Kauppatehtävän tentti aiheutti parranpärinää - Sofia ja Mia rangaistuksena pikavauhdilla kauppaan

Heidi suorittaa kauppatehtävän karttatenttiä. Kuva: © Nelonen Media.
Heidi suorittaa kauppatehtävän karttatenttiä. Kuva: © Nelonen Media.

Kauppatehtävä päättyi torstaina Big Brotherin suorittamaan tenttiin Porvoon katujen nimistä. Asukkaat tuskailivat lyhyen tentin kanssa, sillä karttaan jäi paljon katuja ilman nimiä. Asukkaiden kauppareissuun liittyi myös rangaistus.

Asukkaat olivat suorittaneet kauppatehtävässä haasteita henkilöautossa sekä opetelleet Porvoon katuja tiistaista lähtien. Kaikki haasteet suoritettuaan Big Brother järjesti asukkaille lupaamansa tentin kaduista, jonka perusteella määrittyy puolet kauppabudjetista. Toinen puoli tulee katsojaäänestyksen perusteella suoritetuista haasteista.

Tentissä asukkaat käskettiin sohville kartan eteen, josta oli poistettu kadunnimet. Asukkaiden tehtävänä oli täyttää nimet oikein niin, että jokainen asukas kävi yksitellen kirjoittamassa katuja kartalle niin monta kuin muistaa. Ongelmana oli, että aikaa tentille oli varattu vain 20 minuuttia.

Tilannetta ei pystyntyt kuitenkaan ihmettelemään, sillä Big Brother ilmoitti tentin heti alkaneeksi. Aluksi oli epäselvää saiko kartalla jo käynyt asukas tulla uudestaan ja pitääkö kaikkien vastata tentissä. Big Brother vastasi molempiin myöntävästi, joten asukkaat päättivät, että jokainen käy kirjoittamassa vähintään yhden kadunnimen.

Pääroolin tentissä ottivat Heidi ja Sofia, jotka osasivat kartan parhaiten. He kirjoittivat suurimman osan kaduista tentissä. Tussi, jota käytettiin tentissä temppuili ja tussi ei kirjoittanut kunnolla. Big Brother keskeytti tentin hieman puolivälin jälkeen ja toimitti asukkaille uusia tusseja, joille tentti vietiin loppuun.

Kauppatehtävässä suoritettiin myös haasteita autossa. Torstaina seurue oli matkalla lentokentälle. Kuva: © Nelonen Media.
Kauppatehtävässä suoritettiin myös haasteita autossa. Torstaina seurue oli matkalla lentokentälle. Kuva: © Nelonen Media.

Karttaan kirjoitettuja katuja ei saanut korjata, jos tuli virhe tai niitä ei saanut yliviivata. Lopussa Sofialle iski paniikki ja hän yliviivasi yhden kadunnimen. Sofia soimasi itseään tästä ja kahdesta muusta virheestä, mutta muut asukkaat tsemppasivat häntä, ettei tuo ollut paha.

Tenttiajan loputtua asukkaat harmittelivat sen lyhyyttä. Sofia oli varma, että he olisivat tienneet kaikki kadut, jos aikaa olisi ollut enemmän. Heidi oli vihainen Big Brotherille, sillä hän ei päässyt käyttämään koko osaamistaan. Hän osasi kadut parhaiten, mutta ajanpuutteen vuoksi hän sai kirjoitettua vain osan kaduista.

Asukkaat naureskelivat, että vielä eilen he sanoivat, että on helppoa saada tästä 200 euroa. Nyt he pelkäsivät potin jäävän paljon pienemmäksi, koska kauppabudjetti tentin osalta riippuu siitä, kuinka suuren prosenttiosuuden asukkaat saavat oikein.

Sofia tutkaili tiistaista tehtäväkirjettä ja mietti, että tarkoittaako prosenttiosuus oikeita vastauksia heidän kirjoittamistaan kaduista. Tässä tapauksessa asukkailla olisi vielä toivoa isosta potista. Sofia laski, että he saivat kirjoitettua noin 130 kadunnimeä ja hänen laskujensa mukaan ainakin kolme meni väärin.

Heti tentin päätyttyä Big Brother ilmoitti kauppatehtävän päättyneeksi. Tentin tai katsojaäänestyksen lopputulosta ei ole vielä kerrottu. Katsojaäänestyksessä asukkaiden saama haasteiden onnistumisprosentti määrittelee, kuinka suuren prosentin 200 eurosta asukkaat saavat kauppabudjetiksi. Kokonaisbudjetti on tentin ja katsojaäänestyksen yhteenlaskettu kauppabudjetti.

Mialle kauden kolmas mikrofonirangaistus

Big Brother kertoi illalla asukkaille kauppatehtävän tuloksen. Karttatehtävästä asukkaat saivat oikein 280 kadusta 124 katua, joka tarkoitti, että asukkaat ansaitsivat 108,77 euroa. Autohaasteista katsojat äänestivät onnistuneiksi 82 %:sti, jolloin kauppabudjetti tästä osasta on 164 euroa. Yhtensä kauppabudjetti on 272,77 euroa.

Kauppaan lähtivät Mia ja Sofia, jotka saivat tulosjulkistuksen yhteydessä myös rangaistuksen. He ovat rikkoneet mikrofonisääntöjä ja viivytelleet, kun Big Brother on käskenyt siirtymään ulos. Rangaistuksena Mialla ja Sofialla oli aikaa kauppareissuun vain kolme minuuttia, jotta he voivat harjoitella ripeitä siirtymiä.

Mia ja Sofia suorittivat rangaistuksen vuoksi kauppareissun vain kolmessa minuutissa. Kuva: © Nelonen Media.
Mia ja Sofia suorittivat rangaistuksen vuoksi kauppareissun vain kolmessa minuutissa. Kuva: © Nelonen Media.

Rangaistuksen suorittaminen alkoi heti, kun Sofia oli lukenut Big Brotherin lähettämän kirjeen. Mia ja Sofia juoksivat kauppaan ja alkoivat tehdä kiireellä ostoksia. Kun kolme minuuttia meni umpeen, heillä jäi käyttämättä kauppabudjetista vajaat kymmenen euroa. Mia ja Sofia puivat tilannetta hetken kauppahuoneessa, mutta ostoksia he eivät yliajalla enää tehneet.

Muut asukkaat kävivät läpi tilannetta samalla, kun Mia ja Sofia olivat kaupassa. Etenkin Nabaz oli ärsyyntynyt, kun hän muisti, että Mia viivytteli päivällä ulos siirtymisessä. Reeo puolestaan muisti, että tämä oli jo kolmas mikrofonirangaistus Mialle. Kauppareissun jälkeen Mia ja Sofia olivat pahoillaan ja he kertoivat, mitä heiltä unohtui kiireessä. Muut asukkaat olivat ainakin ostosten suhteen ymmärtäväisiä.

Asukkaat saivat ostoksensa myöhemmin varastohuoneeseen, jolloin kävi ilmi, että asukkaat saivat ostamistaan tuotteistaan vain paketin jauhelihaa ja energiajuomaa. Big Brother oli jättänyt toimittamatta suurimman osan muista ostokset, koska Mia ja Sofia olivat jääneet kauppareissun jälkeen oleilemaan kauppahuoneeseen. Asukkaat ehtivät etukäteen jo spekuloida, oliko tuo rike, koska aika oli jo loppunut. Ylimääräisestä ajasta Big Brother sanoi vievänsä asukkailta ostoksista elintarvikkeita.

Artikkelia on päivitetty: 27.10.2022 kello 22.09: Lisätty tieto asukkaiden lisärangaistuksesta, Big Brother vei suurimman osa ostoksista.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.