Aika ei riittänyt autoradalla onnistumiseen - Heidi hankki 40 euroa punaisesta puhelimesta

Video: Asukkaat suorittamassa Big Brotherin ajokoetta tehtäväareenalla. Lähde: Ruutu.fi / Nelonen Media.

Asukkaiden piti tämän viikon kauppatehtävässä ajaa autorata läpi yksi kerrallaan annetussa ajassa. Aika ei kuitenkaan riittänyt ja kauppatehtävä epäonnistui.

Asukkaat olivat harjoitelleet tiistaina kauppatehtävän autorataa kauko-ohjattavalla autolla kuusi tuntia. Noin puolella asukkaista ajaminen oli vaikeaa ja kymmenen minuutin aikarajaan pääseminen ei vaikuttanut mahdolliselta. Ainoastaan Heidi, Miikka ja Reeo pääsivät noin minuuttiin, mikä takaisi asukkaille jonkinlaisen kauppabudjetin. Jos aika menisi loppuun, asukkaat eivät saisi ollenkaan rahaa kauppaan.

Keskiviikkona asukkaat suorittavat Big Brotherin järjestämän ajokokeen, joka ratkaisisi asukkaiden tämän viikon kauppabudjetin. Ennen ajokoetta Big Brother antoi asukkaille vielä kaksi tuntia harjoitteluaikaa, jolloin ajolinjat pitäisi viimeistään saada kuntoon. Vaikka harjoittelussa oli edistytty, aikarajan saavuttaminen menisi tiukoille. Ajaminen oli Mialla, Lauralla ja Sallalla liian epävarmaa. Välillä tuli hyviä suorituksia, mutta välillä radalla tuli paljon ajovirheitä.

Ajokoe oli vuorossa iltapäivällä, jossa jokaisella asukkaalla oli yksi yritys. Suoritus alkaa, kun asukas kertoo olevansa valmis ja kello käy Big Brotherin soittaman kolmen sekunnin laskurin päätyttyä. Kello kävi aina maalilinjalle saakka, mutta asukkaiden vaihdon ajaksi kello pysähtyi. Aina, kun auto kaatui, jäi jumiin tai ajautui ulos radalta, se palautettiin lähtöviivalle.

Kymmenen minuuttia ei riittänyt

Vielä ennen loppusuoritusta asukkaat saivat vetää lämmittelykierrokset, mutta sitten oli tosi kyseessä. Asukkaat päättivät laittaa ensin naiset, joilla oli ollut vaikeuksia harjoituksissa. Ensimmäisenä vuorossa ollut Salla veti puhtaan suorituksen alle kahteen minuuttiin, jolla hän sai kehut kanssa-asukkailtaan.

Mialla oli omalla vuorollaan vaikeuksia ja hän tuskastuikin, mitä enemmän aikaa tuli. Ongelmakohtana oli neulansilmä, jonka keskellä oli portti, jonka läpi piti mennä. Mia yritti monta kertaa ennen kuin hän pääsi onnistuneesti läpi. Useaan kertaan kierroksen uudelleen aloittamisen vuoksi Mialla meni aikaa yli kolme minuuttia.

Kolmantena vuorossa ollut Laura kävi ulkona kerran suorituksen aikana, mutta jo toisella yrittämällä hän sai aikaan kohtuullisen puhtaan suorituksen. Aikarajan suhteen alkoi olla jo tosi tiukkaa, sillä kokonaisaikaa oli tässä vaiheessa kulunut noin 7,5 minuuttia.

Paremmin harjoituksista suoriutuneilla ei Miikkakaan selvinnyt puhtain paperein, vaan hänkin joutui aloittamaan kerran alusta. Heidin kommentoitua jotain, Miikka ärähti, että he olivat sopineet, ettei toisten suoritusten aikana puhuta. Heidi pyyteli anteeksi ja lupasi olla hiljaa. Miikka oli paljon nopeampi kuin aiemmat ja suoritti radan reiluun minuuttiin.

Mialla oli suurimpia vaikeuksia loppusuorituksen aikana. Kuva: © Nelonen Media.
Mialla oli suurimpia vaikeuksia loppusuorituksen aikana. Kuva: © Nelonen Media.

Reeo oli viidentenä todella nopea ja hän sai radan kerralla läpi vajaaseen minuuttiin. Heidillä oli viimeisenä edessään mahdoton tehtävä, sillä aikaa oli jäljellä alle puoli minuuttia. Suoritus jäikin kesken kellon tikitettyä nollaan ja asukkaiden kauppatehtävä oli epäonnistunut.

Mia soimasi itseään kovaan ääneen heti kauppatehtävän päättymisen jälkeen, mutta Miikka ja Reeo tulivat rauhoittelemaan, ettei tämä ollut paha juttu. Muutenkaan asukkaat eivät syyllistäneet toisiaan, vaan he ajattelivat, että he selviävät pelkillä perusruokatarvikkeilla vaikka koko loppuajan.

Tilanteeseen tuli kuitenkin käänne noin tunti kauppatehtävän päättymisen jälkeen, kun punainen puhelin soi. Punainen puhelin oli soinut keskiviikon aikana useaan otteeseen ja Miikka, Mia ja Laura olivat aiemmin vastanneet kieltävästi Big Brotherin tarjoukseen, jolla olisi kammottavia seurauksia. Heidin vastatessa päivällä hän sai tilata pizzan täytteillä yhdelle asukkaalle ja pizzan sai Reeo.

Iltapäivällä soineeseen puhelimeen vastasi jälleen Heidi. Häneltä kysyttiin, ottaisiko hän asukkaiden kauppabudjetiksi 40 euroa ja itselle kammottavia seurauksia. Heidi päätti hyväksyä Big Brotherin esittämän tarjouksen ja Heidi sai kertoa tästä muille. Kauppa aukeaisi asukkaille myöhemmin ja he jäivät spekuloimaan, mitkä Heidin kammottavat seuraukset ovat.

Hetken päästä Big Brother kertoi asukkaille, että Heidin puhelimesta hankkimaa 40 euroa kaupassa pääsevät käyttämään Heidi ja Reeo. Heidiä ja asukkaita pidettiin kuitenkin yhä jännityksessä, mikä on Heidin saamat kammottavat seuraukset. Big Brother nimittäin ilmoitti palaavansa tähän asiaan vasta myöhemmin.

Yhdeksännen kauppatehtävän loppusuoritus ke 16.11.2022 - tulokset:

Salla        1.47
Mia 3.22
Laura 2.19
Miikka 1.12
Reeo 0.58
Heidi 0.28 (keskeytys)
-----------------
YHTEISAIKA 10.00

Ajat ovat asukkaiden henkilökohtaisia ja epävirallisia suoritusaikoja loppusuorituksessa suoritusjärjestyksessä. Asukkaat eivät saaneet suoritettua kauppatehtävää kymmenessä minuutissa, joten kauppatehtävä epäonnistui. Heidi ei ehtinyt suoritustaan loppuun saakka.

Haasteellinen autorata kauppatehtävänä - Tiukka aikaraja asukkaiden huolena (15.11.2022)

Artikkelia on päivitetty 16.11.2022 kello 18.43: Lisätty video loppusuorituksesta pääkuvan paikalle.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.