Kuudennella viikolla katsojat nimeävät ja asukkaat häätävät

Big Brother Suomi logo. Kuva: © 2019 Nelonen Media.
Big Brother Suomi logo. Kuva: © 2019 Nelonen Media.

BB-talon myllerrykset jatkuvat kuudennella viikolla. Asukkaat saavat fyysisen viikkotehtävän ja loppuviikosta he joutuvat henkisesti koville, kun he joutuvat häätämään katsojien nimeämistä asukkaista toisen.

Viidennellä viikolla katsojat äänestivät asukkaita turvaan häädöltä ja lopulta häätivät yhden asukkaan häätöäänestyksessä. Kuudennella viikolla katsojien iso valta jatkuu, kun he saavat nimetä kuudenteen häätöäänestykseen joutuvat asukkaat. Asukkaiden tehtäväksi jää häätää yksi asukas talosta.

Nimeämisäänestys käynnistyy torstaina, jossa äänestetään asukasta, jonka katsojat haluavat ulos talosta, eli häätöäänestykseen. Häätöäänestykseen joutuu nimeämisäänestyksen kaksi eniten ääniä saanutta asukasta, joista toinen häädetään sunnuntaina ulos talosta.

Häätämisen hoitavat kuudennella viikolla asukkaat. Sunnuntain suorassa lähetyksessä asukkaat häätävät toisen häätöäänestykseen joutuneista asukkaista. Asukkaille tästä ei kerrota mitään ennen sunnuntaita, vaan heille uskotellaan, että kuudennella viikolla järjestetään normaalisti nimeämiset.

Kuudennen viikon nimeämiset ovat kuitenkin valenimeämiset, eikä niillä ole mitään vaikutusta häätöäänestykseen. Big Brother sekoittaa pakkaa vielä tämän lisäksi, sillä asukkaille näytetään talon televisiosta heidän tekemiään valenimeämisiä, joka varmasti aiheuttaa porua. Viikko siis huipentuu asukkaiden tekemään häätöön.

Suomen Big Brotherissa on järjestetty nimeämisäänestys ja julkinen häätö kolme kertaa, kahdesti tavallisella BB-kaudella ja kerran Julkkis-BB:ssä. Kaudella 2011 katsojat nimesivät ja asukkaat häätivät peräti kaksi kertaa, kun viikolla seitsemän häädettiin Salar asukkaiden äänillä ja saman kohtalon koki Rami viikolla 12. Julkkis-BB:ssä 2013 käänteisessä häätöäänestyksessä häädetyksi tuli finaaliviikon perjantaina vain kaksi päivää ennen finaalia Sara Siepin.

Valenimeämisiä on Suomen BB-historiassa järjestetty useita 11 kauden aikana. Valenimeämiset on nähty eri käänteitä palvelevina peräti kahdeksan kertaa kausina 2008, 2009, 2010, 2012, 2013 ja 2014. Eniten valenimemisiä on nähty kausilla 2008 ja 2014, jolloin kumpanakin kautena valenimeämiset on nähty kahdesti. Edellisen kerran valenimeämiset järjestettiin kaudella 2014 viikolla 11, kun Big Brother laittoi kaikki asukkaat häätöäänestykseen.

Ennen valenimeämisiä ja häätöä asukkailla on luvassa tuttuun tapaan viikkotehtävä. Kuudennella viikolla asukkaat joutuvat fyysiseen rääkkiin, sillä he joutuvat tehtäväalueelle rakennetulla esteradalla taivaltamaan BB-nettisivujen mukaan kunnianhimoisen kilometrimäärän, jotta viikkotehtävä onnistuu. Viikkotehtävä käynnistyy maanantaina.

Kuudes viikko tekee asukkaiden elämästä erityisen rankkaa – myös henkisesti (BB-nettisivut)

Tuula häädettiin viidentenä BB-talosta

Artikkelia on päivitetty 6.10.2019 kello 23:39: Tekstiin tehty täydennyksiä ja kirjoitusvirheitä korjattu.


Tulosta   Sähköposti