Asukkaat jaettiin joukkueisiin, voittaja välttää häätöäänestyksen

Sinisistä etualalla Noora ja Juhani ja taka-alalla Samir ja Anssi pelaamassa kuulomuistipeliä. Kuva: © Nelonen Media.
Sinisistä etualalla Noora ja Juhani ja taka-alalla Samir ja Anssi pelaamassa kuulomuistipeliä. Kuva: © Nelonen Media.

Uudella viikolla BB-talon asukkaat jaettiin kahteen joukkueeseen, joissa kamppaillaan paitsi kauppasekunneista, niin myös häätöäänestyksen välttämisestä. Joukkueiden kapteenit nimitettiin katsojaäänestyksellä.

Kuudes viikko käynnistyi kahdella asukkaalla vähemmän kuin edellinen päättyi, kun Sanni ja Katja oli häädetty talosta sunnuntain tuplahäädössä. Verkkaiseen tapaan asukkaat käynnistelivät maanantaita odottaen, minkälaisen tehtävän Big Brother heille antaa tänään.

Kauppatehtävän sijaan asukkaita odotti viikkokilpailu, jossa on kovat panokset. Tuttuun tapaan asukkaat ansaitsevat kauppasekunteja, mutta isona porkkanana on välttää häätöäänestys. Tällä viikolla asukkaat kilpailevat toisiaan vastaan joukkueina ja tehtävissä eniten pisteitä kerännyt joukkue on turvassa häätöäänestykseltä.

Joukkueiden kapteenit valittiin BB-nettisivuilla järjestetyssä katsojaäänestyksessä. Katsojaäänestyksen voitti Jasmiina, joka pääsi punaisen joukkueen kapteeniksi. Jasmiina ei ollut uskoa, että hänet valittiin tuohon tehtävään. Hän jopa epäili, että katsojat olisivat halunneet tehdä hänelle kiusaa valinnalla. Sinisen joukkueen kapteeniksi katsojat valitsivat Taavin.

Kapteenit valitsivat itselleen joukkueet. Asukkaat olivat kokoontuneena pihalle ja kapteenit valitsivat rivistä joukkueeseensa aina yhden asukkaan. Uudet asukkaat piti valita ensin ja kapteeniäänestyksen voittajana Jasmiina valitsi ensin Samirin. Taavi sai valittua joukkueeseensa mm. hänelle läheiset Lassen ja Melodyn, kun taas Jasmiina otti joukkueeseensa mm. hänen hermojaan aika ajoin kiristäneet Pekan, Anssin ja Samin.

Viikkokilpailussa asukkaiden on toimittava aistiensa varassa. Tehtävänanto aiheutti hurjia spekulaatiota ja asukkaat alkoivat seurata, mitä talossa tapahtuu. He seurasivat toistensa liikkeitä ja oliko esimerkiksi huonekalut liikkuneet. Osa asukkaista lähti raportoimaan muutoksista päiväkirjahuoneeseen ja hetkeksi pk-huoneen ovelle syntyi jonoa.

Jasmiina naureskeli toiminnalle, kun joukkueet keskenään supisivat talon eri kolkissa, ettei toisen joukkueen jäsenet kuulisi. Vainoharhat olivat valloillaan, vaikka ensimmäistä varsinaista tehtävää ei ollut edes annettu. Asukkaat jo miettivät, että yöksi täytyy sopia vahtivuorot, ettei mikään mene ohi.

Iltapäivällä asukkaat saivat ensimmäisen päiväkilpailun, jossa heidän piti pelata kuulomuistipeliä tehtäväalueella. Tehtävään valittujen kilpailijoiden piti kuunnella esineistä lähtevää ääntä ja yrittää löytää ruudukosta toinen samanlainen äänen perusteella. Jokaisesta löydetystä parista sai viisi pistettä. Peli toimi samaan tapaan kuin perinteinen muistipeli kuvakorteilla.

Sinisestä joukkueesta muistipeliä lähti pelaamaan Juhani ja Noora ja punaisesta joukkueesta Anssi ja Samir. Pelin alussa nelikolla oli ongelmia tajuta tehtävän ohjeita, mutta saatuaan tarkennuksia pk-huoneesta, peli pääsi hyvin käyntiin. Punainen joukkue otti johdon ensimmäisen kilpailun jälkeen voittamalla kuvamuistipelin 7-5. Pisteet olivat tässä vaiheessa 35-25.

Viikkokilpailun käynnistyttyä toden teolla spekulaatiot ja vainoharhat jäivät vähemmälle ja asukkaat jäivät odottamaan uusia koitoksia.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.