Joukkuejako jatkuu BB-talossa, fyysinen viikko pistää asukkaat koetukselle

Noora vetää ja Taavi työntää kauppatehtävän kelkkaa. Kuva: © Nelonen Media.
Noora vetää ja Taavi työntää kauppatehtävän kelkkaa. Kuva: © Nelonen Media.

Punainen ja sininen joukkue jatkavat BB-talossa myös tällä viikolla. Nyt asukkaat kilpailevat nimeämisoikeudesta sekä yhteisistä kauppasekunneista fyysissä tehtävissä.

Viime viikolla asukkaat oli jaettu kahteen joukkueeseen ja asukkaat toivoivat, että jako olisi päättynyt. Toisin kuitenkin kävi, vaan jako punaiseen ja siniseen joukkueeseen jatkuu. Tällä kertaa asukkaat keräävät yhteisiä kauppasekunteja, mutta kilpailevat, kumpi joukkueista pääsee loppuviikosta nimeämään.

Seitsemännen viikon kauppatehtävässä asukkaat vetävät 55-kiloista kelkkaa, jossa on painoja. Kelkkaa vedetään joukkueittain vuorotellen siten, että toinen vetää ja toinen työntää kelkkaa. BB-talon pihalla on rata, jonka edestakainen matka on 34 metriä, jonka jokaisesta lähtöpaikalta lähtöpaikalle vedetystä kierroksesta joukkue saa oman värinsä mukaisen pallon. Asukkaat saavat yhden kauppasekunnin jokaisesta vedetystä kilometristä, jotka ovat yhteisiä.

Asukkaat alkoivat heti vetämään kelkkaa pihalla. Keskustelua aiheutti, kuinka pitkään joukkue vetää kelkkaa kerrallaan. Siniset olivat epäluuloisia punaisia kohtaan, kun he uskoivat, että punainen joukkue veti vuorollaan yli sovitun kierrosmäärän. Siniset olivat sitä mieltä, että punaiset aloittivat heti epärehellisen pelin keräämällä pidemmillä vuoroilla enemmän palloja. Asukkaille ei ole vielä kerrottu kerättyjen pallojen merkitystä.

Vain toinen joukkue pääsee nimeämään

Iltapäivästä asukkaat pääsivät myös viikkokilpailun pariin. Tällä viikolla asukkaat pääsevät pitkästä aikaa nimeämään, mutta siihen saavat oikeuden vain toisen joukkueen asukkaat. Se joukkue, joka voittaa perjantain finaalikilpailun, pääsee nimeämään kaikkia talon asukkaita.

Ensimmäisessä joukkuekilpailussa kilpailtiin ketteryydestä ja nopeudesta kuin hämähäkit konsanaan. Tehtäväalueella oli verkko, jonka alareunassa piti mennä roikkuen noutamaan lippu radan toisesta päästä ja palata lähtöpaikalle. Se joukkue, joka saa kerättyä ensimmäisenä kaikki liput, voittaa kisan ja ansaitsee 20 sekuntia etua perjantain viikkokisan finaaliin.

Punainen joukkue siirtyi jo alussa johtoon ja etenkin Samir oli uskomattoman ketterä. Samir suorastaan lensi verkolla, jota asukkaat ihastelivat tehtäväalueen katsomosta. Pekan ollessa suorittamassa punaisilla, siniset pääsivät kirimään eroa. Lopullinen ratkaisu taisi olla Nooran väsähtäminen heti alkuunsa ja hän joutui lopulta keskeyttämään.

Samir oli kunnon hämähäkkimies ensimmäisessä joukkuekisassa. Kuva: © Nelonen Media.
Samir oli kunnon hämähäkkimies ensimmäisessä joukkuekisassa. Kuva: © Nelonen Media.

Taavi tuli Nooran tilalle ja hän joutui aloittamaan kierroksen alusta. Samalla punaiset karkasivat entistä enemmän ja vaikka punaisten Samin oli toisella vuorolla voimat ehtyivät ja tahti hidastui, hän taisteli vaihtoon ja Samir pääsi hakemaan viimeisen lipun. Punaiset voittivat ensimmäisen kilpailun ja he saivat 20 sekunnin palkinnon.

Viikkokilpailun ja kauppatehtävän ohessa talossa on käynnissä myös Samin ja Samirin sunnuntaina häätöhuoneessa saama salatehtävä. Maanantai-iltapäivään mennessä Sami ja Samir olivat saaneet tekstiviesteillä seitsemän tehtävää, joista he olivat viisi saaneet suoritettua.

Etenkin tehtävänä ollut punaisten kioskituotteiden piilottaminen grilliin herätti muiden asukkaiden epäilykset. Suurimmaksi osaksi ne kohdistuivat Samiriin ja Samiin, koska he olivat olleet eilen pitkään häätöhuoneessa ja heidän nukkumisensa saunassa pahensi tilannetta. Kovimmat spekulaatiot käytiin aamulla, jolloin salatehtävän onnistuminen näytti erittäin huonolta. Big Brother ei ole ottanut virallisesti kantaa vielä, miten jo suoritetut tehtävät ovat onnistuneet.

Samilla ja Samirilla on tiistaiaamuun asti aikaa suorittaa annetut salatehtävät ja niitä tullee lisää vielä tänä iltana. Onnistuneesta salatehtävästä on luvattu palkinto.

Samirin ja Samin saamat salatehtävät (tilanne 18.10.2021 klo 13.20):

1. Utele Villen odotuksia alkavaan NHL-kauteen ja hänen näkemystään siitä, pääsevätkö pelaajat tuleviin talviolympialaisiin. (Suoritettu.)
2. Kutsu kaikki iltateelle. Esitä, että liikutut teestä kyyneliin. (Suoritettu.)
3. Pyydä jotakuta kertomaan sinulle iltasatu, jossa esiintyy Taavi, sinivalas ja Mars-mönkijä.
4. Piilottakaa mahdollisimman paljon asukkaiden Ärrä-tuomisia ulkogrilliin. (Suoritettu.)
5. Hiivi yöllä makuuhuoneeseen nukkumaan. Laita aamulla unissakävelyn piikkiin. (Suoritettu.)
6. Kertokaa 3 pikkutuhmaa vitsiä.
7. Riitaantukaa jostain aivan vähäpätöisestä aiheesta keskenään. (Suoritettu.)

BB-tuotannon some-tiimi päivittää Samin ja Samirin saamia salatehtäviä Big Brotherin Instagram-tilin tarinoihin.

Maiju häädettiin seitsemäntenä BB-talosta - Samille ja Samirille salatehtävä (17.10.2021)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.