Kaikki asukkaat äänestykseen neljännellä viikolla - Katsojat nimeävät ja asukkaat häätävät

Big Brother Suomi -logo. Kuva: © Nelonen Media.
Big Brother Suomi -logo. Kuva: © Nelonen Media.

Big Brotherissa vietetään sunnuntaina Supersunnuntaita ja siihen otetaan startti jo lauantaina. Neljännen viikon lauantaina käynnistyi nimeämisäänestys, jossa katsojat äänestävät asukkaita häätöäänestykseen ja nimeämisäänestyksen tulosten perusteella asukkaat häätävät itse sunnuntaina.

Tällä viikolla BB-talossa ei ole ollut nimeämisiä, koska kaikki asukkaat ovat äänestyksessä. Asukkaat ovat jo huomanneet, että nimeämisiä ei ollut, joten he arvasivat, että he kaikki ovat äänestyksessä. Sitä he eivät tosin tiedä, että kyseessä on nimeämisäänestys.

Lauantaina käynnistyi äänestys, jossa katsojat päättävät, ketkä kaksi asukasta joutuvat häätöäänestykseen. Nimemisäänestyksessä äänestetään suosikkia, eli kenen ei halua joutuvan häätöäänestykseen. Sunnuntain suorassa lähetyksessä kaksi vähiten ääniä saanutta asukasta joutuu häätöäänestykseen, jossa asukkaat päättävät kuka häädetään. Kaikki asukkaat eivät kuitenkaan ole äänioikeutettuja, sillä häädöstä päättävät vain seitsemän eniten ääniä saanutta asukasta.

Asukkaiden tekemässä häädössä äänioikeuden saaneet asukkaat kertovat toisilleen kasvotusten BB-talon sohvalla, kumman häätöuhan alla olevista he haluavat ulos talosta. Nimi kirjoitetaan esimerkiksi liitutaululle ja nimi paljastetaan vasta, kun siihen annetaan lupa. Kun kaikki äänioikeutetut ovat antaneet äänensä, eniten ääniä saanut asukas häädetään.

Asukkaille tieto kaikkien asukkaiden olemisesta äänestyksessä kerrottiin tänään nimeämisäänestyksen alkamisen jälkeen. Big Brother toimitti asukkaille postia, josta Anssi luki tiedon. Ennen kuin hän alkoi lukea kirjettä ääneen hän säpsähti sen sisältöä itselleen lukiessaan. Muut asukkaat jo ärsyyntyivät, kun halusivat kuulla sen.

Kirjeessä asukkaille kerrottiin, että he ovat kaikki katsojaäänestyksessä, ketkä joutuvat häätöäänestykseen ja he joutuvat äänestämään, kuka häädetään. Osa asukkaista oli jo spekuloinut tätä käännettä, ainakin Katja sanoi näin. Laura R:n reaktio oli jännittynyt, eikä hän osallistunut yleiseen spekulaatioon aiheesta. Nimeämisäänestyksen tulemista tässä vaiheessa pidettiin talossa yllättävän aikaisena. Sitä odotettiin tapahtuvan myöhemmin.

Nimeämisäänestys on käynnissä sunnuntain suoran lähetyksen loppupuolelle saakka. Äänestyksestä päästetään turvaan sunnuntain häätölähetyksen puolivälissä seitsemän asukasta, jotka ovat siis äänioikeutettuja häätöäänestyksessä, kerrotaan BB-nettisivuilla. Kuusi vähiten ääniä jatkavat nimeämisäänestyksen loppuun saakka. Asukkaat eivät tiedä, että heistä vain reilu puolet pääsee äänestämään, kuka häädetään talosta sunnuntaina.

Nimeämisäänestyksen ja asukkaiden suorittaman häädön lisäksi Big Brotherin Supersunnuntaina taloon saadaan myös uusia asukkaita. Sunnuntaina taloon tulee kolme uutta asukasta, joista on jo paljastettu, että heistä kaksi on naisia ja yksi on mies ja iältään he ovat 31-, 50- ja 23-vuotiaita.

Asukkaista vain Ville tietää, että talo saa uusia asukkaita huomenna. Aiemmin tällä kaudella talossa vieraillut Pikkuveli puhui lauantai-iltana Villelle ulkohuussin päädyssä olevasta linnunpöntöstä. Pikkuveli paljasti uuden asukkaiden tulon, mutta hän sai kertoa asiasta vain yhdelle valitsemalleen asukkaalleen. Ville halusi kertoa uutisen Laura R:lle, jolle hän paljasti tiedon uusista asukkaista myöhemmin tupakkapaikalla.

Seuraava noin vuorokausi on kauden aloituksen jälkeen käynnissä olevan kauden tähän asti jännittävin.

Big Brother Suomi Live sunnuntaina kello 21.30-23.00

Äänestysohjeet BB-nettisivuilla

Artikkelia on muokattu 2.10.2021 kello 23.18: Uutiseen päivitetty tunnelmat sen jälkeen, kun asukkaat saivat tiedon äänestyksestä.
Artikkelia on muokattu 2.10.2021 kello 23.42: Lisätty tieto Villen välittämästä tiedosta Laura R:lle.


Tulosta   Sähköposti