Punahilkka-näytelmästä moderni versio, panoksena karonkka lauantaina

Noora on näytelmän Punahilkka. Kuva: © Nelonen Media.
Noora on näytelmän Punahilkka. Kuva: © Nelonen Media.

Asukkaat pääsivät torstaina suunnittelemaan näytelmää, joka esitetään myöhemmin tehtäväalueella. Näytelmästä riippuu, minkälaisen karonkan asukkaat saavat lauantaina.

Torstaiaamuna BB-talossa herättiin ensimmäistä kertaa niin, että uudet asukkaat olivat saman katon alla. Aamupäivällä juhlittiin Pekan 28-vuotissynttäreitä, kun Big Brother lähetti postilla onnittelut päivänsankarille. Hetken päästä Pekka sai onnittelut läheisiltään videon muodossa, joka näkyi olohuoneen televisiossa. Pekka yllätettiin vielä täytekakulla, joten asukkaat nauttivat vielä maittavat kakkukahvit.

Muutoin päivä sujui normaaliin tapaan, kun uudet asukkaat totuttautuivat arkeen BB-talossa. Päivällä alkoi kuitenkin jälleen tapahtua, kun asukkaat saivat pohtia. Heille annettiin tehtävä, jossa heidän on suunniteltava ja toteutettava Punahilkka-näytelmän moderni versio. Mitä parempi näytelmästä tulee, sen paremman karonkan he saavat lauantaina.

Ensimmäiseksi asukkaiden piti valita näytelmäprojektille tuottaja. Synttärisankari Pekka ei tähän toimeen suostunut, mutta nopeasti kiinnostuksensa ilmaisi Melody. Hän pääsikin tuottajan pallille, josta hän jakoi asukkaille työtehtävät niin tuotannossa kuin näyttälijöille. Tehtäviä oli jokaiselle ja muutamalle tuli jopa tuplarooli näyttelijänä ja tuotantotyöntekijänä.

Punahilkka-tarinan modernisoimiseksi tarvittiin ensin käsikirjoittajat, joiksi nimettiin Sami ja Samir. Pohjatiedoiksi tuottaja Melody kertoi asukkaille pääpiirteittäin perinteisen Punahilkan kulun. Käsikirjoittajien kanssa tiiviissä yhteistyössä toimivat ohjaajat Sanni ja Maiju.

Lavastuksesta näytelmäprojektissa vastaavat Juhani, Taavi ja Lasse. Puvustus ja meikkaus on Jasmiinan vastuulla ja tarvittaessa puvustuksessa auttaa Noora. Tuotantoassistenttina toimii Katja. Muista asukkaista tuli näyttelijöitä.

Draamaa tuotannon paineissa

Roolit Punahilkassa jaettiin seuraavasti: Noora on Punahilkka, Anssi on isä, Pekka on susi, Ville on kummisetä, Aki on ensihoitaja, Sami Akin työnantaja. Roolit pystyttiin jakamaan hyvässä yhteisymmärryksessä ja ilman sen suurempaa kaaosta, joka on totuttu näkemään tehtävänantojen yhteydessä. Kävi jopa niin, että vasta viimeisenä jaettiin Punahilkan rooli, kun koko hahmo meinattiin unohtaa.

Käsikirjoitus laadittiin sellaiseksi, että Punahilkka ja hänen isänsä ovat sotkeutuneet hämärähommiin ja Punahilkan piti toimittaa timantti isoäidille. Pahaksi onneksi susi kuitenkin löysi tiensä isoäidin luo ja oli saada syötyä Punahilkan ja isoäidin. Tilanteen kuitenkin pelastaa ensihoitaja, joka lopulta rakastuu Punahilkkaan.

Alussa oli hieman käynnistysvaikeuksia ja näytelmän tilaaja - Big Brother - joutui hoputtamaan tuottajaa, joka vei viestiä eteenpäin talossa. Käsikirjoittajilta tarvittiin materiaalia, jotta näytelmän harjoittelu saataisiin mahdollisimman pian käyntiin. Samaan aikaan puvustus ja lavastus tuottivat materiaalia ja myös tehtäväalueen näyttämöön käytiin tutustumassa.

Näytelmä esitetään myöhemmin tehtäväalueella, jonne lavastajien on valmistettava lavasteiden lisäksi taustakuvia, jotka esittävät näytelmän kohtausten paikkoja. Lavastajat piirtävät esimerkiksi jonkin maiseman, joka skannataan digitaaliseen muotoon ja näytetään sitten tehtäväalueen videoseinällä, joka toimii näyttämön taustana.

Asukkaat ovat tuottaja Melodyn (vas.) johdolla tutustumassa tehtäväalueella olevaan näyttämöön. Kuva. © Nelonen Media.
Asukkaat ovat tuottaja Melodyn (vas.) johdolla tutustumassa tehtäväalueella olevaan näyttämöön. Kuva. © Nelonen Media.

Tuottaja Melody oli kovassa paineessa ja lähes jatkuvasti joku oli hänen kimpussaan ja myös tilaajalla oli koko ajan uutta ohjeistusta. Tilannetta vaikeutti myös se, että asukkaiden syöminen jäi tänään myöhäiseksi ja oikein kukaan ei ollut tehtävän alkaessa syönyt kunnolla. Ilta oli jo pitkällä, kun asukkaat saivat hetken hengähtää ruokatauolla valmistamiensa pizzoja syöden.

Pientä draamaa nähtiin myös tehtävän aikana, kun Noora ei ollut tyytyväinen hänen saamaansa rooliin näytelmässä. Aluksi oli puhetta, että hän olisi hieman pahis Punahilkkana, mutta tyyli hieman muuttui käsikirjoituksessa ja Noora koki, että hänestä luotiin bimbo hahmo ja hän kuvitteli, että hänet oikeasti nähdään tuollaisena.

Hämmentäväksi tilanteen teki se, että hän oli itse valinnut roolivaatteet omista vaatteistaan hilkkaa lukuun ottamatta. Muut asukkaat olivat hieman ihmeissään ja esimerkiksi Jasmiina piti Nooran käytöstä omituisena. Hän otti siitä jopa hieman itseensä, mutta Melody rauhoitteli Jasmiinaa ja sanoi Nooran pahoittaneen mielensä lähinnä käsikirjoituksesta, joka tulee vielä muuttumaan. Melody rauhoitteli myös Nooraa, joka oli silminnähden harmistunut.

Kriisi saatiin kuitenkin laantumaan ja myöhään illalla näyttelijät pääsivät tekemään käsikirjoituksen pohjalta ensimmäisen lukuharjoituksen makuuhuoneessa. Muut asukkaat valmistelivat näytelmän tarpeistoa olohuoneen puolella. Tunnelma talossa oli parantunut ja kaikilla oli tavoitteena karonkka lauantaina.


Tulosta   Sähköposti