Reeo, Salla, Merve ja Nabaz kymmenenteen häätöäänestykseen - Heidille Lauran pelastamisesta rapaa niskaan

Big Brother Suomi -logo. Kuva: © Nelonen Media.
Big Brother Suomi -logo. Kuva: © Nelonen Media.

Kauden kymmenes häätöäänestys käynnistyi poikkeuksellisesti vasta lauantaina. Häätöäänestykseen joutuivat Reeo, Salla, Merve ja Nabaz. Heidi joutui puolustuskannalle neuvotteluhuoneen valinnoista.

Asukkailla on ollut tunnemyrskyisä viikko, kun hauskasta kauppatehtävästä mentiin dramaattiseen valehäätöön ja Heidin paluuseen taloon. Perjantaina peli jatkui oikeilla nimeämisillä, joiden perusteella asukkaita laitettiin kymmenenteen häätöäänestykseen. Sunnuntaina talosta häädetään oikeasti seuraava asukas ja hänen tiensä BB-talossa päättyy siihen. Heidi ja BB-talon päällikkö Milena olivat suojassa nimeämisiltä.

Lauantain aikana asukkaat odottivat pitkin päivää, milloin he saavat kuulla nimeämistulokset. Ennen niitä asukkaat suorittivat päivätehtävän, jossa parhaiten tanssiva ryhmä pääsisi BB-kuplan ulkopuolelle, toisin sanoen kysymään internetiltä yhden kysymyksen. Päivätehtävän voitti Reeon, Milenan, Sallan ja Mian joukkue. He saisivat vastauksen mieltään askarruttavaan ulkomaailman kysymykseen, eli he eivät saa kysyä internetiltä mitään Big Brotheriin liittyvää.

Illalla Big Brother kutsui asukkaat sohville kuulemaan, ketkä joutuvat häätöäänestykseen. Asukkat saivat kuulla, että häätöuhan alla ovat Reeo, Salla, Merve ja Nabaz.

Tällä viikolla BB-talossa ei järjestetty nimeämiskilpailua, mutta talon päällikkö Milena ja valehäädetty Heidi pääsivät neuvotteluhuoneessa vaikuttamaan näiden nimeämisten tuloksiin. Milena ja Heidi saivat ottaa yhden pois häätöäänestyksestä ja laittaa yhden tilalle. He päättivät pelastaa Lauran ja laittaa tilalle Nabazin.

Häätöäänestyksen joutuneiden selvittyä Heidi alkoi kertoa, mitä neuvotteluhuoneessa tapahtui. Heidin mukaan heidän mielipiteensä eivät olleet yhteneväiset, mutta Milena kyseenalaisti tämän näkemyksen. Heidi olisi halunnut pelastaa Reeon, mutta Milanan mielestä Heidi oli samaa mieltä Laurasta. Heidi tarkensi, että he olivat lopulta samaa mieltä.

Reeo ihmetteli, miten Laura pelastettiin ja Reeon liittoumasta laitettiin Nabaz tilalle. Reeon mielestä olisi pitänyt Lauran tilalle laittaa joku heidän liittoumasta tilalle, esimerkiksi Sofia. Tuula oli ärsyyntynyt Reeon puolesta ja hän purki pettymystään Heidille. Tuula sanoi Heidille, että hänen olisi pitänyt pelastaa Reeo, koska Reeo on pitänyt usein Heidin puolia, mutta taas Heidi laittoi Reeon häätöön.

Heidi alkoi itkeä Tuulan tilityksen aikana ja Salla lohdutti naista, ettei hän syytä tätä tilanteesta. Heidi sanoi, että hän ei neuvotteluhuoneessa tiennyt mitä talossa oli tapahtunut hänen valehäätönsä jälkeen. Hän jopa epäili, että hänen liittonsa olisi kääntänyt hänelle selkänsä. Heidi vannotti, että hän olisi halunnut pelastaa Reeon ja hän oli se, joka antoi Milenalle periksi, koska he eivät voi olla neuvotteluhuoneessa ikuisuuksia.

Samaan aikaan pihalla Milena kertoi, että heidän päätöksensä perustui siihen, että siellä on heille kummallekin läheisiä. Milenan mukaan Heidille olisi käynyt, että Tuula tai Nabaz olisi sopinut Lauran tilalle häätöön. Pihalla oltiin tuohtuneita ja he ajattelivat kertoa Tuulalle, mitä neuvotteluhuoneessa on Milenan mukaan tapahtunut. Milena lisäksi väitti, ettei Heidi ollut ponnekkaasti tuonut esille haluaan pelastaa Reeo. 

Talossa tilanteen purku nimeämistulosten jälkeen jatkui kiihkeänä eri porukoissa. Häätöäänestys on käynnistynyt ja sen tulos on selvillä sunnuntain häätölähetyksessä.

Lauantain BB-päivittäislähetyksessä nähdyn neuvotteluhuoneen koosteen perusteella Heidi mainitsi halunsa pelastaa Reeo moneen kertaan. Milena taas ei halunnut pelastaa Reeoa, koska Reeo on heittänyt Milenan "bussin alle". Nabazin laittamisesta häätöön näytettiin pääsevän helpohkosti yhteisymmärrykseen, mutta Lauran pelastamisesta käytiin vääntöä.

Neuvotteluhuoneen lopuksi näytettiin, kuinka tätä ajateltiin, että asia ymmärretään peliliikkeenä. Aiemmin Milena sanoi, että hänen liittoumansa ei katsoisi hyvällä, jos Lauraa ei pelastettaisi ja Heidi sanoi samaa omasta liitostaan.

Äänestysohjeet BB-nettisivuilla

Artikkelia on päivitetty 22.10.2022 kello 23.37: Lisätty loppuun tietoa neuvotteluhuoneen tapahtumista koostelähetyksen perusteella.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.