Asukkaat häpeäpenkkiin kiroilukiellon rikkomisesta

Kati suorittamassa muovailurangaistusta, Sasa epilloi vieressä. Kuva: © Nelonen Media.
Kati suorittamassa muovailurangaistusta, Sasa epilloi vieressä. Kuva: © Nelonen Media.

Asukkaat joutuivat tarkkailemaan kielenkäyttöään entistä tarkemmin. Aiemmin julistettu kiroilukielto ei ollut pitänyt, niinpä Big Brother päätti kehittää rangaistuksen kiellon rikkojille.

Viime sunnuntaina asukkaat saivat tehtävän, jossa heidän piti keksiä kirosanoille korvaavat sanat ja käyttää niitä kirosanojen tilalla. Lisäksi asukkaiden piti pyytää anteeksi kiroiluaan ja kertoa, miksi kiroilivat ja mitä kirosana tarkoitti.

Tänään rauhallinen lauantaipäivä keskeytyi Big Brotherin lähettämään postiin taloon ja mökille. Asukkaille kerrottiin, että kiroilukielto ei ole pitänyt ja asukkaiden kielenkäyttö ei ole ollut hyväksyttävällä tasolla. Kiellon rikkomisesta seuraa jatkossa rangaistus taloon ja mökille tulevassa häpeäpenkissä.

Häpeäpenkki piti asettaa näkyvälle paikalle taloon ja mökille ja kiroilevan asukkaan pitää välittömästi mennä häpeäpenkille. Asukkaan on penkillä tehtävä muovailuvahasta 21 esinettä, jotka kuvaavat hänen kiroiluaan ja ne on hyväksytettävä Big Brotherilla. Rangaistus on suoritettu, kun esineet on tehty ja BB on ne hyväksynyt.

Ensimmäisenä rangaistusta joutui suorittamaan talosta Joel. Kesken Joelin rangaistuksen suorituksen, myös Kati oli lipsauttanut kirosanan. Kati joutui odottamaan vuoroaan ennen kuin pääsi suorittamaan rangaistusta. Rangaistusta pitää istua muovailun jälkeen niin kauan, kunnes BB kutsuu esittelemään esineitä. Joel erehtyi nousemaan häpeäpenkiltä liian aikaisin ja BB joutui käskemään Joelia istumaan penkille takaisin ennen kutsua pk-huoneeseen.

Mökissä kiroilemattomuus uuden rangaistuksen jälkeen pysyi taloa pidempään. Nollalinjaan mökissäkään ei päästy, vaan Sami sortui ensimmäisenä päästämään ruman sanan suustaan. Myös Sami sai rangaistuksensa suoritettua ja hän pohti, ettei hän puhu enää mitään, niin ei tule rangaistuksia.

Aiemmin BB myös kiusoitteli asukkaita, jotta he mahdollisesti sortuvat rikkomaan kiroilukieltoa. Big Brother juoksutti asukkaita ympäri taloa ja mökkialuetta erilaisin kuulutuksin. Asukkaita käskettiin esimerkiksi keittiöön tai molemmilla alueilla käskettiin käyttämään liesituuletinta, vaikkei mökillä tällaista olekaan. Yleisten kuulutusten lisäksi Samille kuulutettiin henkilökohtaisia kuulutuksia ärsyttääkseen häntä esim kuuluttamalla "Sami, viikkotehtävä on epäonnistunut" useaan kertaan.

Toisen viikon lauantai jatkui odottavissa tunnelmissa, mitä tänään on vielä luvassa.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.