Asukkaat jaettiin heti kahtia ja ensimmäinen viikkotehtävä alkoi

Video: Asukkaat saavat tietää kahtiajaosta ja talolaiset saavat viikkotehtävän tehtävänannon. Lähde: Ruutu.fi / Nelonen Media.

Suomen Big Brotherin 12. kausi käynnistyi kahdella käänteellä, jotka pistivät rutiineja rikki, vaikka kausi oli hädin tuskin alkanut. Asukkaat jaettiin kahteen ryhmään ja viikkotehtävä alkoi pian Kickoffin jälkeen.

Uudistuneeseen BB-taloon asettui sunnuntaina 16 asukasta, mutta kaikki eivät päässeet asumaan itse taloon. Kahdeksan ensimmäistä asukasta pääsivät tutustumaan talon uuteen sisutukseen, kun jälkimmäiset kahdeksan passitettiin BB-kesämökille tehtäväalueelle. Kummallekin ryhmälle kerrottiin Kickoff-lähetyksen aikana, ettei heidän puolelleen tule enää uusia asukkaita, kun kahdeksan asukasta oli kummallakin puolella. Asukkaille ei kerrottu toisesta ryhmästä, mutta tehtäväalueelta kuuluu hyvin taloon ja talon asukkaat kuulivat mökkiläisten äänet, kun heidät ensimmäisen kerran päästettiin ulos.

Aluksi elämä BB-talossa näytti lähtevän käyntiin, kuten yleensä kauden avauksessa lasien kilistelyllä tutustuessa ja ruokaa syöden. Big Brotherilla oli kuitenkin toiset ajatukset mielessään etenkin talon puolella asuville asukkaille. Viikkotehtävä nimittäin käynnistyi heti sunnuntain ja maanantain välisenä yönä.

Ensimmäisessä viikkotehtävässä talon asukkaat joutuvat huolehtimaan mökkialueen asukkaiden sähköntuotannosta. BB-talosta löytyy iso kitkakehä, joka näyttää juoksupyörältä. Asukkaiden pitää kävellä kitkakehällä yksitellen, kun merkkivalo alkaa vilkuttaa. Merkkivalo kertoo, kun sähkövaraus on liian pieni ja mökkialueen asukkaat tarvitsevat sähköä. Sähköä on riittävästi, kun merkkivalo palaa kirkkaasti ja asukkaat kuulevat merkkiäänen.

Asukkaat yllättyivät nopeasti annetusta viikkotehtävästä. Mökkiläisille tehtävää hieman ihmeteltiin, mutta asukkaat päättelivät, että on olemassa toinen ryhmä ja he saattavat joutua itsekin mökkireissulle. Asukkaat päättivät lyödä vetoa 99 %:lla viikkotehtävän onnistumisen puolesta nopean keskustelun päätteeksi. Tänäkin vuonna asukkaiden viikkobudjetti on 20 euroa/henkilö/viikko ja 16 asukkaalla täysi viikkobudjetti on 320 euroa. Kun asukkaat löivät vetoa 99 %:lla, viikkotehtävän onnistuessa he saavat 636,80 euron budjetin käyttöönsä ja epäonnistuessa vain 3,20 euron budjetin.

Big Brother toimitti asukkaille tarvittavat varusteet tehtävänannon jälkeen ja tämän jälkeen merkkivalo alkoikin vilkkua. Ensimmäisenä kitkakehään meni Kati, joka alkoi kävellä siinä ja vuorollaan kehällä kävi jokainen asukas. Vajaat kolme tuntia Kickoffin päättymisen jälkeen soi merkkiääni ja asukkaat saivat lopettaa kävelyn kitkakehällä. Asukkaiden tarvitsee kävellä kehällä aina valon vilkkuessa, mutta yöllä sitä ei tarvitse tehdä, koska illalla tehty lataus riittää aamuun saakka.

Samaan aikaan tehtäväalueella olevat mökkiläiset nauttivat rennosta menosta, joka on heidän osansa viikkotehtävässä. Illan aikana vaikutti, että mökkialueella oli taloa vauhdikkaampi meno ja rennompi tunnelma. Talolla keskityttiin tehtävään ja tunnelma jäi laimeaksi, vaikka huono se ei talossakaan ollut. Big Brother oli toimittanut molemmille puolille ruokaa ja mietoja alkoholijuomia, mutta mitään suuria tupaantuliaisbileitä ei nähty.

Vielä ei talossa koville jouduttu, mutta viikkotehtävän edetessä Big Brother aiheuttanee tilanteita, jossa vaaditaan tehokkaampaa sähkön tuotantoa. Ensimmäisessä viikkotehtävässä todennäköisesti helpottaa se, että kaikilla motivaatio on vielä korkealla ja muita asukkaita kohtaan ollaan vieraskoreita ja "kuherruskuukausi" on vielä meneillään.

Reilut kolme tuntia Kickoffin jälkeen alkoi meno talon molemmilla puolilla rauhoittua, kun Big Brother antoi asukkaille luvan mennä nukkumaan. Kunnolla BB-vauhtiin päästään varmasti, kunhan maanantai valkenee.

Lue myös:
Liveseuranta: Big Brother 2020 Kickoff 6.9.2020 - Asukkaat jaettiin kahteen ryhmään heti alussa (6.9.2020)
Big Brother 2020 on käynnistynyt - Käänteitä saatiin heti ensimetreillä (6.9.2020)


Tulosta   Sähköposti