Punahilkan harjoitukset edistyivät, toinen näytelmä työn alle

Asukkaat harjoittelivat Punahilkka-näytelmää tehtäväalueella. Kuva © Nelonen Media.
Asukkaat harjoittelivat Punahilkka-näytelmää tehtäväalueella. Kuva © Nelonen Media.

Eilen käynnistynyt BB-teatteri on osoittautunut menestykseksi jo ennen ensimmäistäkään esitystä. Teatterin johdolle sataa tilauksia ja asukkaat saivat tuotettavakseen jo toisen näytelmän, vaikka ensimmäisenkin harjoitukset olivat vielä pahasti kesken.

Torstaina asukkaat alkoivat työskennellä BB-teatterissa, joka sai ensimmäiseksi tilauksekseen toteuttaa Punahilkka-sadun moderni versio teatteriesityksenä. Asukkaat suunnittelivat lavastusta, puvustusta ja näytelmän toteutusta myöhäiseen yöhön ennen kuin Big Brother käski viimeisetkin ahkeroijat nukkumaan kello kahden aikoihin.

Eilisestä Nooran ja Jasmiinan välisestä draamasta huolimatta näytelmän toteutusta saatiin vietyä hyvin eteenpäin ja tuottajana toimiva Melody oli ylpeä työryhmästään. Lavasteryhmä oli tehnyt ihmeitä ja rakentanut tarveaineista mm. pienen kaupungin lavasteeksi. Myös puvustus, maskeeraus ja näyttelijät tekivät hyvää työtä.

Näyttelijät ohjaajien ja tuottajan ohjaamina saivat rakennettua käsikirjoituksesta toimivan näytelmän, jota harjoiteltiin ensimmäisen kerran kokonaisuudessaan myöhään eilisiltana. Perjantaina asukkaat pääsivät tehtäväalueen näyttämölle, jossa esitys toteutetaan lauantaina. Asukkaat vetivät harjoituksia ensin kohtaus kerrallaan ja sitten muutaman läpivedon.

Kesken harjoitusten Big Brother kutsui asukkaat kuulemaan postia. BB-teatterin maine oli jo kiirinyt, vaikka asukkaat olivat vasta harjoitusvaiheessa. Asukkaat saivat kuulla, että BB-teatterille on tehty useita tilauksia, mutta vähäisistä henkilöstöresursseista johtuen he pystyvät ottamaan vastaan vain yhden esityksen.

Asukkaat saivat tuotettavakseen Lumikki ja seitsemän kääpiö -sadusta modernin näytelmäversion nimeltään Lumikki ja seitsemän työtöntä. Näytelmä sijoittuu Kainuuseen, jossa on lakkautettu kaivos ja paljon ihmisiä on jäänyt työttömäksi. Näytelmä noudattelee Lumikki-sadun kulkua, mutta nykyaikaan tuoduilla elementeillä.

Uusi näytelmä näytti tuskastuttavan ainakin Punahilkan ohjaaja Sannia, joka painoi kädet kasvoihinsa. Punahilkan harjoitukset olivat vielä vaiheessa ja nyt tuli toinen näytelmä työstettävksi. Molemmat on tarkoitus esittää BB-teatterissa lauantaina ja asukkaille on luvattu sitä parempi karonkka, mitä paremmat näytelmät he tekevät.

Tuottaja Melody otti ohjat käsiinsä ja saatuaan lisäohjeet päiväkirjahuoneesta, alkoi Melody koordinoida uuden näytelmän rooleja asukkaille. Melody tiedusteli asukkailta, mitä rooleja he voisivat tehdä ja aika pian roolitus oli selvä. Lumikissa oli näyttelijän paikka lähes kaikille asukkaille ja myös tuotantopuolen tekijöiden roolit menivät pitkälti uusiksi.

Anssi ja Sanni käsikirjoittamassa Lumikki-näytelmää BB-talon saunassa. Kuva: © Nelonen Media.
Anssi ja Sanni käsikirjoittamassa Lumikki-näytelmää BB-talon saunassa. Kuva: © Nelonen Media.

Jotta uusi näytelmä saadaan valmiiksi huomiseksi, oli asukkaiden pistettävä hihat heilumaan. Lavasteosastolla ryhdyttiin valmistelemaan Kainuun alueelle sopivaa lavastusta. Päämeikkaajana ja -puvustajana toimiva Noora ehdotti Melodylle, että hän tekee näyttelijöille vain kevyet meikit, esimerkiksi vain selvät rajaukset.

Lumikki-näytelmän käsikirjoitus oli jo valmistumassa, kun tilaajalta - Korpi-Kainuun Kaamosteatteri - tuli ilmoitus, että heidän tarinansa maalaa liian synkän kuvan Kainuun työllisyystilanteesta. Tuottaja päättää vähentää työttömien määrää ja sen lisäksi käsikirjoituksessa on ongelma, siinä ei ole paljon vuorosanoja näyttelijöille. Asukkaille annettiin pohjaksi prologi, mutta käsikirjoittajina toimivat Sanni ja Anssi lähtivät kirjoittamaan uutta.

Tunnelma kiristyi, kun Melody meni välittämään pk-huoneesta saamansa terveiset. Melody ja käsikirjoitustiimi olivat eri linjoilla, lisätäänkö käsikirjoitukseen vuorosanoja. Melody kommentoi tupakkapaikalla, että etenkin Sanni oli eri mieltä ja, että ohjaajat voivat ottaa vuorosanojen lisäämisessä vastuuta. Tämä aiheutti skismaa Melodyn ja Sannin välillä.

Uusin näytelmäprojekti pääsi lopulta eteenpäin, kun tilaaja hyväksyi pienin muutoksin asukkaiden käsikirjoituksen. Ilta jatkui siis eiliseen tapaan jälleen ahkeroiden teatteriesitysten parissa. Ensi-ilta odottaa lauantaina.

Lumikki ja seitsemän työtöntä -näytelmän työnjako:

Lumikki: Katja
Kuningatar: Maiju
Metsästäjä: Samir
Prinssi: Taavi
Työttömät: Noora, Aki, Jasmiina, Anssi, Pekka, Sanni ja Lasse
Peili: Ville
Metsän asukkaat: Sami (päämetsänasukas), Aki, Pekka ja Samir

Ohjaajat: Samir ja Ville
Käsikirjoittajat: Sanni ja Anssi
Lavastajat:
Lasse, Taavi ja Juhani
Maskeeraajat ja puvustajat: Noora ja Jasmiina
Tuotantoassistentti: Aki
Tuottaja: Melody

Artikkelia on päivitetty 8.10.2021 kello 20.31: Lisätty tieto käsikirjoituksen hyväksymisestä.

Punahilkka-näytelmästä moderni versio, panoksena karonkka lauantaina (7.10.2021)


Tulosta   Sähköposti