Kauppatehtävässä esitellään kykyjä, eliminaatiokisasta Jasmiina häätöäänestykseen

Taavi harjoittelee Edvard Munchin Huuto-teoksen maalaamista. Kuva: © Nelonen Media.
Taavi harjoittelee Edvard Munchin Huuto-teoksen maalaamista. Kuva: © Nelonen Media.

Maanantaina käynnistyi viikko, jossa tulee tapahtumaan mullistuksia ennen finaaliviikkoa, kun peräti kolme asukasta tullaan häätämään. Kauppatehtävä käynnistyi tuttuun tapaan, mutta eliminaatiokilpailussa asukkaat yrittävät välttää häätöäänestyksen.

Kahdeksan asukasta heräsivät BB-talon 11. viikkoon. Tällä viikolla häätöovet käyvät tavallista tiuhempaan, sillä talosta häädetään viikon aikana peräti kolme asukasta. Häädöt alkavat jo keskiviikkona ja tänään sitä varten alkoivat eliminaatioviikon kilpailut, jotka selvittävät, ketkä asukkaista joutuvat viikon ensimmäiseen häätöäänestykseen.

Ennen ensimmäistä eliminaatiokilpailua selvisi, että Ville on jo häätöäänestyksessä, kun aikapommi räjähti hänen käsissään maanantaina iltapäivällä. Villen toipuessa häätöäänestykseen joutumisestaan asukkaat saivat uuden kauppatehtävän. Siinä heidän pitää näyttää kykyjään Big Brotherin määrittelemissä lajeissa.

Jokainen asukas valitsee itselleen yhden lajin ja heillä on kolme päivää aikaa harjoitella sitä. Kyvyt esitellään perjantaina kykynäytöksessä ja jokaisesta onnistuneesta suorituksesta asukkaat saavat kymmenen kauppasekuntia. Harjoiteltavia lajeja oli kahdeksan erilaista ja jokainen asukas sai siis oman harjoiteltavan lajin. Big Brother toimitti asukkaille rekvisiittaa näitä varten ja esimerkiksi tankotanssia varten Ville sai nähtäväkseen opetusvideon olohuoneen televisiosta.

Asukkaat päättivät valita kullekin lajit omien vahvuuksien mukaan. Tehtävistä tähän mennessä erinomaisesti suoriutunut Samir oli positiivisen ongelman edessä, sillä hän olisi varmasti pystynyt ottamaan haltuun minkä tahansa tehtävän lajeista. Samir päätti lopulta ottaa itselleen yksipyöräisen, jolla hänen on tehtävä taitonäytös. Mies ottikin yksipyöräisen helponnäköisesti haltuun pienen harjoittelun jälkeen.

Päinvastaisen ongelman edessä oli jälleen kerran Jasmiina, joka taas väitti, ettei osaa mitään. Hänen lajivalintansa kohdistui shufflea tanssivaan hippoon, jota hän alkoi katua nähdessään hänelle toimitetun ohjevideon. Kaikki olivat kuitenkin tässä vaiheessa jo lajinsa valinneet, joten tähän oli tyydyttävä. Jasmiina pohtikin, että tekee shufflesta oman näköisensä.

Osa asukkaista harjoitteli jo täyttä päätä saatuaan tarvikkeet tehtävää varten. Esimerkiksi Taavi oli jo innokkaana maalaamassa kopiota Edvard Munchin kuuluisasta Huuto-teoksesta. Tässä vaiheessa Taavilla oli vielä käytössään mallikuva, kun hän maalasi teosta kankaalle, mutta perjantaina hänen on tehtävä se ulkomuistista.

Kauppatehtävän lajien jako asukkaiden kesken:

Ville: Elegantti tankotanssiesitys
Pekka: Riipaiseva tulkinta kuuluisasta Hamletin monologista
Aki: Vesilasiartistin cover-versio Humppa Huuhtojien Paska reissu -kappaleesta
Samir: Huima yksipyöräistaitonäytös
Taavi: Kuuluisan maalauksen maalaaminen ulkomuistista
Jasmiina: Shufflea tanssiva hippo
Lasse: Häikäisevä diablotaituri
Anssi: Kortin heittäminen omenaan

Eliminaatiokisojen huonoimmat häätöäänestykseen

Kauppatehtävän ollessa käynnissä Big Brother paljasti asukkaille alkaneen eliminaatioviikon. Heille kerrottiin, että asukkaat osallistuvat kolmeen eliminaatiokisaan, joista huonoiten suoriutuneet asukkaat joutuvat häätöäänestykseen. Jokaisesta kisasta yksi joutuu häätöuhan alle, eli Villen lisäksi häätöäänestyksessä keskiviikkona on kolme asukasta.

Ensimmäinen kilpailu järjestettiin maanantaina alkuillasta. Aiheena oli tietokilpailu, josta Jasmiina stressasi kovasti etukäteen. Hän valitteli huonoa yleistietoaan, eikä auttanut, vaikka muut yrittivät tyynnytellä naista. Jasmiinaa yritettiin tsempata, että kysymykset voivat tulla Seiska-lehden sivuilta ja koskea vaikka "Temppareita".

Tietokilpailu pidettiin tehtäväalueella ja visailuisäntänä toimi Ville. Hän ei voinut osallistua tietovisaan, koska hän oli jo häätöäänestyksessä. Kilpailuun kuului vähintään kaksi kierrosta, josta ensimmäisen jälkeen eniten pisteitä saaneet pääsivät turvaan ja vähiten pisteitä keränneet jatkoivat. Jokaisella kierroksella esitettiin kymmenen kysymystä, jonka jälkeen laskettiin pisteet.

Kysymykset osoittautuivat vaikeaksi, eikä ensimmäisellä kierroksella kerätty paljon pisteitä, vaikka mukana oli seitsemän asukasta. Samir ja Pekka osoittautuivat parhaimmiksi tietäjiksi ja he selvittivät ensimmäisen kierroksen neljällä pisteellä. Heidän lisäkseen turvaan pääsivät Anssi ja Aki kahdella pisteellä.

Toisella kierroksella Taavi oli ylivoimainen ja pääsi turvaan kuudella pisteellä. Kahteen pisteeseen jääneet Jasmiina ja Lasse tarvitsivat vielä kolmannen kierroksen selvittääkseen, kumpi heistä joutuu häätöäänestykseen. Näytti pitkään, että Jasmiina pelastaisi itsensä häädöltä, mutta 19. kysymyksellä Lasse tasoitti pelin ja kolmas kierros tarvittiin.

Jasmiina ja Lasse olivat vastakkain tietovisan ratkaisevalla kierroksella. Kuva: © Nelonen Media.
Jasmiina ja Lasse olivat vastakkain tietovisan ratkaisevalla kierroksella. Kuva: © Nelonen Media.

Kolmannella kierroksella Big Brother joutui hoputtamaan asukkaita, koska vastaaminen oli ollut liian hidasta. Ratkaisevalla kierroksella Jasmiina ja Lasse etenivät aluksi tasatahtiin, mutta kierroksen jälkimmäisellä puoliskolla Lasse otti tarvittavan eron jo ennen viimeistä kysymystä. Jasmiina joutui häätöäänestykseen hävittyään kolmannella kierroksella Lasselle pistein 4-2.

Jasmiina harmitteli kisan jälkeen huonoa yleistietoaan ja nauroi, että tiesi joutuvansa Villen seuraksi häätöäänestykseen. Villeä selvästi sapetti, ettei hän voinut osallistua visailuun. Hän sanoi, että olisi tiennyt vastauksen moneen kysymykseen. Villen mukaan he olivat keskustelleet visailuun liittyvistä kysymyksistä aiemmin talossa olleen Melodyn kanssa.

Eliminaatioviikko jatkuu mitä luultavimmin tiistaina uusien kisojen merkeissä. Maanantaita asukkaat jatkoivat tietovisan jälkeen kauppatehtävää suorittamalla.

Ensimmäinen eliminaatiokilpailu: Tietovisa

Ensimmäisen kierroksen pisteet:

Samir 4*
Pekka 4*
Anssi 2*
Aki 2*
Jasmiina 1
Lasse 1
Taavi 1

Toisen kierroksen pisteet:

Taavi 6*
Jasmiina 2
Lasse 2

Kolmannen kierroksen pisteet:

Lasse 4*
Jasmiina 2

Jasmiina hävisi tietokilpailun ja joutuu suoraan häätöäänestykseen.

* = Pääsi turvaan. Kierroksen parhaimpien visa päättyi, kun huonoimmat jatkoivat eteenpäin niin kauan kunnes huonoin selviää.

Lue myös:
Alkavalla viikolla häätöjä kolmena päivänä - Kova karsinta ennen finaaliviikkoa! (15.11.2021)
Aikapommi räjähti Villen käsiin, suoraan häätöäänestykseen (15.11.2021)

Artikkelia päivitetty 15.11.2021 kello 23.58: Otsikkoa on muokattu.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.