavissa, vaikka paperi oli hieman kärsinyt sateesta. Ensin asukkaat pohtivat nimien uudelleen kirjoittamista, mutta he uskoivat, että sivut kestävät torstaihin saakka luettavina ja luopuivat ajatuksesta.

Asukkaat saivat valmistettua kranssit ennen nukkumaanmenoa ja sen jälkeen he siivoilivat vielä laavuaan ennen rauhoittumistaan. Big Brother toivotti asukkaille hyvää yötä ja tehtäväalue alkoi hiljetä kohti viikkotehtävän viimeistä yötä.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.