Talossa tuotettiin sähköä mökkialueelle, mökkiläisetkin pääsevät työn makuun

Video: BB-radiosta kuultiin ensimmäinen tiedote. Lähde: Ruutu.fi / Nelonen Media.

Big Brother -kauden alussa ei paljon odoteltu, kun asukkaat saivat ensimmäisen viikkotehtävän jo ensimmäisenä iltana. Talon puolen asukkaat pääsivät heti töihin ja maanantai-iltana tehtävä alkoi tuntua perinteisemmältä viikkotehtävältä myös mökkiläisille.

Asukkaat olivat hädin tuskin päässeet BB-talon asukkaiksi, kun Big Brother antoi asukkaille viikkotehtävän. Ensimmäisenä viikkotehtävän BB-taloon muuttaneet kahdeksan asukasta joutuvat tuottamaan mökkialueelle sähköä kitkakehässä kävelemällä. Samaan aikaan BB-mökissä asuvien asukkaiden piti nauttia mökkeilystä.

Talon puolella olevat asukkaat aloittivat kävelyn kitkakehässä jo viime yönä ja se jatkui maanantaina. Aina, kun sähkön varaus heikkeni, asukkaat joutuivat kävelemään täyttääkseen akut. Kovin pitkiä kävelyurakat eivät ole olleet ja viikkotehtävä on alkanut rennoissa tunnelmissa. Kävelyn ohessa asukkaat ovat ehtineet jatkamaan tutustumista toisiinsa ja meikkaamaan toisiaan.

Mökkialueella on pidetty hauskaa mm. pelejä pelaillen ja keskustellen. Vaikka usein keskustelut ajautuivat alapäähuumoriin, puhuttiin myös vakavemmista aiheista kuten esimerkiksi eutanasiasta ja politiikasta. Vaikka aiheet menivät mm. kiistanalaisiin maahanmuuttoon ja EU:hun, keskustelut pysyivät hyvähenkisinä ja asukkaat kiittelivätkin toisiaan hyvästä ilmapiiristä.

Illan pimetessä mökkialueella asukkaat saivat iltansa ratoksi BB-radion, joka aloitti lähetyksensä musiikilla. Big Brother tarjosi asukkaille myös mietoja alkoholijuomia muutaman pullollisen jokaiselle. Radio ei alkanut kuulumaan sattumalta, sillä se laittoi asukkaat asennoitumaan viikkotehtävään uudella tavalla.

BB-radio kärsii ajoittaisesta huonosta kuuluvuudesta korkeapaineen vuoksi, mutta matalapaineen vahvistuessa myös kuuluvuus parani. Radiosta saattaa tulla tiedotteita milloin vain ja asukkaiden piti laatia vahtivuorot radion päivystämistä varten. Heti ensimmäisessä tiedotteessa asukkaiden piti siirtää mökkialueelle pinottu puupino heidän mökkinsä sivustalta, sillä se on paloturvallisuuslainsäädännön vastainen. Radiossa varoiteltiin, että huomenna mökkialueella saatetaan tehdä palotarkastus.

Tiedote aiheutti toimintaa mökkialueen asukkaissa. Sami ryhtyi organisoimaan mm. tiedotteiden vahtimista radiosta. Asukkaat sopivat, että he valvovat yöllä pareittain ja yrittävät arvioida, että kullekin parille tulisi parin tunnin valvontavuoro. Tehtävää suunniteltaessa sovittiin, että tehdään radiosta tulevat uudet tehtävät heti, jos ne ovat pieniä ja isompiin herätetään yöllä tarvittaessa apuvoimia.

Puupinoa päätettiin koota valvontavuorojen yhteydessä, koska siinä olisi jotain tekemistä päivystyksen ajaksi. Hetken asukkaat pohtivat, mihin pino kannattaisi laittaa ja he päätyivät tekemään sen pihan keskelle. Radiossa kerrottiin, että puupinosta voisi tehdä esimerkiksi ympyrän muotoisen ja tätä ideaa päätettiin käyttää.

Saatuaan suunnitelmat valmiiksi BB-mökin asukkaat päättivät jatkaa illan viettoa pelaillen ja keskustellen. BB-talossa jatkui jälleen kitkakehässä kävely oli jatkunut, mutta se keskeytyi kehän teknisen vian vuoksi. Asukkaat kävivät kysymässä neuvoa BB:ltä pk-huoneesta ja Minna toi asukkaille infoa, että kävely on tältä illalta päättynyt.

Vaikka kävely päättyi, asukkaat saivat hetken päästä postia BB:ltä. Kitkakehän teknisistä ongelmista huolimatta mökkiläiset tarvitsevat sähköä. Sähköä voi tuottaa pyörittämällä kitkakehää käsin, eikä asukkailla ollut muuta mahdollisuutta kuin jatkaa. Useampi asukas osallistui pyörittämiseen, eikä heidän tarvinnut pyörittää, kun sähkövarastot olivat jälleen täynnä.

Sähkön pyörittämisen jälkeen talossa päästiin jatkamaan iltatoimia ja jo tätä ennen mökkialueella asukkaat saivat halkourakan valmiiksi suunnitelmaansa nopeammin. Saa nähdä, keksiikö Big Brother vielä jotain asukkaiden pään menoksi yöllä.

Asukkaat jaettiin heti kahtia ja ensimmäinen viikkotehtävä alkoi (7.9.2020)

Artikkelia päivitetty 8.9.2020 kello 00.19: Päivitetty lisätietoa kitkakehästä.


Tulosta   Sähköposti