Asukkaiden bändit harjoittelevat festarikeikalle - Katsojat päättävät kauppatehtävän onnistumisen

Samir neuvoo Lassea bänditehtävän ensimmäisenä päivänä. Kuva: © Nelonen Media.
Samir neuvoo Lassea bänditehtävän ensimmäisenä päivänä. Kuva: © Nelonen Media.

Asukkailla on tällä viikolla vuorossa musiikillinen kauppatehtävä. He pääsevät kokoamaan bändejä ja harjoittelemaan BB-festareiden keikkaa varten.

Uusi kauppatehtävä käynnistyi maanantaina, kun Big Brother kertoi asukkaille, että he pääsevät kokoamaan bändejä. Asukkaiden tehtävänä muodostaa kolme bändiä, joilla on yhteinen kauppatehtävä. Katsojat pääsevät äänestämään, kuinka hyvin asukkaat onnistuvat festarikeikassaan. Asukkaat saavat sen verran kauppasekunteja, kuinka suuri prosenttiosuus katsojista pitää kauppatehtävää onnistuneena.

Bändit esittävät eri tyylilajiin kuuluvaa musiikkia: glam-rock-, iskelmä-country- ja räp-yhtye. Kahdessa ensimmäisessä bändissä on neljä ja viisi jäsentä, rap-yhtyessä on kolme jäsentä. Asukkaat saivat itse valita, mihin bändiin he aikovat kuulua. Heidän tehtävänään on keksiä sanoitukset biisille ja lisäksi glam-rockissa ja iskelmä-coutryssa asukkaat joutuvat itse soittamaan oikeilla soittimilla. Räp-yhtye lisäksi keksii sanat räppiin ja opettelee esittämistä, kun muut yhtyeet saavat tarkemmat ohjeet sanoitukseen.

Asukkailla on käytössään treenikämppä BB-talon tehtävähuoneessa, jossa heillä on käytössään rummut, kitara, bassot ja kosketinsoittimet. Soittamisen lisäksi glam-rockissa ja iskelmä-coutryssa vähintään yhden asukkaan on myös laulettava. Tehtävää varten asukkailla on käytössään valmiin instrumentaalipohjan ja kuvionuotit soittamisen opetteluun. Harjoitteluaikaa on torstaihin saakka.

Saatuaan kauppatehtävän asukkaat olivat innokkaina tehtävästä. Ensimmäisenä saatiin räp-bandi kasaan, kun Pekka, Jasmiina ja Minna ilmoittivat räppäävänsä. Asukkaista Samir on ollut ulkomaailmassa musatouhuissa, joten tehtävää pidettiin kuin hänelle räätälöitynä. Samir kuului Melodyn, Juhanin, Taavin ja Lassen glam-rock-yhtyeeseen. Iskelmä-country-bändissä olivat siis Ville, Sami, Anssi ja Aki.

Pian tehtävän alkamisen jälkeen asukkaat pääsivät treenikämpälle, jossa sai olla yhtye kerrallaan. Treenikämpän käytön bändien kesken asukkaat saivat jakaa keskenään vapaasti, mutta Big Brother tähdensi ohjeissa, että treeniaikaa jaetaan reilusti, jotta kaikki ehtivät harjoitella kunnolla. Soittimia saa käyttää vain treenikämpällä. Soittimien opiskelun lisäksi asukkaat pääsivät myös sanoittamaan, kun Big Brother toimitti asukkaille illalla muistiinpanovälineet.

Alussa asukkaat vain tutustuivat vain saamiinsa taustoihin sekä treenikämpän soittimiin. Glam-rock-bändi sai suurta apua, että Samir oli heidän yhtyeessään. Samirilta pyydettiin apua myös muilta. Kaikki bändit pääsivät kohtuullisen hyvin sisään, vaikka esimerkiksi Samilla tai Taavilla ei juuri mitään musiikin tekemisestä ole.

BB-talon oli vallannut hyväntuulinen fiilis parin viime viikon jälkeisen kilpailuvietin jälkeen.

Asukkaiden muodostamat BB-bändit:

Glam-rock: Samir, Melody, Juhani, Taavi ja Lasse.
Iskelmä-country: Ville, Sami, Anssi ja Aki.
Räp: Pekka, Jasmiina ja Minna.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.