Esittelyvideoiden sitaatit ruutuun - Palkinnoksi maistelemaan laatuviinejä

Reeo, Milena ja Milla voittivat päivätehtävästä viininmaistelun. Kuva: © Nelonen Media.
Reeo, Milena ja Milla voittivat päivätehtävästä viininmaistelun. Kuva: © Nelonen Media.

Lauantaina asukkaat pääsivät muistelemaan omia esittelyvideoitaan ja sitä, mitä niissä tuli sanottua. Päivätehtävän parhaille oli luvassa palkinto.

Asukkaat olivat juhlineet perjantaina ja viimeiset olivat menneet nukkumaan vasta aamuyön tunteina. Niinpä herätys seuraavaan päivään ei kaikille ollut mukava, etenkin, kun pientä krapulaa pukkasi joillekin. Huonon olon lisäksi asukkaita jännitti myös nimeämistulokset, jotka he olettivat kuulevansa tänään.

Kun asukkaat käskettiin päivällä sohvalle, Big Brother ei kuitenkaan kertonut asukkaille, ketkä heistä ovat häätöäänestyksessä. Tämän sijaan asukkaat saivat päivätehtävän, jossa heidän piti muistella, mitä he olivat sanoneet esittelyvideoissa, jotka nähtiin ennen asukkaiden taloon menoa.

Big Brother nosti esittelyvideoista sitaatteja, joita esitettiin tekstimuodossa talon televisioissa. Asukkaiden piti sitaatista arvata, kenen talossa olevan asukkaan sanomisista on kyse. Oikeasta vastauksesta saa pisteen ja kolme eniten pisteitä saanutta asukasta palkitaan.

Asukkaat vastasivat kirjoittamalla vastauksensa liitutauluihin. Kuva: © Nelonen Media.
Asukkaat vastasivat kirjoittamalla vastauksensa liitutauluihin. Kuva: © Nelonen Media.

Ensimmäisenä sitaattinsa ruutuun sai Merve: "Voin sanoa, että kannatan esimerkiksi tasavertaista asepalvelusta." Yli puolet asukkaista tiesi, kenestä oli kyse. Toisessa sitaatissa oli Milenan "Mulla on vahva persoona, saan usein sen mitä haluan", jota hän itse ei muistanut. Tämä oli muillekin vaikea, sillä Salla sai ainoana sen oikein.

Kesken kauden tulleille asukkaille tehtävässä oli etulyöntiasema, sillä he ovat saaneet nähdä esittelyvideoita ennen taloon menoaan. Ensimmäisenä päivänä taloon astuneet asukkaat eivät ole nähneet yhtään videota ja he voivat korkeintaan muistaa, mitä omissa videoissaan ovat sanoneet.

Myöhemmissä sitaateissa pääosin yli puolet asukkaista vastasi oikein. Vastaukset kirjoitettiin sohvilla liitutauluille ja välillä valitettiin, että joku yritti luntata vieruskaverilta vastausta. Päivätehtävä eteni kuitenkin hyvässä hengessä, eikä riitoja nähty. Kun enää kaksi sitaattia oli tulematta, Sofia ja Milla olivat pistejohdossa yhdeksällä pisteellä.

Viimeiset sitaatit näytettiin asukkaille yhtä aikaa ja he kirjoittivat kaksi nimeä liitutauluille. Tiukka kilpailu ratkesi vasta viimeiseen kahteen sitaattiin, sillä tilanne oli tiukka. Jäljellä olleista sitaateista ensimmäinen oli Heidin ja toinen Sallan. Merve oli pettynyt, kun hän vastasi väärin.

Viimeiset sitaatit ratkaisivat päivätehtävän voiton. Kuva: © Nelonen Media.
Viimeiset sitaatit ratkaisivat päivätehtävän voiton. Kuva: © Nelonen Media.

Päivätehtävän voittoon nousivat Sofia, Milla ja Milena. Asukkaat eivät vielä tienneet, mikä on palkinto. Milena heitti, että palkinnoksi kärkikolmikko joutuu yöpymään pihalla. Tuula oli aiemmin veikannut, että palkinto liittyy BB-talon päällikkyyteen.

Hetken päästä Big Brother kertoi palkinnon. Voittajat pääsevät hienostuneeseen viininmaistelutilaisuuteen neuvotteluhuoneeseen. Voittajille annettiin mahdollisuus antaa palkinto jollekin toiselle asukkaalle, jos itseä ei viininmaistelu kiinnostanut.

Sofia ilmoitti heti, että hän lunttasi kilpailussa ja keskusteli vastauksista muiden kanssa, vaikka sitä ei ollut erikseen kielletty. Sofialla oli kuitenkin huono omatunto, kun hän sai palkinnon ja hän oli valmis siitä luopumaan. Tämän jälkeen alkoi mielenkiintoinen keskustelu, kun tuntui, ettei palkinto kelvannut oikein kenellekään.

Hetken keskusteltuaan asukkaat taisivat päästä yhteisymmärrykseen, että viininmaistajaisiin lähtevät Milenan ja Millan seuraksi Reeo. Big Brother kutsuikin seuraavaksi Milenan, Millan ja Reeon päiväkirjahuoneeseen. Käytyään BB:n juttusilla, he pääsivät hetken päästä nauttimaan laatuviineistä neuvotteluhuoneeseen.

Samalla, kun viininmaistajat olivat neuvotteluhuoneessa, muut asukkaat miettivät, saavatko he tänään edes kuulla häätöäänestykseen joutuneita ja kuinka pitkään he joutuvat valvomaan.

Päivätehtävän lopulliset pisteet:

Sofia 11 pistettä
Milla 11 pistettä
Milena 10 pistettä

Aleksi, Mia, Heidi ja Salla 9 pistettä
Merve ja Nabaz 8 pistettä
Miikka ja Laura 7 pistettä
Reeo ja Tuula 6 pistettä

Sofia luopui palkinnosta ja palkinnon viininmaistelussa lunasti hänen tilallaan Reeo.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.