Talo vei viikkotehtävän ja talon herruuden, mökki joutuu nimeämisiin

Video: Talo ja mökki vesi-ilmapallotaistelussa viikkotehtävän loppusuorituksessa. Lähde: Ruutu.fi / Nelonen Media.

Toisen viikon viikkotehtävä ratkesi perjantaina loppusuoritukseen. Talo ja mökki mittelivät vesi-ilmapallosodassa BB-talon pihalla.

Asukkaat olivat kaksintaistelleet viikon aikana useissa eri tehtävissä. Alkukilpailut päättyivät tasan 3-3 ja koko viikkotehtävä ratkeaisi loppusuoritukseen. Perjantain loppusuorituksessa ratkaistaisiin BB-talon herruus ja se, kumpi joukkueista joutuu nimeämään toisistaan asukkaita häätöäänestykseen.

Loppusuoritukseen valmistauduttiin talossa ja mökissä täyttämällä Big Brotherin toimittamia vesi-ilmapalloja värillisellä vedellä. Pallot täytettiin joukkueen värisellä vedellä, eli talolla oli punaista vettä ja mökillä sinistä vettä.

Viikkotehtävän ratkaisu käytiin tehtäväareenalla BB-talon pihalla, jossa piti valita kolme ampujaa ja loput asukkaat asettuivat maalitauluiksi piha-alueelle. Kaikki asukkaat osallistuivat loppusuoritukseen, myös mökille valehäädetty Minna. Maalitaulut pukeutuivat valkoisiin haalareihin, jotka oli pisteytetty 1, 3 ja 5 pisteen arvoisiksi. Ne asettuivat pihalle merkityille paikoille.

Kilpailun aloitti sininen joukkue voitettuaan arvonnan. Alkupuolella oli sääntöjen tulkinnassa jotain vaikeuksia ja Minna pyysi puheenvuoroa kättä nostamalla. Minna pyysi, että saisi lukea tehtäväkirjettä, mutta BB ei antanut tähän lupaa ja loppusota jatkui.

Finaalissa piti ampua aluksi 25 laukausta ja, jos tilanne olisi tämän jälkeen tasan, mentäisiin jatkolaukauksiin. Punaiset aloittivat tehokkaammin, mutta pian myös siniset saivat pistetilinsä auki. Siniset keskittyivät pitkään isojen pisteiden keräämiseen, kun taas punaiset napsivat tasaisen varmasti pienempiä pisteitä.

Viimeisen parin jälkeen peli oli selvä ja Big Brother julisti punaisen talon joukkueen voittajaksi. Talo alkoi juhlia villisti sinisten katsellessa tappion katkeraa kalkkia. Tämän jälkeen fanfaari alkoi soida ja asukkaat poistuivat taloon ja mökille.

Mökkiläiset puivat hävittyä finaalia varsin tyynesti, eikä aikaisemmista tehtävistä tuttua valitusta kuulunut. Hieman he valittivat talolaisia laukauksien väistelystä ja Minna olisi halunnut tarkistaa, että pitikö käyttää useampaa ampujaa. Muut mökkiläiset totesivat, että homma meni sääntöjen osalta oikein. Mökillä kommentoitiin myös, että laukaukset osuivat aika kovaa.

Talossa ilo oli ylimmillään ja iloittiin myös siitä, etteivät he joudu häätöäänestykseen. Markolle muistutettiin, että jos hän olisi nyt mökillä, hän joutuisi nimeämään. Asukkaiden keskuudessa ihmetytti mökin asukkaiden määrä, sillä heillä oli seitsemän asukasta, vaikka Tiia häädettin sieltä viime sunnuntaina. Talolaiset eivät tiedä Minnan valehäädöstä, eikä mökillä vielä sunnuntaina ollut Marko saanut paljastaa tätä talon asukkaille.

Asukkaat pohtivat, olisiko ylimääräinen asukas ollut Sini tai joku uusi vara-asukas. Ella kommentoi, ettei se ainakaan Sini ollut. Finaalin aikana puhuneen Minnan ääntä Ella ei ollut tunnistanut. Ainakin hetki loppusuorituksen jälkeen asukkaat tekivät päätelmän, että mökille oli tullut uusi asukas, mutta heille ei ollut siitä kerrottu. Ehkä Markolle oli kerrottu, mutta hän ei saanut siitä puhua, päättelivät asukkaat.

Viikkotehtävän voittamalla talon asukkaat ansaitsivat 300 euron viikkobudjetin ja he pääsevät myöhemmin ostoksille. Mökin asukkailla ei ole mitään asiaa kauppaan, sillä heidän viikkobudjettinsa häviön myötä on nolla euroa. Tällä viikolla ei lyöty vetoa viikkotehtävän puolesta.

Hävittyään viikkotehtävän, mökkiläiset joutuvat lisäksi nimeämään keskuudestaan asukkaat häätöäänestykseen vielä tänään. Nimeämisten tulokset selviävät huomenna ja samalla käynnistyy kauden toinen häätöäänestys.

Lue myös:
Kaksintaistelu talon ja mökin välillä - Viikkotehtävässä panoksena koskemattomuus (14.9.2020)
Mökkiläiset juhlivat narutehtävässä, talolaisilta onnistui työkalujen painojen arviointi (15.9.2020)
Tellinkien kokoaminen aiheutti porua mökissä - Talo siirtyi johtoon (16.9.2020)
Laivanupotuksessa mökki tasoitti pelin tiukan taistelun jälkeen (17.9.2020)

Artikkelia on päivitetty 18.9.2020 kello 18.47: Päivitetty talon ja mökin asukkaiden viikkobudjetit.


Tulosta   Sähköposti