Ohjelmia luonnosta, yliluonnollisista ilmiöistä ja epäkohdista - Uutiset menestys, prosentit laskivat myöhemmin

Heidi tulkitsi unia yliluonnollisten ilmiöiden ohjelmassa. Kuva: © Nelonen Media.
Heidi tulkitsi unia yliluonnollisten ilmiöiden ohjelmassa. Kuva: © Nelonen Media.

Asukkaiden tv-ohjelmien tekeminen BB-talossa jatkui tiistaina uutisten jälkeen. Ohjelmatilaukset seurasivat toistaan ja ne pitivät asukkaat kiireisinä yötä myöten. Tuotannot jatkuivat myös seuraavana päivänä.

Humoristisen ja monipuolisen uutislähetyksen jälkeen asukkaiden piti heti alkaa suunnitella seuraavaa ohjelmaa. Toisena ohjelmana oli tilattu luonto-ohjelma, jonka tekemiseen osallistuivat kaikki asukkaat. Ohjelmaan tarvittiin kuvaajiksi Reeo ja Laura, kertojaksi Salla, safari-oppaaksi Milena, turistiksi Sofia ja muut asukkaat olivat eläinhahmoja.

Luonto-ohjelmaan tehtiin käsikirjoitus, jossa Milena toimi safari-oppaana ja hän opasti turisti Sofiaa. Milena opetti Sofiaa tunnistamaan eläimiä, jotka käyttäytyivät varsin erikoisesti. Tässä metsässä oli tanssivia apinoita, miehiä metsästävä flamingo ja roskiksia dyykkaava city-kettu. Löytyipä metsästä myös kaverukset norsu ja kenguru, joista kengulla oli mieshuolia. Kenguru huomasi miehensä pettävän häntä juuri, kun norsu oli varoittanut hänen miehensä petollisuudesta.

Sofia kävi läpi eläimistön, mutta kävi ilmi, että hän ei ollut niistä kovin paljon kiinnostunut. Hän lähti paljon mielummin Milenan kanssa baariin. Heidän lähdettyä viihteelle, eläimet villiintyivät ja tapahtui eläinten vallankumous. Eläimiä esittäneet asukkaat joutuivat näyttelemään riehumistaan ennakoitua pidempään, sillä he olivat arvioineet käsikirjoitetut osuudet liian lyhyiksi ja loppuun jäi ylimääräistä aikaa ennen kuin Big Brother kuulutti ohjelman päättyneen.

Milena ja Sofia tutustuvat eläimiin Luontokatsauksessa. Kuva: © Nelonen Media.
Milena ja Sofia tutustuvat eläimiin Luontokatsauksessa. Kuva: © Nelonen Media.

Kovin kauaa asukkaat eivät luonto-ohjelman jälkeen saaneet hengähtää, sillä Big Brotherilta tuli jälleen uusi ohjelmatilaus. Asukkaiden on tehtävä neuvotteluhuoneessa kaksituntinen ennustajaohjelma, jossa juontaja vastaa katsojien esittämiin kysymyksiin. Ohjelmaan tarvittiin viisi juontajaa, jotka juontavat eri aihealueita, kuten esimerkiksi ennustamisesta, yksi kerrallaan.

Asukkaat valitsivat viiteen eri osa-alueeseen juontajiksi Heidin unitulkitsijaksi, Miikan selvännäkijäksi, Sofian kauko- ja intuitioparantajaksi, Mian astrologiksi ja Sallan ennustajaksi. He pääsivät tutustumaan neuvotteluhuoneen studioon ennen lähetystä, jossa odotti juontajan kaapu, joka piti pukea ylle lähetyksessä.

Juontajat luotsasivat lähetystä noin 25 minuuttia kerrallan oman roolinsa puitteissa. Esimerkiksi Heidi tulkitsi tv-ruudulle saamiaan kysymyksiä "nukahtamalla" muutamaksi sekunniksi, jonka jälkeen viestin lähettänyt katsoja sai vastauksensa häntä askarruttaneeseen kysymykseen. Kysymykset olivat humoristisia, esimerkiksi mitä tehdä, jos keittiön kodinkoneet ovat mustasukkaisia toisilleen.

Tutkivaa journalismia epäkohdista

Toisena kuvauspäivänä asukkailla oli vielä jäljellä kolme ohjelmaa kauppatehtävästä. Johtoryhmä kokoontui keskiviikkona aamupäivällä neuvotteluhuoneeseen. Big Brother tiedotti, että eilisistä ohjelmista uutiset olivat menestys, mutta prosentit laskivat kahdessa muussa ohjelmassa.

Keskiviikon ensimmäinen ohjelmatilaus oli yhteiskunnan epäkohtiin puuttuva ohjelma tutkivalla otteella. Asukkaat päättivät tehdä ohjelman, jossa käsitellään kolmea aihetta, pieruja, pikkuhousujen varkauksia ja seksin puutetta BB-talossa. Ohjelman juontajaksi valittiin Miikka ja ohjelman nimi oli Kaken kanavalta.

Ensimmäisenä aiheena oli hummuksen aiheuttamat kaasupäästöt, eli pierut. Ohjelmassa olivat keskustelemassa Laura ja Mia, joista Laura vastusti pierujen aiheutumia kaasuja, jota hän piti yhteiskunnallisena ongelmana. Mia oli pierujen puolesta, jonka kanta oli, että pierut olivat kunkin henkilökohtainen ongelma.

Haastattelu päättyy, kun Laura ja Mia eivät löydä yhteistä säveltä pierujen suhteen ja he aloittavat tappelun. Juontaja Miikka siirtää lähetyksen asiantuntijalle ja sanoo vartijoiden tulevan paikalle. Ohjelman asiantuntija Analyysi-Anneli, eli Heidi oli tullut siihen tulokseen, että hummuksen aiheuttamat pierut ovat kiihdyttäneet ilmastonmuutosta.

Mia, Laura ja Miikka keskustelemassa pieruista Kaken kanavalla. Kuva: © Nelonen Media.
Mia, Laura ja Miikka keskustelemassa pieruista Kaken kanavalla. Kuva: © Nelonen Media.

Seuraavaksi lähetyksessä käsiteltiin pikkarivarkauksia, jossa vieraana olivat laillistettu pikkuhousuterapeutti Tuula, joka on erikoistunut stringeihin. Hän oli tullut siihen johtopäätökseen, että nuoret syyllistyvät varkauksiin. Varkauksia tehdään esimerkiksi kuntosaleilta ja pyykkituvista. Tuulan kanssa vieraana oli pikkuhousuvarkauksista kärsinyt Merve, joka kokee, että hänen yksityisyydensuojaansa on loukattu.

Lähetyksessä myös paljastuu, että Tuula on varastanut Merven pikkuhousut, josta heille tulee riita, johon haastattelu päättyy. Jälleen Miikka antaa puheenvuoron Heidille ja hän näyttää tilaston, josta selviää, että stringejä varastetaan kaikkein eniten. Heidi kertoo, että niitä varastetaan enemmän kuin niitä on ja pikkarivarkaat varastavat niitä myös toisiltaan.

Viimeisenä aiheena oli seksin puute BB-talossa, vieraina Sofia ja Nabaz. Sofia kertoi, että BB-asukkaiden ongelmia ovat seksin puute, seksin himo ja masturboimattomuus. Nabaz kärsii seksin puutteesta, koska hän on ollut ilman seksiä seitsemän viikkoa. Nabaz kertoi lähetyksessä keinoista, miten helpottaa oloa, kun kärsii seksin puutteesta. Sofia kommentoi Nabazin käytöstä häiriintyneeksi.

Auttaakseen Nabazia, Sofia kertoi hengitysharjoituksista, jotka auttoivatkin miestä. He päättivät jatkaa konsultointia myöhemmin. Asiantuntija Heidillä oli kaavio seksin puutteen vaihteluista BB-kauden aikana. Aluksi puutetta ei ole, mutta se kiihtyy 8. - 9. viikolle, jonka jälkeen se lähtee taas laskuun.

Yhteiskunnallinen ohjelma päättyi Miikan loppujuontoon, jossa hän kiitti seurasta. Tällä kertaa lähetys päättyi likipitäen ajallaan, eikä loppuun jäänyt yhtään ylimääräistä täytettäväksi.

Neljäs ohjelma saatiin purkkiin, vaikka ulkona kuvatussa ohjelmassa moni valitteli kylmää. Esimerkiksi Miikka joutui juontamaan koko 20-minuuttisen lähetyksen pelkissä roolivaatteissaan. Asukkaat saivat jälleen kehut toisiltaan suorituksistaan. Miikka kiitteli etenkin Sallaa hyvästä käsikirjoituksesta.

Asukkaat alkoivat valmistella seuraavaksi deittiohjelmaa.

Kauppatehtävässä sukelletaan television maailmaan - Asukkaat toteuttamaan oman tv-kanavan ohjelmiston (18.10.2022)

 

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.