Pekasta vessasanojen poliisi, asukkaat pääsivät äänittämään podcasteja

Vessasanapoliisi Pekka kuulustelee Jasmiinaa kiroilusta. Kuva: © Nelonen Media.
Vessasanapoliisi Pekka kuulustelee Jasmiinaa kiroilusta. Kuva: © Nelonen Media.

Sunnuntaina asukkaat saivat taloon poliisin valvomaan kielenkäyttöään. Kansainvälinen podcast-päivä näkyi BB-talossa myös tänä vuonna, kun asukkaat pääsivät tekemään ryhmissä podcasteja.

Pitkät yöunet edelsivät häätöpäivää, josta tulee Big Brotherin Supersunnuntai. Kaikki asukkaat ovat nimeämisäänestyksessä, jonka perusteella kaksi vähiten ääniä saanutta joutuvat häätöäänestykseen. Asukkaat suorittavat häätämisen tällä viikolla ja äänioikeuden illan kasvokkain tehtävässä häätöäänestyksessä on nimeämisäänestyksen seitsemällä eniten ääniä saaneella asukkaalla. Lisäksi taloon on tulossa illalla myös uusia asukkaita.

Big Brother halusi nykyisten asukkaiden kielenkäyttöä siistimmäksi ja BB-taloon nimitettiin tänään vessasanapoliisi. Virkaan nimitettiin Pekka, joka pääsi poliisiksi ratkaisemalla BB:n arkkuarvoituksen, eli selvittämällä talossa olevan arkun lukon numeroyhdistelmän.

Asukkaat saivat päivällä vihjeen televisioon, jossa pyöri eläinvideo, josta ruudussa nähtyjen eläinten määrän perusteella piti selvittää numeroyhdistelma. Yhdistelmää ryhdyttiin selvittämään välittömästi ja Pekka selvitti sen kohtuullisen pian. Oikea arkku löytyi olohuoneen takanurkasta, josta paljastui kirje ja poliisin asu.

Kun kirje saatiin lukea, selvisi, että Pekasta on tullut BB-talon vessasanapoliisi, joka valvoo asukkaiden kirosanojen käyttöä. Jokaisesta kirosanan käytöstä Pekka kirjoittaa sakkolapun ja kuulustelee kirosanan sanoneen asukkaan. Tämän jälkeen sakkolappu talletetaan pihalla oleviin vessanpönttöihin, joissa toisessa on pienet asiat ja toisessa isot asiat wc-käyntitarpeisiin viitaten. Sakkolappu laitetaan isoihin asioihin, jos se koetaan todella pahasti. Sakkolappujen saldo lasketaan päivän päätteeksi.

Kovin kauaa poliisin ei tarvinnut olla virassaan, kun hän joutui sakottamaan. Jasmiina joutui ensimmäisenä sakotuksen kohteeksi, eikä tämä jäänyt ainoaksi kerraksi. Poliisi sakotti omien havaintojensa tai ilmiantojen perusteella. Ensimmäisten tuntien aikana hyvin moni asukas joutui poliisin puhutteluun ja sakotetuksi.

Vessasanapoliisin työrupeama päättyi oikeudenkäyntiin, jossa laskettiin asukkaiden laukomat vessasanat. Eniten vessasanoja sanoi Jasmiina, jolle niitä kertyi viisi. Kahteen vessasanaan pääsi Lasse ja yhteen Katja, Pekka, Anssi ja Aki. Oikeudenkäynnin päätteeksi pahimmalle törkysuulle, eli Jasmiinalle langetettiin Big Brotherin toimesta rangaistukseksi ehdonalaista, joka tarkoittaa nilkkapannan kantamista jalassaan niin kauan kunnes toisin määrätään.

Ehdonalaisen aikana Jasmiina ei saa päästää suustaan vessasanoja tai asukkaita kohtaa lisärangaistus. Jokainen Jasmiinan sanoma vessasana lasketaan ja jokaisesta sanasta asukkaat menettävät yhden tuotteen BB-valinnan valikoimasta. Rangaistus astui voimaan välittömästi.

BB-podcast suoraan BB-talosta

Kirosanojen varomisen ohella asukkaat saivat myös tehtävän. Kansainvälistä podcast-päivää vietettiin torstaina. Sen kunniaksi BB-talon asukkaat saivat tehdä kuudessa ryhmässä podcastit Supla-palvelun tarjonnasta. Big Brother antoi valittavaksi joistakin Suplan podcasteistä, joihin asukkaat tekisivät jakson. Valinta tehtäisiin pelkästään podcastin nimen perusteella.

Asukkailla oli tunti aikaa suunnitella podcastinsä, jonka jälkeen he menivät vuorotellen äänittämään tuotoksensa. Aikaa jokaiselle podcastille oli varattu 15 minuuttia. Ensimmäisenä humoristista Seminuoret sijoittajat -podcastiä tekivät Sami ja Lasse. He tekivät alle kymmenminuuttisen podcastin, koska he eivät huomanneet kelloa äänimikserissä, josta he olisivat nähneet ajan kulun. Niinpä he arvioivat ajan pahasti alakanttiin.

Toinen esimerkki täysin päinvastaisesta oli Jasmiinalla ja Katjalla, jotka tekivät BB-podcastin. He vetivät noin viisi minuuttia yliajalle, eivätkä he edes ehtineet käydä läpi kaikkia suunnittelemiaan aiheita. BB-podcastissä kuultiin mm. Jasmiinan ja Katjan ensivaikutelmia asukkaista ja tunnelmia siitä, ketkä ärsyttävät ja kuka on mukavin. Lisäksi he puhuivat, mikä on yllättänyt BB:ssä.

Taavi ja Melody kutsuivat Jasmiinan vieraaksi podcastiinsä. Kuva: © Nelonen Media.
Taavi ja Melody kutsuivat Jasmiinan vieraaksi podcastiinsä. Kuva: © Nelonen Media.

Katjaa ei tällä hetkellä erityisesti ärsytä kukaan, mutta joku yksittäinen tilanne saattaa ärsyttää. Jasmiina sanoo triggeröityvänsä Samista. Katjan mielestä mukavimmat ovat Pekka, Laura R. ja Ville, Jasmiinan läheisimmät asukkat ovat Katja, Taavi ja Lasse. Katjaa ja Jasmiinaa ovat yllättäneet heidän omat tunteensa talossa sekä se, että ruokaa ei ole ollut liikaa saatavilla talossa.

Kaikkiaan kuusi ryhmää kävi äänittämässä podcastinsä joko pareittain tai yhdessä kolmen ryhmässä. Podcastiin sai halutessaan ottaa vieraan, kuitenkin niin, ettei tehtävähuoneessa ollut äänittämässä kolmea asukasta enempää. Jasmiina pääsi myös vieraaksi Melodyn ja Taavin Happy Hour -podcastiin. Melodyn ja Taavin luotsaamassa podcastissä keskusteltiin Jasmiinan kanssa juomista ja musiikista Happy Hourissa sekä siitä, mitä tehdään Happy Hourin jälkeen.

Vajaassa parissa tunnissa kaikki ryhmät saivat äänitettyä podcastinsa, jota kaikki pitivät oikein mukavana päivätehtävänä. BB-talossa vallitsi odottava tunnelma, kun illalla on tulossa kuumottava häätö. Toistaiseksi tilanne on kuitenkin otettu rauhallisesti.

Podcastit Suplassa:

Sanni, Laura R. ja Ville: OMG!
Jasmiina ja Katja: BB-podcast
Juhani ja Aki: Regina - Naisen unelmia
Sami ja Lasse: Seminuoret sijoittajat
Pekka ja Anssi: Miehet, jotka muistavat
Melody ja Taavi, vieraana Jasmiina: Happy Hour

Linkit vievät podcastien koko tarjontaan. Luultavasti asukkaiden tekemät podcastit lisätään palveluihin myöhemmin.

Artikkelia on päivitetty 3.10.2021 kello 19.38: Lisätty tieto poliisin työn päättymisestä ja Jasmiinan rangaistuksesta.

 


Tulosta   Sähköposti