Bändit hioivat laulujen sanoituksia, Jasmiina-käki ei kukkunut yöllä

Glam-rock-yhtyeen Juhani ja Melody soittamassa treenikämpällä. Kuva: © Nelonen Media.
Glam-rock-yhtyeen Juhani ja Melody soittamassa treenikämpällä. Kuva: © Nelonen Media.

Asukkaiden suorittama kauppatehtävä etenee hyvää tahtia. Sen sijaan Jasmiinan saama häädetyn herja on tuottanut vaikeuksia yöllisen kukkumisen suhteen.

Kauden kahdeksas kauppatehtävä, jossa asukkaiden piti muodostaa kolme bändiä loppuviikon festarikeikkaa varten. Asukkaiden piti opetella soittamaan ja sanoittaa kirjoittamansa laulut bändeissä, joiden teemat olivat räp, glam-rock ja iskelmä-country.

Maanantaina asukkaat pääsivät hyvin pitkälle ja sävel ja sanoitukset olivat pitkälti kasassa. Heti herättyään tiistaina asukkaat pääsivät hiomaan ja harjoittelemaan laulujaan. Puolen päivän tienoilla asukkaille aiheutettiin hermostusta, kun biisien sanoituksille annettiin rajoituksia. Big Brother lupasi eilen antaa tarkemmat ohjeet sanoituksiin ja asukkaat olivat saaneet biisit käytännössä valmiiksi.

Uusissa ohjeissa mainittiin, että sanoitusten on oltava mahdollisimman korkealaatuiset ja lyyrisiä. Hyvän sanoituksen piirteitä on henkilökohtaisuus ja kielen on oltava suomi. Kieli muodostui ongelmaksi Samirin glam-rock-bändille, jossa sanat oli tehty englanniksi. Melodylla heräsi huoli, joutuvatko he sanoittamaan biisinsä uudelleen, mutta heidän onnekseen kääntäminen riittää. Samir valitti, että heillä oli hyvä biisi ja nyt he joutuvat sitä muuttamaan.

Ohjeet koskivat kaikkia bändejä, mutta muut eivät lähteneet suuriin muutoksiin. Sekä räppääjät että iskelmä-countryn tekijät olivat sitä mieltä, että heidän biisinsä on ohjeiden mukainen. Nämä ryhmät tekivät vain pieniä viilauksia teksteihin ja esitykseen. Glam-rock-yhtye sai parissa tunnissa kehitettyä biisiinsä suomenkieliset sanat ja pian he olivat harjoittelemassa niitä. Heillä oli myös ongelmana se, ettei basisti Taavi tuntunut pääsevän rytmiin ja hän saikin yksityisopetusta Samirilta omaan suoritukseensa.

Kauppatehtävässä asukkaat tavoittelevat kauppasekunteja, jotka ovat katsojien käsissä. Kun asukkaat esiintyvät loppuviikosta BB-festareilla, käynnistyy BB-nettisivuilla äänestys, onko asukkaiden kauppatehtävä onnistunut. Äänestyksessä arvioidaan pelkästään festariesitykset. Asukkaat saavat sen verran kauppasekunteja, mikä prosenttiosuus katsojista arvioi äänestyksessä kauppatehtävän onnistuneeksi.

Kauppatehtävän ohella Jasmiinalla on käynnissä häädetyn perinnön tuoma tehtävä, jossa Noora nimitti hänet BB-talon käeksi. Jasmiina-käki ilmoittaa joka tunti ympäri vuorokauden kukkumalla tasatunnein, mitä kello kulloinkin on. Viime yönä Jasmiina ei kello kahden jälkeen kukkunut ennen aamuherätystä, joten Big Brother ilmoitti aamulla, että käen toiminnassa on havaittu ongelmia.

Ongelmien ratkaisemiseksi Big Brother määräsi käen kukkumaan noin kolmen tunnin ajaksi kymmenen minuutin välein. Jasmiina tuskastui urakkansa kasvamisesta ja hän pohti, että hänen todella pitää valvoa läpi yön. Big Brother päästi Jasmiina-käen normaaliin kukkumisrytmiin kello 13:n jälkeen, mutta intensiivikukkumiset voivat palata, jos käen ongelmat jatkuvat myöhemmin.

Jasmiina oli tyytyväinen, että hänen tarvitsee jälleen kukkua vain kerran tunnissa. Häädetyn perinnön kestosta ei ole annettu tietoa, vaan eilen kerrottiin, että sen pituus riippuu, kuinka hyvin käki hoitaa hommansa. Yhdellä hyvin hoidetulla yöllä voi olla ratkaiseva merkitys.

Lue myös:
Asukkaiden bändit harjoittelevat festarikeikalle - Katsojat päättävät kauppatehtävän onnistumisen (25.10.2021)
Nooran kosto taloon häädetyn perintönä - Jasmiinasta BB-talon käki (25.10.2021)


Tulosta   Sähköposti