Haasteellinen autorata kauppatehtävänä - Tiukka aikaraja asukkaiden huolena

Salla harjoittelemassa kauko-ohjattavalla autolla ajamista. Kuva: © Nelonen Media.
Salla harjoittelemassa kauko-ohjattavalla autolla ajamista. Kuva: © Nelonen Media.

Yhdistynyt BB-talo pääsi pitkästä aikaa suorittamaan kauppatehtävää. Asukkaat pääsevät ajamaan kauko-ohjattavalla autolla tehtäväareenalle rakennetulla radalla.

Asukkaat pääsevät keräämään kauppabudjettia kahden viikon tauon jälkeen. Maananataina yhdistyneessä talossa asukkaat olivat jälleen yhtä porukkaa ja yhteistä kauppabudjettia he lähtevät hakemaan.

Tällä viikolla kauppatehtävänä asukkaat ajavat autoradalla kauko-ohjattavalla autolla. Asukkailla on keskiviikkoon asti aikaa harjoitella radalla ajamista. Keskiviikon loppusuorituksessa asukkailla on kymmenen minuuttia aikaa suorittaa autorata yksi kerrallaan radalla ajaen.

Tehtävää suoritettaessa auton kuljettajan on oltava tornissa, jossa hän kauko-ohjaimella ohjaa autoa. Auton on pysyttävä radalla tai muuten kierros on aloitettava alusta. Kierros on aloitettava alusta myös siinä tapauksessa, jos auto jumiutuu tai kaatuu radalla.

Ensimmäisissä harjoituksissa asukkailla oli kuusi tuntia aikaa harjoitella ajamista. Rataan on merkattu portteja, joiden läpi on mentävä numerojärjestyksessä. Lisäksi radalla on esteitä, jotka on kierrettävä ja hyppyreitä, joista on mentävä.

Harjoittelun alussa asukkaat totuttelivat uuteen menopeliin, jossa oli varsin ärhäkkä moottori. Auton hallinnassa asukkailla oli hankaluuksia, joillakin enemmän ja joillakin vähemmän. Kaikkein negatiivisimmin tehtävään suhtautui Laura, joka oli jo ennen ensimmäistäkään harjoituskierrosta sillä mielellä, että hän ei tule onnistumaan.

Tällaisella autolla asukkaat harjoittelivat tiistaina. Kuva: © Nelonen Media.
Tällaisella autolla asukkaat harjoittelivat tiistaina. Kuva: © Nelonen Media.

Muut asukkaat tsemppasivat Lauraa, mutta hän oli hyvin epäileväinen osaamisensa suhteen. Erään harjoituskierroksen jälkeen Laura poistui ajotornista turhautuneena ja meni tehtäväareenan sohvalle murjottamaan. Reeoa harmitti Lauran asenne tehtävään, koska hänen mielestään siinä voi onnistua ja onnistumiseen vaikuttaa harjoittelu.

Helppoa ei kauppatehtävän suorittaminen ollut kenelläkään ja vielä tässä vaiheessa kymmenen minuutin aikaraja näytti utopistiselta. Asukkaat pohtivat, pitääkö loppusuorituksessa kaikkien ajaa kierros, koska sitä ei suoraan tehtävänannossa Lauran mielestä sanottu. Heidi ja Reeo miettivät, että tällä menolla kauppabudjetti jää hyvin pieneksi, mutta heitä se ei tuntunut haittaavan tässä vaiheessa kautta.

Asukkaiden suorituksissa oli kuitenkin kehitystä havaittavissa. Etenkin Miikka, Reeo ja Heidi tuntuivat päässeen parhaiten sinuiksi autoradan kanssa. Lauralla, Sallalla ja Mialla haasteita tehtävän suorittamisessa tuntui olevan eniten.

Päivän harjoitusten lopussa myös heikommin suoriutuneet saivat onnistumisia aikaan, mikä ainakin Lauraa piristi. Silti edelleen kymmenen minuutin aikarajassa pysyminen tuntuu epätodennäköiseltä. Vielä ei ole tietoa, pääsevätkö asukkaat harjoittelemaan uudelleen ennen keskiviikon loppusuoritusta.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.