Aki ja Pekka joutuivat kokkaamaan - Akin vanhemmat nauttivat illallisen tehtävähuoneessa

Aki oli tunteikkaana nähtyään vanhempansa tehtävähuoneessa. Kuva: © Nelonen Media.
Aki oli tunteikkaana nähtyään vanhempansa tehtävähuoneessa. Kuva: © Nelonen Media.

Asukkaiden sykkeiden koettelu jatkui tiistai-iltana illallisen merkeissä. Aki ja Pekka pääsivät kokiksi ja tarjoilijaksi ja Akille ilta huipentui todelliseen yllätykseen.

Tiistaina asukkaat olivat etsineet tehtävähuoneesta numeroita, jotka merkitsivät samalla kauppasekunteja. Tehtävästä oli hädin tuskin toivuttu, kun Big Brother antoi jo uuden tehtävän. Päivän toisessa päivätehtävässä Pekka ja Aki joutuivat valmistamaan illallisen kahdelle, koska he eivät osallistuneet ensimmäiseen tehtävään Villen päätöksellä.

Akilla ja Pekalla oli tunti aikaa valmistaa illallinen kahdelle viiriäisestä. Aki toimisi tehtävässä kokkina ja Pekka tarjoilijana. Akin piti osata valmistaa menu ja Pekan toteuttaa tarjoilu, kattaus, viininlasku ja menulistan tekeminen. Vain kaksi muuta asukasta saivat auttaa heitä vastaamalla heidän kysymyksiinsä ainoastaan "kyllä" tai "ei".

Tehtävän alkaessa Pekka toi ruokatarpeet varastohuoneesta ja Aki alkoi valmistamaan. Melody ja Taavi toimivat Akin ja Pekan avustajina ja etenkin Melody katsoi välilä kauhistuneena ja välillä huvittuneena Akin toimintaa. Melody supatti esimerkiksi Samirin kanssa, kuinka heidän mielestään olisi kannattanut toimia.

Tarjoilija Pekka taittelemassa lautasliinoja. Kuva: © Nelonen Media.
Tarjoilija Pekka taittelemassa lautasliinoja. Kuva: © Nelonen Media.

Aki paistoi viiriäisiä pannulla ja teki siihen kastikkeen ja perunoita. Samaan aikaan Pekka taitteli serviettejä ja kokosi menulistaa kysellen Akille, mitä on tulossa. Aikaa ei ollut paljon, mutta pääruoan lisäksi Aki ehti tehdä myös hedelmäsalaatin jälkiruoaksi. Hetken oli epäselvää tarvitseeko tehdä jälkiruokaa. Aki oli sitä mieltä, että jälkiruoka kuuluu illalliseen, mutta Pekka oli sitä vastaan. Aki kysyi neuvoa Melodylta, jonka perusteella Aki otti jälkiruoan mukaan.

Illallinen saatiin valmiiksi tunnissa, jonka jälkeen Pekka kattoi illallisen tehtävähuoneeseen. Päivätehtävän mukaan illallinen arvosteltaisiin tähdin ja asukkaat spekuloivat, ketkä toimivat ruokakriitikkoina. Pohdinnoissa tuli esiin talosta aiemmin häädetyt asukkaat kuin julkkiskokitkin.

Yllättävät kriitikot

Ennen arvostelua muut asukkaat kertoivat kantojaan Akin ja Pekan ruoanvalmistuksesta ja se tuntui keskittyvän siihen, mitä virheitä tehtiin tai mitä olisi voinut tehdä paremmin. Eniten muista asukkaista oli äänessä Melody. Aki ja Pekka puolustautuivat, että he tekivät illallisesta itsensä näköisen. Aki toi lisäksi esiin sen, että, jos muut pistettäisiin metsäkoneen puikkoihin vajavaisin ohjein, niin minkälaista jälkeä siitä tulisi.

Kriitikoiden salaisuus paljastui asukkaille televisiosta, kun asukkaille avautui kuva tehtävähuoneesta. Ensin he näkivät Pekan tekemän kattauksen, jonka jälkeen kuva avautui enemmän ja pöydän ääressä istuivat Akin vanhemmat. Akilla nousivat tunteet pintaan ja ensin hän ei tohtinut katsoa kuvaa juuri ollenkaan. Muut asukkaat tulivat halaamaan rakkaita vanhempiaan nähnyttä miestä.

Vanhemmat nauttivat illallista kahden kesken jutelleen. Puheet eivät kuuluneet taloon. Kuva oli hetken poissa tehtävähuoneesta, jolloin asukkaat puivat näkemäänsä. Aki puhui vanhemmistaan kauniiseen sävyyn ja oli onnellinen. Hetken päästä kuva palasi ja asukkaat näkivät vanhempien arvostelevan illallisen.

Ilmeisesti vanhemmat eivät tienneet, kenen tekemä illallinen oli, mutta he arvostelivat sen viiden tähden arvoiseksi. Osansa kehuista sai niin kokki kuin tarjoilijakin. Akin isä kommentoi illallista sanomalla, että tehtävä oli vaativa, mutta onnistunut ja hänen vaimonsa kehui myös esillepanoa.

Akin valmistama viiriäisillallinen vanhemmilleen. Kuva: © Nelonen Media.
Akin valmistama viiriäisillallinen vanhemmilleen. Kuva: © Nelonen Media.

Akin vanhempien poistuttua tehtävähuoneesta asukkaat antoivat aplodit. Arvostelusta saaduista tähdistä asukkaat ansaitsivat yhteensä 25 kauppasekuntia, viisi sekuntia joka tähdestä. Tästä vähennetään mahdolliset sykkeen nousut sinisen tason yläpuolelle. Missään viikon tehtävissä ei ole kerrottu, kuinka paljon ylityksistä sakotetaan.

Sykettä iltaan saatiin vielä Samirin saamasta kirjeestä, joka herkisti myös talon uusimman asukkaan. Kirje oli hänen avovaimoltaan, jossa hän kertoi kaiken olevan ulkomaailmassa hyvin. Tervehdykseen sisältyi myös kuva heidän koiristaan.

Kovin stressaantuneita asukkaat eivät ole sykkeiden ylityksestä olleet ja yleinen mielipide on ollut, että läheisten vierailuihin saa reagoida ja kauppasekunnit alkavat vaikuttaa toissiijaisilta.

Lue myös:
Sykkeet tarkkailussa yhdeksännessä kauppatehtävässä (1.11.2021)
Terveiset läheisiltä nosti tunteet pintaan, häädetyn perintö Melodylle (1.11.2021)
Pimeä tehtävähuone sai Jasmiinan järkyttymään - Asukkaat löysivät kaikki sekunnit (2.11.2021)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.