Huvimajan rakentaminen onnistui - Asukkaille täysi kauppabudjetti

Asukkaat juhlivat onnistunutta kauppatehtävää. Kuva: © Nelonen Media.
Asukkaat juhlivat onnistunutta kauppatehtävää. Kuva: © Nelonen Media.

Kauden toinen kauppatehtävä päättyi tiistaina rakennustarkastukseen. Asukkaiden rakentama huvimaja läpäisi tarkastuksen ja asukkaat voittivat täyden kauppabudjetin.

Maanantaista lähtien asukkaat ovat rakentaneet BB-talon pihalle huvimajaa apunaan piirrustukset. Huvimaja piti saada pystyyn piirrustusten mukaisena oikeaan paikkaan työturvallisesti. Työnjohtajiksi Big Brother määräsi uudet asukkaat, Mian ja Aleksin, joiden vastuulla oli projektin vetäminen ja ohjeistaminen, mutta itse rakentamiseen he eivät saaneet osallistua.

Alku kauppatehtävässä oli hitaanpuoleista, kun työnjohtajien oli sisäistettävä tehtävä ja selvitettävä piirrustuksista puutavaran oikeat mitat ja, että oikeaa puuta on oikeassa paikassa. Alussa suurin osa asukkaista oli tyhjän panttina, kun Mia ja Aleksi tuntuivat viettävän lähes kaiken aikansa työmaatoimistossa.

Kun vauhtiin päästiin, jo illan aikana saatiin paljon aikaiseksi. Huvimaja nousi pihan nurkkaan hyvää vauhtia ja rakentajista aktiivisimmasta päästä olivat Reeo ja Sofia. Etenkin Reeo tuntui ottavan johtavaa roolia, kun asioita piti johtaa työmaalla. Työnjohtajat toivat asukkaille tärkeää informaatiota, mitä puuta minnekin tuli sen jälkeen, kun puut oli ensin sahattu oikeaan mittaan.

Huvimajan pystytyksen loppukiri viimeisellä tunnilla. Kuva: © Nelonen Media.
Huvimajan pystytyksen loppukiri viimeisellä tunnilla. Kuva: © Nelonen Media.

Yötauon jälkeen asukkaat jatkoivat urakkaansa aamulla. Projekti oli hyvässä vauhdissa ja Mia kehuikin moneen otteeseen, että asukkaat ovat tehneet hyvää jälkeä. Kello 15 Big Brother ilmoitti, että asukkailla on tunti aikaa jäljellä ja se pisti viimeisen tsempin päälle. Huvimajaa rakennettiin viimeiseen hetkeen saakka ja lopulta kaikki tuntui tulevan valmiiksi.

Mialla ja Aleksilla oli työnjohdollisen roolin lisäksi kauppatehtävän aikana myös salatehtävä. Mian ja Aleksi piti eilisillan aikana päästä muiden asukkaiden suosioon ja vähintään yhden asukkaan piti ilmoittaa Mia tai Aleksi suosikkiasukkaakseen. Mikäli näin käy, salatehtävä on onnistunut. Ilmeisesti Big Brother tiedustelee asukkaiden suosikkia tiistai-illan aikana päiväkirjahuoneessa.

Luonnollisesti Mia tai Aleksi eivät saaneet vihjata salatehtävästään millään tavalla. Mikäli Mia ja Aleksi onnistuvat salatehtävässä, he saavat jakaa asukkaat pareiksi keskiviikon häätötaisteluun. Pareiksi jakaminen innoitti kaksikon juonittelemaan, että he voisivat jakaa parit niin, että se olisi heidän mielestään suotuisaa häätöäänestyksen kannalta. Salatehtävän lopputulosta ei ole vielä kerrottu.

Big Brother suoritti rakennustarkastuksen

Kauppatehtävä saatiin siis päätökseen keskiviikkona iltapäivällä. Asukkaat saivat tietää tehtävän tuloksen Big Brotherin suorittaman rakennustarkastuksen jälkeen. Kauppatehtävässä oli neljä osa-aluetta, joista jokaisen oli onnistuttava, jotta asukkaat saisivat täyden 560 euron kauppabudjetin.

Muutama tunti kauppatehtävän päättymisen jälkeen Big Brother kertoi rakennustarkastuksen tuloksen. Kaikki osa-alueet olivat hyväksyttyjä: runkorakentamisen ohjeidenmukaisuus ja oikeaoppisuus, materiaalien käyttö ja kestävyys, suunnitelmien mukaisuus, yleisilme ja työnjälki sekä turvallisuus ja siisteys koko rakennusprojektin ajalta.

Big Brother löysi asukkaiden huvimajasta pieniä puutteita, kuten esimerkiksi lattialaudoituksen välityksen, mutta sen ei katsottu vaikuttavan kokonaisarvion lopputulokseen. Erityisen tyytyväinen Big Brother tuntui olleen viimeistelyyn, kuten esimerkiksi kaiteiden hiontaan ja työmaan siisteyden ylläpitoon imuroimalla, josta Tuula sai asukkaiden aplodit erikseen. Myös työturvallisuuteen oltiin tarkastuksessa tyytyväisiä.

Täydellinen onnistuminen kauppatehtävässä tarkoitti siis sitä, että asukkaat pääsivät kauppaan hulppealla 560 euron kauppabudjetilla. Asukkaat alkoivatkin heti suunnitella, mitä kaupasta tuodaan - herkut etunenässä. Myöhemmin myös varsinaisia ruokaostoksia pohdittiin. Kauppaan Big Brother lähetti tällä kertaa Pirkan ja Mian.

Iloinen tunnelma valtasi BB-talon kauden ensimmäisestä kauppatehtävän onnistumisesta.

BB-talon pihalle rakennetaan huvimaja - Uudet asukkaat nimitettiin työnjohtajiksi (12.9.2022)

Artikkelia on päivitetty 13.9.2022 kello 23.01: Artikkelin kirjoittaja on sekoillut päivissä, päivät korjattu oikeiksi. Tehtävä alkoi maanantaina ja päättyi tiistaina.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.