Ylhäiset voittivat nimeämiskilpailun - Häätöäänestykseen menijät ratkaistiin neuvotteluhuoneessa

Ylhäiset asukkaat ryhmähalissa voitettuaan nimeämiskilpailun. Kuva: © Nelonen Media.
Ylhäiset asukkaat ryhmähalissa voitettuaan nimeämiskilpailun. Kuva: © Nelonen Media.

Kauden seitsemäs nimeämiskilpailu ratkesi torstaina ylhäisten voittoon. Tiukan kilpailun voittaja selvisi, kun asukkaat saivat Big Brotherilta vihjeen kuution kokoamiseksi.

Nimeämiskilpailussa asukkaat saivat avattua kaikki viisi lukkoa keskiviikkoiltaan mennessä. Ylhäiset asukkaat olivat jo selkeässä johdossa ensimmäisen pulman ratkaisemisen jälkeen, mutta alhaiset kirivät ja menivät ohi ylhäisistä seuraavien pulmien aikana. Keskiviikkona kisailu oli tasaista ja loppujen lopuksi viimeisten lukkojen avaamisen jälkeen talon eri puolet olivat käytännössä tasoissa.

Avattuaan viimeiset lukot alhaiset olivat vain pari minuuttia edellä, jolla ei ollut suurta merkitystä, sillä asukkaiden piti vielä koota pentamino-kuutio oikeaoppisesti. Illan ja alkavan yön aikana asukkaat kokeilivat monenlaisia ratkaisuja, mutta niin ylhäiset ja alhaiset päätyivät aina jossain vaiheessa umpikujaan. Yhden aikaan yöllä Big Brother pisti nimeämiskilpailun yötauolle ja asukkaat menivät nukkumaan.

Vihje ensin ylhäisille

Aamulla ratkaisun hakemista jatkettiin, mutta tuloksetta. Ilmassa alkoi olla ratkaisun makua, kun Big Brother päätti toimittaa ylhäisille ja alhaisille vihjeet tehtävän ratkaisua varten. Big Brother antoi ylhäisille 13 minuutin etumatkan vihjeen katsomiseen, sillä ylhäiset olivat ratkaisseet neljännen pulman 15 minuuttia ennen alhaisia ja viidennen pulman alhaiset olivat kaksi minuuttia ylhäisiä nopeampia, joten ylhäisten etu on näiden aikaerojen erotus.

Alhaiset asukkaat kokoamassa kuutiota vihjeen saamisen jälkeen. Kuva: © Nelonen Media.
Alhaiset asukkaat kokoamassa kuutiota vihjeen saamisen jälkeen. Kuva: © Nelonen Media.

Big Brotherin antama vihje oli kuva, jossa oli kuution kokoamisen alkua, josta asukkaiden oli osattava jatkaa. Ylhäiset asukkaat kokosivat kuutiota vihjeen avulla Heidin ollessa johtava kokoaja. Välillä Heidi piti pientä taukoa ja muut kokosivat, mutta Heidi ohjeisti silti kokoamisessa.

Pihalla alhaiset asukkaat joutuivat odottamaan vihjeensä saamista. Vihjeet oli toimitettu kirjekuorilla ja Big Brother kuulutti, kun ne sai avata. Alhaiset asukkaat pohtivat odottaessaan, että miksi vain kahdesta pulmasta oli laskettu etu ylhäisille, he olivat kuitenkin toisessa ja kolmannessa pulmassa nopeampia, mutta niitä ei otettu huomioon jostain syystä.

Ylhäiset asukkaat saivat kuutionsa ensimmäisenä valmiiksi vajaat 25 minuuttia vihjeen saamisen jälkeen. Alhaisilla oli vihje ehtinyt olla ennen nimeämiskilpailun päättymistä noin kymmenen minuuttia.

Ylhäiset huomasivat kokoessaan viimeisiä palojaan, että he saavat sen valmiiksi ja Heidi sai kunnian laittaa viimeisen palan kuutioon. Neuvotteluhuoneessa kuutiota koonneet ylhäiset ryhtyivät villiin tuuletukseen ja tämän perään Big Brother kuulutti tehtävän päättyneen.

Ylhäiset kokoamassa omaa kuutiotaan. Kuva: © Nelonen Media.
Ylhäiset kokoamassa omaa kuutiotaan. Kuva: © Nelonen Media.

Sama kuulutus kuului myös ulos omaa kuutiotaan kasaaville alhaisille. Pettymys oli häviäjien joukossa tietysti suuri ja Mia ja Salla totesivat heti, etteivät halua nähdä "erään" naamaa. Alhaisten naiskolmikko, Mia, Salla ja Laura kokoontuivat tupakkakopin ympäristöön, eivätkä he halunneet nähdä ylhäisiä. Salla sadatteli Miikan ollessa vastapuoleisessa tupakkakopissa olevansa aivan kypsä tähän tilanteeseen. Mia totesi, että he hävisivät kilpailun, eivätkä voi sille mitään.

Suurimmasta pettymyksestä toivuttuaan, alhaiset asukkaat pystyivät suhtautumaan häviöönsä jo huumorilla. He arvasivat olevansa häätöäänestyksessä ja he myös totesivat, että voittajat saavat rehdisti iloita voitostaan. Alhaiset asukkaat vitsailivat mm. ruokavaliostaan ja läppä lensi pihalla mukavasti raskaasta viikosta huolimatta.

Ylhäiset neuvottelemaan häätöäänestyksestä

Nimeämiskilpailun voittajat pääsevät vaikuttamaan, ketkä joutuvat tämän viikon häätöäänestykseen. Noin kaksi tuntia nimeämiskilpailun päättymisen jälkeen Big Brother julisti ylhäiset voittajiksi. He pääsivät päättämään, ketkä joutuvat häätöäänestykseen neuvotteluhuoneessa. Ylhäiset eivät siis nimeä, vaan he keskustelevat keskenään, ketkä joutuvat häätöuhan alle.

Ennen tietoa siitä, miten häätöäänestykseen joutuvat päätetään, Miikka oli sitä mieltä, että omia ei nimetä. Tämä tarkoitti sitä, että häviäjän puolella olevat joutuvat häätöäänestykseen. Tätä mieltä oltiin talossa yleisesti jo nimeämiskilpailun käynnistyessä tiistaina. Sofia tosin oli puhunut viikon aikana, että hän haluaisi häätöäänestykseen, koska hän ei haluaisi nimetä Miaa.

Neuvotteluhuoneeseen menneet ylhäiset viipyivät pitkän tovin, josta voi päätellä jo jotakin. Joko sen, että Sofia on pistänyt ehtoja häätöäänestykseen menijöistä viitaten aiemmin sanomaansa tai Big Brotherilla oli tähänkin joku erikoiskäänne. Tuttuun tapaan ylhäiset eivät saa puhua neuvotteluhuoneen tapahtumista ennen kuin häätöäänestykseen joutuneet kerrotaan asukkaille.

Alhaiset asukkaat luonnollisesti spekuloivat, mitä neuvotteluhuoneessa on tapahtunut, kun he alkoivat ihmetellä ylhäisten viipymistä siellä. Laura pyöritteli, että Milena olisi jääräpäisesti pitänyt kannastaan kiinni, eivätkä sen takia saaneet ratkaisua nopeasti. Kuitenkin todennäköisimpanä teoriana he pitivät yhä, että alhaiset ovat tällä viikolla häätöuhan alla.

Häätöäänestys käynnistyy perjantaina.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.