Kiroilu vei kauppabudjetin miinukselle - Asukkaat jäivät velkaa Big Brotherille

Kirsillä oli kauppatehtävässä salatehtävä. Kuva: © Nelonen Media.
Kirsillä oli kauppatehtävässä salatehtävä. Kuva: © Nelonen Media.

Maanantaina alkanut kauppatehtävä päättyi keskiviikkona epäonnistumiseen. Asukkaat jäivät kauppabudjetista velkaa Big Brotherille, eivätkä varkaat onnistuneet varastamaan koskemattomuuden saamiseksi.

BB-talon asukkailla kauppatehtävän suoritus oli tiistaina käynnissä toista päivää. BB-museon vartiointiin oli tullut monia mutkia matkaan. Museovarkaita oli nimitetty neljä ja asukkaiden tehtävän suorituksessa on ollut puutteita, kun mysteerivaras oli vienyt tiistai-iltaan mennessä kaksi esinettä museon kokoelmista.

Katsojaäänestyksen kautta varkaiksi nimitetyt Reeo, Aleksi, Heidi ja Ruzbeh eivät ole onnistuneet varastamaan yhtään esinettä. Heidän tehtävänsä on erittäin vaikea, sillä asukkaat vahtivat toisiaan hyvin tarkasti. Myös Kirsistä tuli varas, sillä hän sai salatehtävän. Siinä, missä muut varkaat saisivat viidellä esineellä koskemattomuuden, Kirsi saisi varastamalla hankittua asukkaille joka esineestä 50 euroa lisää kauppabudjettiin.

Budjetin lisäys tulisi tarpeeseen, sillä vaikka varkauksia ei ole tapahtunut, on kauppabudjetti huvennut asukkaiden huonoon kielenkäyttöön. Kirosanoista ja sopimattomasta puheesta kauppabudjetista oli nukkumaanmenoon mennessä huvennut jo yli puolet.

Kirsi toteutti yöllä salatehtävää ja sai varastettua museosta tavaroita, joiden katoamisen Merve huomasi. Tilanteesta aiheutui keskustelu, josta Laura otti itseensä ja myös Miikka loukkaantui, sillä hän uskoi, että hänen liittolaisensa olisivat kertoneet hänelle, että, jos Reeo, Ruzbeh tai Heidi varastaisivat. Kukaan ei tiennyt varmasti Kirsin salatehtävästä, sillä hän ei saanut siitä hiiskua sanaakaan.

Reeo peruu varkausaikeet ja palauttaa medaljongin paikoilleen. Kuva: © Nelonen Media.
Reeo peruu varkausaikeet ja palauttaa medaljongin paikoilleen. Kuva: © Nelonen Media.

Keskiviiikkona järjestettiin BB-oikeudenkäynti, sillä museossa oli tapahtunut varastelua. Big Brother oli koonnut asukkaat olohuoneeseen, jossa he saivat kertoa mielipiteensä, ketkä ovat syyllisiä ja syylliset saivat puolustautua. Asukkaat päätyivät lopulta syyttämään Ruzbehia, joka oli varas, mutta hän ei onnistunut varastamaan mitään. Koska asukkaat syyttivät oikeaa varasta, he eivät menetä enää lisää kauppabudjetista ja kauppatehtävä päättyy.

Kauppatehtävän tuloksen tullessa asukkaat saivat kuulla, että heidän budjettinsa valui miinukselle ja he ovat nyt velkaa Big Brotherille. Huolimatta siitä, että Kirsi onnistui varastaa kolme esinettä ja kauppabudjetti lisääntyi 150 eurolla, asukkaat jäivät kokonaisuudessaan miinukselle 130 euroa.

Big Brother teki vähennyksiä kiroilun ja muiden sopimattomien sanojen vuoksi 720 eurolla ja vartijoiden lepsu toiminta huonon käytöksen valvonnassa vähensi budjettia vielä 200 eurolla. Täysi kauppabudjetti olisi ollut 640 euroa, mutta nyt he ovat siis velkaa BB:llä. Vielä ei ole tiedossa, miten velka kuitataan.

Kauppatehtävän jälkeen kiroilukielto jää voimaan BB-taloon. Asukkaat saivat tyhjentää sakkolistan tehtävän jälkeen ja jatkossa he pitävät kirjaa jokaisen sanomista kirosanoista. Big Brother ei kertonut, mitä kiroilusta seuraa, mutta asukkaille kerrottiin, että kiroilijoiden listalle ei kannata joutua.

Asukkaat jäivät puimaan kauppatehtävää. Miikka tuntui olevan edelleen hieman suuttunut yöllisistä tapahtumista ja Reeo ja Kirsi kävivät selittämässä, mitä oikein tapahtui. Reeo kertoi, ettei hän tai Ruzbeh varastaneet, eikä heidän ollut tarkoitus varastaa. He eivät olleet tietoisia Kirsistä.

Reeo yritti varastaa viime yönä, mutta hän tuli toisiin aatoksiin ja palautti varastamansa medaljongin pömpelin päälle. Tällöin Reeo, Miikka ja Ruzbeh kävivät keskustelun, ettei Reeo tai Ruzbeh varasta ja tästä syntyi väärinkäsitys, kun Merve huomasi yöllä varkauden.

Miikka ymmärsi käytyään asian läpi Reeon kanssa. Myöhemmin Kirsin kanssa keskusteltuaan myös he saivat selvitettyä välinsä, kun selvisi, että Kirsi oli varas ja hänellä oli salatehtävä, josta hän ei saanut puhua.

Kun suurimmat tunteet olivat jo laantuneet, saivat asukkaat valmistautua jo uuteen koitokseen, kun pian oli vuorossa häätökisa.

Lue myös:
Asukkaat vartioimaan BB-museota, varkaat uhkana (19.9.2022)
Mysteerivaras aiheuttaa harmaita hiuksia asukkaille - Big Brother kyllästyi asukkaiden kielenkäyttöön (20.9.2022)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.