Asukkaat mittelivät seitsenottelussa omakeksimissään lajeissa

Helmeri. Arkistokuva. Kuva: © 2019 Nelonen Media.
Helmeri. Arkistokuva. Kuva: © 2019 Nelonen Media.

Perjantaina asukkaat saivat tehtäväkseen suursiivouksen ja seitsenottelun. Helmeri vei pisimmän korren asukkaiden omakeksimissä lajeissa BB-seitsenottelussa.

Ennen kuin asukkaat pääsivät urheilemaan, Big Brother määräsi taloon suursiivouksen. BB-talo piti saada siihen kuntoon tulevaa finaaliviikkoa varten kuin se oli asukkaiden taloon astuessa. Kimmo toimi suursiivouksen valvojana BB:n määräyksestä ja valvojan johdolla talo kierrettiin ympäri muiden asukkaiden kanssa tarkastaen siivouksen lopputulos, jonka jälkeen siivous oli hyväksytty.

BB-talon seitsenottelussa asukkaat saivat suunnitella seitsemän lajia, jotka he suorittavan päivän aikana. Jokaisesta lajivoitosta saisi pisteen ja paras palkittaisiin. Asukkat päätyivät seuraaviin lajeihin: pallon tarkkuusheitto, keilaus, naruhyppy, gluteenittoman näkkileivän syönti mahdollisimman nopeasti, vedenkanto, pallohippa ja tyynyjen kasaus.

Ensimmäisessä lajissa heitettiin palloja astioihin, joista sai eri määrän pisteitä. Lähimmistä palloista sai pisteen, kaiummaisista viisi. Asukkaat osuivat vain lähellä oleviin astioihin, eivätkä kaikki edes niihin. Tarkkuusheiton voiton vei Anu viidellä pisteellä. Kristian ja Helmeri osoittautuivat keilauksessa parhaaksi kaatamalla kaikki kuusi minikeilaa. Keilapallon virkaa toimitti biljardipallo.

Naruhypyssä laskettiin, kuinka monta hyppyä pystyy hyppäämään, kun kaksi asukasta pyörittää narua. Villen seitsenottelu oli käynnistynyt surkeasti, sillä hän jäi kolmesta ensimmäisestä lajista kokonaan ilman tulosta. Kevin osoittautui parhaaksi naruhyppelijäksi 79 hypyllä. Kevin olisi voinut hyppiä vaikka kuinka kauan, mutta hän päätti keskeyttää, kun hän viimeisenä suorittajana oli ohittanut Helmerin aiemman kärkituloksen.

Viidentenä lajina ollut vedenkanto osoittautui mahdottomaksi suorittaa. Tehtävänä oli kantaa pientä ämpäriä vettä täynnä terassin reunalta tupakkapaikalle ja takaisin, tuhkakuppi kiertäen. Kukaan ei suorittanut rataa loppuun saakka, joten kaikille annettiin piste. Pisimmälle pääsi Kristian, joka käveli tuhkakupille saakka, muttei enää päässyt takaisin, kun vesiämpäri kaatui. Suurin osa asukkaista ei päässyt edes alkuun, kun ämpäri tippui jo ensimmäisellä askeleella.

Pallohipassa heiteltiin toisia palloilla ja, kun osui, putosi pelistä pois. Viimeisinä pelissä oli mukana Helmeri ja Kevin, jotka päättivät keskeyttää pelin, jolloin molemmille annettiin piste. Asukkaat olivat tässä vaiheessa menneet sekaisin lajien määrässä ja he kuvittelivat suorittaneensa jo koko seitsenottelun. Todellisuudessa vasta kuusi lajia oli tehtynä ja Big Brother joutui huomauttamaan asukkaita tästä, koska he eivät muuten sitä tajunneet.

Viimeisenä lajina asukkaat suorittivat olohuoneen hapsutyynyjen kasauksen, joka oli asukkaiden alkuperäisessä suunnitelmassa, mutta he olivat unohtaneet sen. Ennen viimeistä lajia Kevin, Helmeri ja Kristian olivat kokonaiskilpailussa tasatilanteessa, joten tämä ratkaisisi BB-seitsenottelun voiton.

Aluksi tuli epäselvyyttä säännöissä, kun Kimmo piti ylimmästä tyynystä kiinni rakentaessaa tyynytornia. Tämän vuoksi pelin aloittaneet Ville ja Kristian saivat uusintayrityksen. Kimmo ja Kristian kasasivat itsensä kärkeen 11 tyynyllä kunnes vuoroon tuli Helmeri, joka pitkään ja hartaasti kasasi tyynyjä. Rauhallinen ja kärsivällinen tyyli tuotti tulosta ja Helmeri kasasi 14 tyynyä, joka riitti lopulta voittoon. Kaikille tarjottiin kahta yritystä, mutta Anu, Kevin ja Helmeri eivät halunneet enää yrittää uudelleen.

Helmeri julistettiin BB-seitsenottelun voittajaksi ja voittopuheessaan Helmeri kiitti järjestäjiä ja osallistujia. Helmeri korosti, että tärkeintä oli reilu kilpailu, eikä voitto. Palkintoaan Helmeri ei heti saanut ja Helmeri vitsaili hieman myöhemmin Anun ja Kevinin kanssa, että hän voittaa paljon talossa, mutta ei saa palkintojaan. Viime viikolla Helmeri voitti koskemattomuuden nimeämisissä, mutta koska nimeämiset viikko sitten peruttiin, meni koskemattomuus täysin hukkaan ja laatikkoleikissä voitetut rahat hän lahjoitti Millalle.

Seitsenottelun voitosta Helmeri sai palkinnoksi pokaalin ja pullon skumppaa. Big Brother myös hemmotteli muita asukkaita saunalla, porealtaalla, saunajuomilla, grillillä ja makkaroilla.

BB-seitsenottelu pe 1.11.2019

Pallon tarkkuusheitto:

1. Anu 5 pistettä
2. Helmeri 3 pistettä
3. Kevin 2 pistettä
4. Kimmo 1 piste
5. Ville ja Kristian 0 pistettä

Keilaus:

1. Kristian ja Helmeri 6 pistettä
3. Kevin ja Anu 3 pistettä
5. Kimmo 2 pistettä
6. Ville 0 pistettä

Naruhyppy:

1. Kevin 79 hyppyä (lopetti kesken, koska hyppi viimeisenä ja ohitti Helmerin)
2. Helmeri 74 hyppyä
3. Kimmo ja Anu 66 hyppyä
5. Kristian 53 hyppyä
6. Ville 0 hyppyä

Näkkileivän syönti nopeiten: Kristian (n. 58 sekuntia), 1 piste

Vedenkanto: Kukaan ei onnistunut kiertämään rataa, kaikille 1 piste

Pallohippa: Kevin ja Helmeri, 1 piste kummallekin

Hapsutyyjen kasaus:

1. Helmeri 14 tyynyä
2. Kristian, Kimmo ja Anu 11 tyynyä
5. Ville 9 tyynyä
6. Kevin 8 tyynyä

BB-seitsenottelun kokonaiskilpailu (1 piste / lajivoitto):

1. Helmeri 4 pistettä
2. Kristian ja Kevin 3 pistettä
4. Anu 2 pistettä
5. Kimmo ja Ville 1 piste

Artikkelia päivitetty 2.11.2019 kello 01:01: Lisätty tieto Helmerin palkinnosta.


Tulosta   Sähköposti