Finaalitehtävässä panoksena paikka finaalissa - Kaksi parasta on turvassa viimeiseltä häätöäänestykseltä

Finaalitehtävän dominojunat alkoivat rakentua BB-talon olohuoneeseen. Kuva: © Nelonen Media.
Finaalitehtävän dominojunat alkoivat rakentua BB-talon olohuoneeseen. Kuva: © Nelonen Media.

Big Brotherin finaaliviikko on käynnissä ja talossa on viisi asukasta. Tiistaina asukkaat saivat finaalitehtävän, jossa seuraavan vuorokauden aikana selviää, ketkä kaksi varmistavat jo paikkansa BB-finaalissa ja ketkä kolme joutuvat viimeiseen häätöäänestykseen.

Tiistaina asukkaat heräsivät finaaliviikon toiseen päivään. Maanantaina asukkaat olivat hankkineet muhkean kauppabudjetin ja he yrittivät vakuuttaa katsojia esityksillään parhaansa mukaan. Tänään asukkaat joutuivat toisenlaisen haasteen eteen.

Big Brother ei päästä Miikkaa, Reeoa, Lauraa, Miaa ja Sallaa helpolla, vaan heidän on ansaittava finaalipaikkansa. Tiistaina BB-talossa käynnistyi finaalitehtävä, joka kestää 24 tuntia. Puolilta päivin alkaneessa tehtävässä asukkaiden on rakennettava taloon dominoradat.

Jokaisella asukkaalla on aluksi käytössään tuhat dominopalaa, jotka on asetettava jonoon BB-talon lattialle. Keskiviikkona puolilta päivin dominoradan rakentaminen on lopetettava ja on loppusuorituksen aika. Loppusuorituksessa kukin asukas kaataa yksi kerrallaan oman dominojunansa ja jokaisesta kaadetusta dominosta saa yhden pisteen.

Kaksi eniten pisteitä kerännytta asukasta pääsee tämän vuoden BB-finaaliin sunnuntaina. Kolme muuta joutuvat häätöäänestykseen, jossa torstaina talosta häädetään yksi asukas. Jos dominojuna ei kaadu kerralla, jokaisesta pysähdyksestä sakotetaan sata pistettä. Pysähdyksen jälkeen dominojunan saa tönäistä uudelleen liikkeelle.

Dominojunat olohuoneeseen

Asukkaat alkoivat suunnitella, mihin rakentaisivat dominojunansa. Kaikki päätyivät samaan lopputulokseen, jossa paras paikka rakentaa olisi olohuone. Ahdasta siellä tosin tulee, kun kaikki viisi asukasta rakentaa omaa rataansa. Tehtävänannossa sanottiin, että rakentamisen aikana kaadetut palikat saa nostaa takaisin, mutta jos joku toinen asukas kaataa toisen palikoita, kaataja ei saa nostaa niitä takaisin, vaan radan omistajan on se tehtävä.

Palikoita ei saa asetella niin, että dominojunassa olisi rakentamisen aikana ns. turvapaloja, jottei rata kaatuisi liian pitkältä matkalta. Myöskään paloja ei saa asetella liian pitkälle etäisyydelle toisistaan ja lisätä paloja jälkikäteen. Aluksi kaatoja tapahtui etenkin Miikalle, joka turhautui uudelleen rakentamisesta.

Rakentaminen pääsi kuitenkin hyvään vauhtiin ja palikoista alkoi muodostua kiemustelevia jonoja BB-talon olohuoneeseen. Reeo, Mia, Salla ja Miikka asettuivat sohvaryhmän alueelle varsin tiiviisti, kun taas Laura laittoi palikkansa shakkiruudukon päälle, josta shakkinappulat oli poistettu.

Miikalla oli aluksi vaikeaa kaatuilevien dominopalojen takia. Kuva: © Nelonen Media.
Miikalla oli aluksi vaikeaa kaatuilevien dominopalojen takia. Kuva: © Nelonen Media.

Asukkailla on mahdollisuus ansaita lisäpalikoita tuhannen palikan lisäksi kävelemällä hula-vanteen kanssa pihalla ympyrää. Jokaisesta kierroksesta saa viisi lisäpalikkaa. Ensimmäisenä palikkansa dominojunaksi sai aseteltua Miikka, joka lähti hakemaan hula-kävelyllä lisäpalikoita. Miikalla oli aluksi tekniikan kanssa hieman ongelmia ja Big Brother muistutti, että radalla piti kävellä, ei juosta.

Korjauksen ja pienen harjoittelun jälkeen Miikalla alkoi sujua ja kierroksia syntyi mukavaan tahtiin. Hän sai pian seuraa Sallasta, joka tuli myös kävelemään lisäpalikoita. Miikalle ja Sallalle oli hieman epäselvää, ilmoittiko Big Brother, milloin he saavat palikat. Kun Miikka oli päässyt sataan kierrokseen, hän päätti mennä kysymään asiaa päiväkirjahuoneesta.

Miikka sai infoa, että palikat toimitetaan myöhemmin Väinö-tontun välityksellä. Tarkemmin sanoen ne saa Väinön haarovälistä huvimajasta. Myös Salla sai kasaan sata kierrosta, eli 500 palikkaa. Ilmeisesti asukkaiden hyvät suoritukset yllättivät Big Brotherin, sillä palikoiden toimittamisessa kesti.

Miikan yllätykseksi Väinö toimitti haaroväliinsä palikoita pienissä erissä yksitellen. Aina, kun Miikka sai hieman lisäpalikoita, oli hänen laitettava ne heti dominojunaansa. Sama tilanne oli myös Sallalla.

Reeolla vaikeuksia hula-kävelyssä

Myös muut asukkaat saivat alkuperäisen dominojunansa valmiiksi Miikan ja Sallan jo keveltyä lisäpalikoita. Laura, Mia ja Reeo menivät myös kävelemään itselleen lisää palikoita. Yllättäen suurimmissa vaikeuksissa oli Reeo, jonka hula-kävelystä ei tullut oikein mitään. Hän päättikin odottaa, että paremmat pääsevät tekemään suorituksensa ensin, ettei hänen tarvitse koko ajan väistellä muita.

Miallakin oli pieniä hankaluuksia, mutta sadattelun säestämänä kierrokset ja lisäpalikat naisella kertyivät. Lauran saatua kasaan sata kierrosta, myös Reeo meni kävelemään lisäpalikoita. Big Brother kiristi lisäpalikoiden saantia kesken tehtävän, sillä vain ensimmäisestä sadasta kierroksesta saa viisi palikkaa kierrokselta, toisesta sadasta kierroksesta saa kolme palikkaa per kierrosta ja kolmannesta sadasta kierroksesta vain palikka joka kierroksesta.

Reeolle hula-kävely oli yllättävän vaikeaa. Kuva: © Nelonen Media.
Reeolle hula-kävely oli yllättävän vaikeaa. Kuva: © Nelonen Media.

Asukkaiden ei tarvitse ainakaan tänä iltana ihmetellä, mitä he tekisivät. Illan aikana BB-talossa jatkuu dominojunien kasaaminen ja varominen, etteivät ne kaadu. Mahdollisesti asukkaat yrittävät myös ansaita lisää palikoita Väinöltä. Saa nähdä, kuinka myöhään asukkaat malttavat jatkaa finaalitehtävän suorittamista.

Finaalitehtävän loppusuorituksen kahdelle parhaalle on siis tarjolla finaalipaikka. Kolmen huonomman häätöäänestys käynnistyy huomenna ja joku heistä häädetään talosta torstaina. Voittajaäänestys käynnistyy torstain häädön jälkeen, kun finaalinelikko on selvillä.

Lue myös:
Lyöntejä sateli lyhyessä kauppatehtävässä - Asukkaat voittivat ennätyksellisen kauppabudjetin (21.11.2022)
Asukkaat vetoamaan katsojiin finaaliviikolla - Elämäntarinat BB-taloon saakka esille (22.11.2022)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.