BB-talon jakanut aita kaatunut - Talon yhdistyminen oli työn ja tuskan takana

BB-talon aita on kaatunut ja alhaiset ryntäävät aidan toiselle puolelle. Kuva: © Nelonen Media.
BB-talon aita on kaatunut ja alhaiset ryntäävät aidan toiselle puolelle. Kuva: © Nelonen Media.

Tämän vuoden BB-talossa kaksi viikkoa kestänyt kahtiajako päättyi maanantaina. Asukkaat pääsivät asumaan jälleen yhdessä suoritettuaan ensin vaikean pallotehtävän.

BB-talon kuusi asukasta heräsivät maanantaiaamuun edelleen kahtiajaetussa ympäristössä. Muutosten tuulia oli kuitenkin jo ilmassa, kun Big Brother antoi alhaisten asukkaiden käydä ylhäisten suihkussa aamulla. Toki ylhäisten ja alhaisten piti käydä suihkussa erikseen.

Päivän käynnistyttyä Big Brotherilla oli todellisia uutisia asukkaille, sillä heillä oli mahdollisuus päästä eroon kahtiajaosta suorittamalla tehtävä. Asukkaiden piti kuljettaa palloa kourujen avulla pihalla oleva rata lävitse. Jos asukkaat onnistuvat tässä, asukkaat saavat avata aidassa olevan lukon ja kahtiajako päättyy.

Päivätehtävässä Big Brother lähettää ilmoituksestaan pallon putkesta, jonka ylhäisten asukkaiden on otettava vastaan kourun pätkällä. Kourun avulla ylhäisten on toimitettava pallo seuraavaan putkeen, josta pallo vierii alhaisten puolelle heidän kouruunsa. Asukkaiden pitää siirtää pallo pariin kertaan kourun avulla toiselle puolelle aitaa ja lopuksi toimitettava pallo putkiloon, jolloin tehtävä on onnistunut.

Pallon siirtäminen radalla ei ollut helppoa. Asukkaat joutuivat monta kertaa aloittamaan alusta, sillä pallo putosi kourusta yleensä siinä vaiheessa, kun sitä piti siirtää seuraavaan putkeen. Radan alku tuntui olevan kaikkein vaikein osa ja asukkaat tuskastuivat puolin ja toisin, kun tehtävä venyi ja venyi.

Mia ja Heidi ovat vastaanottamassa kourulla palloa ylhäisten puolelta. Kuva: © Nelonen Media.
Mia ja Heidi ovat vastaanottamassa kourulla palloa ylhäisten puolelta. Kuva: © Nelonen Media.

Ilta alkoi jo pimentyä, kun asukkaat olivat pitkällisen harjoittelun ja pihatonttu Väinön vinkeillä päässeet eteenpäin. Väinö tarjoili asukkaille myös kaakaota tehtävän lomassa. Asukkailla alkoi rytmi ja toimivat kokoonpanot löytyä. Reeo oli ylhäisten johtohahmo ja Miikka alhaisten puolella, jotka pitkälti vastasivat myös muiden asukkaiden ohjeistamisesta, miten kouruja liikutellaan ja miten pallot käyttäytyvät.

Tehtävän lähestyessä loppuaan vakiintuivat myös suoritusparit. Alhaisten puolella kouruja ja palloja liikuttelivat koko ajan Mia ja Heidi. Ylhäisten puolella koko joukkue kävi pareittain kokeilemassa pallojen liikuttelua, mutta ratkaisuvaiheissa palloa siirtelivät Reeo ja Salla Lauran avustaessa ohjeiden muodossa. Miikasta oli suuri apu myös ylhäisille tehtävää suoritettaessa.

Asukkaat pääsivät jo kerran radan toiseen päähän, mutta viimeisen putken päässä olleesta putkesta pallo pomppasi reunan kautta pois. Asukkaat hämmentyivät ja he olivat sitä mieltä, että Big Brotherin pitäisi hyväksyä suoritus. Väinö-pihatonttu kuitenkin vinkkasi asukkaita, että pallon vauhti viimeisessä putkessa oli liian kova.

Pihatonttu Väinö antoi pallotehtävän aikana asukkaille vinkkejä. Kuva: © Nelonen Media.
Pihatonttu Väinö antoi pallotehtävän aikana asukkaille vinkkejä. Kuva: © Nelonen Media.

Niinpä asukkaiden oli vain yritettävä uudestaan. Seuraavat yritykset päättyivät kesken jo aikaisessa vaiheessa, mutta kovan yrityksen jälkeen he pääsivät jälleen radan loppuun. Tällä kertaa viimeisen putken kohdalla Reeo neuvoi Sallaa ottamaan rauhallisesti ja vain siirtämään pallon putkeen.

Pallo vieri putkesta putkiloon, mutta asukkaat eivät uskaltaneet heti juhlia. PIan Väinöllä oli asukkaille jälleen asiaa ja he saivatkin Väinöltä avaimen, joka aukaisisi aidan lukon. Aidasta piti avata ensin salvat ja sitten lukko, jonka jälkeen pala aidasta kaatui ja alhaiset ryntäsivät pihan toiselle puolelle.

Asukkaat alkoivat iloisesti halata toisiaan, kun kahtiajako oli päättynyt. Big Brother toimitti asukkaille kuohuvaa, jota he pääsivät yhdessä kilistelemään ruokapöydän ääressä. Asukkaille lämmitettiin myös sauna yhteenpaluun kunniaksi. Asukkaat olivat ikionnellisia, että he pääsivät halaamaan ja keskustelemaan toistensa kanssa ilman aidan tuomia rasitteita.

Silminnähden rentoutuneempi ja iloisempi tunnelma valtasi BB-talon.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.