Sofia, Laura ja Salla häätöuhan alle yhdeksännellä viikolla - Sofia sai pelastettua Mian

Big Brother Suomi -logo. Kuva: © Nelonen Media.
Big Brother Suomi -logo. Kuva: © Nelonen Media.

Yhdeksännellä viikolla häätöäänestykseen joutui kolme asukasta, johon joutuvista päätöksen tekivät ylhäiset asukkaat. Tällä viikolla häätöäänestyksessä ovat Sofia, Laura ja Salla.

Tällä viikolla BB-talossa alkoi kahtiajaon aikakausi, jossa asukkaat jaettiin kahteen ryhmään, ylhäisiin ja alhaisiin. Asukkaat kisasivat nimeämiskilpailussa toisiaan vastaan talon eri puolilla. Nimeämisiä ei järjestetty, vaan nimeämiskilpailun voittajaryhmä sai päättää, ketkä asukkaista joutuvat häätöäänestykseen.

Ylhäiset asukkaat Heidi, Miikka, Sofia ja Milena voittivat torstaina päättyneen nimeämiskilpailun. He pääsivät neuvotteluhuoneessa päättämään, ketkä he laittavat häätöäänestykseen. Kaikki asukkaat oli mahdollista pistää häätöäänestykseen ja he laittoivat häätöuhan alle Sofian, Lauran ja Sallan. Ylhäiset olivat sitä mieltä, että he voittajina ansaitsivat päästä turvaan, mutta Sofia halusi pelastaa ylhäisten Mian ja pisti itsensä häätöäänestykseen.

Neuvotteluhuoneessa ylhäiset kävivät keskustelua, jossa Sofia ajatteli pelastaa Mian ja muuten mietittiin, keitä he eivät halua laittaa häätöäänestykseen. Miikka ei olisi halunnut laittaa Reeoa ja Milena Lauraa. Heidi kävi mielikuvapainia itsensä kanssa, koska hän ei olisi halunnut laittaa Reeoa eikä Sallaa, mutta hän päätyi lopulta pelastamaan Reeon ja Salla joutui häätöäänestykseen. Kukaan muu kuin Sofia ei ylhäisistä halunnut itseään häätöuhan alle.

Asukkaat saivat kuulla häätöäänestykseen joutuvat asukkaat vielä perjatai-illan aikana. Asukkaat olivat viettäneet herkutteluiltaa kanansiipien kanssa, alhaisetkin ylhäisiltä salaa. Mia ihmetteli, miksi Sofia oli uhrautunut hänen puolestaan. Mia itki Sofian päätöstä, mutta Sofia sanoi, että hän oli iloinen, koska hän sai tahtonsa läpi. Sofia oli puhunut jo aiemmin viikolla, että haluaa pelastaa Mian, koska Sofia ei itse halua olla talossa ilman Miaa ja näin Mia jatkaa talossa varmasti.

Kauden kahdestoista häätöäänestys on käynnistynyt. Yksi häätöuhan alla olevista asukkaista häädetään ulos talosta sunnuntaina.

Äänestysohjeet BB-nettisivuilla

Artikkelia on päivitetty 5.11.2022 kello 00.58: Lisätty neuvotteluhuoneen tapahtumia ja tieto, että asukkaat saivat tietää, ketkä ovat häätöäänestyksessä.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.