Tiistaina paluu Lemmenjoelle, fanituotteet laajenivat T-paitoihin

Taavi tekee omaa T-paitaansa. Kuva: © Nelonen Media.
Taavi tekee omaa T-paitaansa. Kuva: © Nelonen Media.

Finaaliviikko jatkui tiistaina Lemmenjoen tunnelmissa, kun tehtiin paluu toisen viikon muistoihin. Lisäksi finaaliviikolle selvinneiden asukkaiden fanituotevalikoima kasvoi uudella tuotteella, kun he saivat valmistaa itselleen T-paidat.

Viimeisellä viikolla asukkaat saavat valmistaa itselleen fanituotemalliston. Asukkaat aloittivat maanantaina keksimällä itselleen sloganit ja tekemällä kassit malliston ensimmäisenä tuotteena. Tiistaina asukkaat valmistavat T-paidat.

Big Brother toimitti asukkaille kankaat ja kaavat T-paitojen valmistamista varten. Asukkaiden piti kunkin tehdä kaksi T-paitaa, jota he pitivät vaikeana. He saivat takaisin eilen vikaantuneen toisen ompelukoneen, mutta se saatiin heti ensikokeilulla uudestaan jumiin. Asukkaat joutuivat jatkamaan siis vain yhdellä ompelukoneella.

Uutena laitteena asukkaat saivat tänään käyttöönsä saumurin, mutta sillä ei voi koko paitaa ommella. Tehtävä alkoi tutustumalla kaavoihin. Jasmiina valitti, ettei ymmärtänyt niistä mitään. Muutkin asukkaat lähtivät verkkaisesti suorittamaan uusinta tehtävää, mutta pikku hiljaa BB-talon T-paitapaja pääsi käyntiin.

Kesken kaiken asukkaat saivat myös toisen finaalitehtävän, jossa he suorittavat kauden aikaisempia tehtäviä. Tiistaina palattiin toisen viikon tapahtumiin, kun Aki ja Anssi pääsivät matkustamaan Lemmenjoen Kryptolaaksoon. Heidän piti louhia edellisten kryptonetsijöiden jäljiltä huomaamatta jäämiä kryptohippuja.

Aki ja Anssi aloittivat matkanteon Kryptolaaksoon tasapainolautalla tehtäväalueella. Matka ei tällä kertaa ollut niin pitkä kuin viikolla 2, mutta jonkin tovin he joutuivat kepin avulla tasapainoilemaan päästäkseen perille. Kryptolaaksossa heitä odotti yksi lohkare, mitä piti louhia. Big Brother oli toimittanut Akille ja Anssille välipalaksi jäätelöä.

Aki ja Anssi palasivat Kryptolaaksoon louhimaan. Kuva: © Nelonen Media.
Aki ja Anssi palasivat Kryptolaaksoon louhimaan. Kuva: © Nelonen Media.

Louhinnan aikana Aki ja Anssi kokivat yllätyksen, kun lohkareesta ei löytynyt pelkästään kryptohippuja. Anssi huomasi, että lohkare sisälsi myös pullon, joka paljastui lopulta olutpulloksi. Pulloa ei ehditty saada kunnolla esiin, kun louhijoiden piti saada jo maistiaiset. Kun pullo oli vähän enemmän näkyvissä, pullo rikottiin veitsellä ja he kallistivat juomaa jäätelökuppeihin, joista he olutta nauttivat. He löysivät myöhemmin myös toisen pullon lohkareesta.

Ilta pimentyy tähän vuodenaikaan nopeasti ja pakkasilma ei helpottanut louhijoiden urakkaa. BB-talon pihalle oli satanut myös ohut kerros lunta, joka vaikeutti hippujen havaitsemista. Akille ja Anssille alkoi tulla kylmä, eivätkä he tienneet, kuinka kauan he joutuivat louhimaan. Big Brother ei antanut lopettaa, vaikka lohkare oli jo murskattu pieniksi murusiksi.

Vasta vähän myöhemmin Big Brother toimitti postia, jossa kerrottiin lautan lähtevän kohti Inaria. Akille ja Anssille tuli niin kiire, että he unohtivat kryptolompakon matkasta ja tajusivat sen vasta, kun lautta oli jo liikkeellä tehtäväalueella. He joutuivat palaamaan Kryptolaaksoon, joka viivästytti hieman matkantekoa. Jäätelön Anssi oli kyllä muistanut ottaa.

Inari saavutettiin unohduksen jälkeen kohtuullisen pian ja Aki ja Anssi pääsivät palaamaan BB-taloon. He kertoivat muille asukkaille kokemuksistaan, kuinka selkä meni jumiin ja jalat olivat jäässä. Tarkistuslaskennan jälkeen mahdollisesta 25 hipusta Aki ja Anssi saivat 16 hippua.

Jokaisesta löydetystä hipusta asukkaat saavat bilepottiin yhden pisteen, joten tiistain finaalitehtävä kartutti pottia 16 pisteellä. Maanantaina asukkaat saivat kerättyä finaalitehtävästä ja videokysymyksistä yhteensä 30 pistettä. Tänään asukkaat ovat nähneet kaksi videota, joiden kysymyksiin he ovat vastanneet väärin. Jokaisesta oikeasta vastauksesta asukkaat saavat viisi pistettä.

Kauden viimeinen tiistai jatkuu BB-talossa T-paitoja ommellen ja uusia videoita odottaen.

Lue myös:
Asukkaat valmistamaan fanituotteita, tutuilla tehtävillä hankkimaan viimeiset bileet (22.11.2021)
Jasmiinasta viimeisessä häädetyn perinnössä aatelinen (23.11.2021)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.