Kauppatehtävässä sukelletaan television maailmaan - Asukkaat toteuttamaan oman tv-kanavan ohjelmiston

Salla ja Mia toimivat BB-uutisten uutisankkureina. Kuva: © Nelonen Media.
Salla ja Mia toimivat BB-uutisten uutisankkureina. Kuva: © Nelonen Media.

Seitsemännessä kauppatehtävässä asukkaat perustavat BB-talon oman tv-kanavan, jonne he suunnittelevat ohjelmiston. Tällä viikolla kauppatehtävän onnistumisen määrittelevät katsojat.

Asukkaat pääsivät tiistaina suunnittelemaan oman tv-kanavan ohjelmistoa. Heidän tehtävänsä on suunnitella ohjelmat, niiden käsikirjoitus ja sijoittaa asukkaat niissä esiintymään. Sama asukas voi esittää useaa eri roolia eri ohjelmissa.

Big Brother määräsi asukkaiden tv-kanavalle johtoryhmän puheenjohtajaksi BB-talon päällikkö Milenan. Hän sai valita johtoryhmäänsä ohjelmapäällikön ja operatiivisen johtajan. Ohjelmapäälliköksi Milena valitsi Reeon ja operatiiviseksi johtajaksi Sofian. Johtoryhmän kokoushuoneena toimii BB-talon neuvotteluhuone.

Kauppatehtävän onnistumisen määrittävät tällä kertaa katsojat. Asukkaiden saama kauppabudjetti riippuu siitä, kuinka suuri prosenttiosuus katsojista äänestää sen puolesta, että kauppatehtävä onnistuu. Maksimi kauppabudjetti on 480 euroa, mutta ohjelman onnistumisprosentista riippuu, kuinka isoksi kauppabudjetti muodostuu. Ilmeisesti jokaisesta ohjelmasta järjestetään oma äänestyksensä.

BB-uutisten toimitus aloitti

Ensimmäisenä ohjelmana asukkaat toteuttivat BB-talon uutiset. Käsikirjoittaja Mia esitteli johtoryhmän edessä uutisten käsikirjoituksen, jossa nähdään uutisia BB-talosta. Käsikirjoituksen ohella asukkaat valmistivat annetuista materiaaleista lavasteita studioonsa ja miettivät myös puvustusta lähetyksiin.

Unelma Sirpaleenan (Salla) ja Anu Saukon (Mia) ankkuroimien uutisten aiheet koskivat viime päivien tapahtumia talossa. Ykkösaiheena oli Milenan voittama päällikkökilpailu, jota varten hän oli uutisstudiossa haastattelussa. BB-uutisissa käsiteltiin seuraavaksi viime viikon lopussa puhuttanutta Nabazin pähkinävarkautta, jossa Positiivi-Viivi (Laura) haastatteli Marttyyri-Miikkaa (Miikka). Kolmantena aiheena oli Tuulan päällikkökisassa kohtaama hammasvaurio, jossa Positiivi-Viivi haastatteli Tuulaa.

Urheiluosuudessa Päivi Perässähiihtäjä (Heidi) haastatteli tulevaisuudentoivo Pedro Ollia (Miikka) ja hänen valmentajaansa Jutta Jalosta (Merve). Haastattelussa käytiin läpi Pedro Ollin uraa, jossa hän oli voittanut useita mestaruuksia mm. vauvauinnista ja sittemmin hän oli siirtynyt sählyyn. Nykyisin hän valmistautuu Ranskan ympäriämpäriajoihin. BB-taipaleestaan Pedro Olli kommentoi, että hän oli yhä talossa, kun talosta olivat lähteneet niin painin maailmanmestari, vapaaottelija ja kymmenottelun Suomen Mestari.

Uutisten säätiedotuksen toimitti Peter (Nabaz), joka esitteli varsin mielenkiintoisen kartan, jossa niin lämpötilat kuin paikkakunnat olivat varsin eksoottiset, kun puhuttiin Pohjoismaista. Myös BB-talo sai oman sääraportin, kun Peter kertoi, mitä asukkaat ovat eri puolilla taloa puuhanneet. Väritetyissä tapahtumissa mm. Tuula ja Merve ovat riidelleet nimeämisistä ja Heidi käytännössä asuu neuvotteluhuoneessa voitettuaan 20 kilpailua, kertoi "säätiedotus".

Sääkartta oli Nabazin säätiedotuksessa varsin erikoinen. Kuva: © Nelonen Media.
Sääkartta oli Nabazin säätiedotuksessa varsin erikoinen. Kuva: © Nelonen Media.

Loppukevennyksessä Positiivi-Viivi pääsi haastattelemaan BB-talon pihatonttu Väinöä, joka alkoi yllättäen puhumaan Viiville. Väinö kysyi Viiviltä, että oliko hän televisiossa ja hän lähetti myös kaikille terveisiä. Ilmeisesti loppukevennys oli suunniteltua lyhyempi, sillä uutislähetys oli jäädä vajaaksi, niinpä Mian piti keksiä loppuun hieman ylimääräistä juttua.

Muutenkin uutisankkurit kuittailivat toisilleen käsikirjoituksen mukaisesti pikkutuhmasti ja muutenkin. Lisäksi Unelma Sirpaleena pokaili suorassa lähetyksessä sääankkuri Peteriä.

Uutisten päätyttyä Mia harmitteli loppua, kun hän ei tiennyt, kauan hänen piti puhua. Asukkaat kuitenkin kehuivat lähetystä ja toistensa tekemisiä. Erityisiä kehuja saivat Nabaz ja Miikka. Nabazin säätiedotus oli suorastaan hulvaton ja Mia kehui Miikan suoritusta. Miikka oli kauppatehtävän ansiosta suhtautunut tehtävään epäillen, sillä hän sanoi olevansa roolitehtävissä epämukavuusalueellaan.

Uutislähetyksen jälkeen asukkaat alkoivat suunnitella seuraavaa lähetystä, joka on luonto-ohjelma.

Asukkaiden kauppabudjetti määräytyy katsojaäänestysprosentin mukaan näin:

Jos yli 50 % katsojista äänestää ohjelman onnistuneeksi, asukkaat ansaitsevat 10 euroa
Jos yli 60 % katsojista äänestää ohjelman onnistuneeksi, asukkaat ansaitsevat 20 euroa
Jos yli 70 % katsojista äänestää ohjelman onnistuneeksi, asukkaat ansaitsevat 40 euroa
Jos yli 80 % katsojista äänestää ohjelman onnistuneeksi, asukkaat ansaitsevat 60 euroa
Jos yli 90 % katsojista äänestää ohjelman onnistuneeksi, asukkaat ansaitsevat 80 euroa

Uutiskatsauksen äänestys on jo käynnissä BB-nettisivuilla ja äänestykseen voi osallistua täällä.

Lue lisää kauppatehtävästä BB-nettisivuilta

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.