Laivanupotuksessa mökki tasoitti pelin tiukan taistelun jälkeen

Video: Laivanupotuksen loppuratkaisu, mökki juhlii. Lähde: Ruutu.fi / Nelonen Media.

Viikkotehtävä jatkui mökkiläisten evakossa olosta huolimatta. Kaksintaistelu käytiin tällä kertaa sisätiloissa ja kumpikaan joukkue ei kohdannut toista fyysisesti.

BB-talon ja -mökin arki mullistui, kun mökin asukkaat evakuoitiin tehtävähuoneeseen suojaan myrskyltä eilen. Viikkotehtävän jatko oli hetken aikaa auki muuttuneen tilanteen vuoksi, mutta Big Brother keksi poikkeusoloihin luovan ratkaisun ja kaksintaistelu-viikkotehtävä jatkui torstaina.

Kuudennessa kaksintaistelussa pelattiin laivanupotusta. Alkuperäisistä säännöistä poiketen Big Brother oli valinnut osallistujat kaksintaisteluun talosta ja mökistä. Kummaltakin puolelta osallistuivat asukkaat, jotka eivät olleet vielä mukana aikaisemmissa kilpailuissa. Talosta kisaan osallistui Arttu ja mökiltä Minna, vaikka Minnan ei alunperin pitänyt osallistua kaksintaisteluihin.

Laivanupotusta ei pelattu taisteluareenalla talon pihalla, vaan mökin asukkaat pelasivat tehtävähuoneessa ja talon asukkaat BB-talon olohuoneessa. Artun ja Minnan piti pelata itsenäisesti, mutta muut asukkaat saivat seurata peliä yleisönä omalla puolellaan.

Arttu ja Minna laittoivat laivansa BB:n toimittamille pelialustoille ja pelaajien siirrot kilpailijoille välitti Marko, joka toimi puolueettomana lähettinä. Mökin sininen joukkue arvottiin aloittajaksi, jonka jälkeen kilpailijat antoivat siirtonsa ja Marko meni tarkistamaan toiselta puolelta, osuiko. Tämän tiedon Marko sitten kertoi vastapuolelle ja osumat ja hudit risteilivät tehtävähuoneen ja olohuoneen välillä.

Talon puolella Arttu sai paremman startin ja Arttu löysi mökin ensimmäisen viiden ruudun laivan. Pelissä oli 1-5 ruudun laivoja yksi kutakin. Mökin Minna löysi pitkän etsinnän jälkeen ensimmäisen laivan, jonka jälkeen seuraavat laivat löytyivät nopeammin. Talo oli pitkään johdossa, mutta mökin löydettyä yhden ruudun laivan, mökki oli niskan päällä.

Laivanupotus tiivistyi viimeisiin laivoihin, kun mökillä oli löytämättä neljän ruudun laiva ja talolla yhden ruudun laiva. Käyttämättömiä ruutuja oli enää niin vähän, että mökki löysi talon neljän ruudun laivan suhteellisen nopeasti, mutta tilanne oli tiukka, kun kumpikin oli yhden ruudun päässä voitosta. Talolla oli kuitenkin kinkkinen tilanne, kun heidän piti löytää käytännössä hakuammunnalla yksi ruutu, kun mökillä oli tiedossa laivan suunta ja pituus.

Viimeistä edellisellä vuorollaan talolle tuli huti, kun mökki löysi viimeisen laivan neljännen ruudun. Talolla oli kuitenkin tasoittava vuoro ja, jos se löytyisi peli päättyisi tasan. Arttu valitsi kuitenkin väärin, vaikka pohti asiaa joukkueensa kanssa. Sininen mökin joukkue julistettiin voittajaksi ja kokonaiskilpailu on nyt tasan 3-3.

Viikkotehtävän osakilpailuvoittojen perusteella joukkueet saavat harjoitusammuksia loppusuoritukseen. Tosin ainakin talolta ammuksia vähennetään aikaisempien kilpailujen sääntörikkeiden vuoksi. Loppusuoritus ratkaisee viikkotehtävän onnistumisen ja sen, kumpi saa talon herruuden ja suojan nimeämisiltä.

Lue myös:
Kaksintaistelu talon ja mökin välillä - Viikkotehtävässä panoksena koskemattomuus (14.9.2020)
Mökkiläiset juhlivat narutehtävässä, talolaisilta onnistui työkalujen painojen arviointi (15.9.2020)
Tellinkien kokoaminen aiheutti porua mökissä - Talo siirtyi johtoon (16.9.2020)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.