Laivamatkalle Kreikan saaristoon - Päällikkö Heidi laivan kapteeniksi

Laivalle rakennetaan reittiä junaradan paloista. Kuva: © Nelonen Media.
Laivalle rakennetaan reittiä junaradan paloista. Kuva: © Nelonen Media.

Uudessa kauppatehtävässä asukkaat matkustavat Kreikan saaristossa. Asukkaiden on matkustettava Kreikan saarien välillä oikeisiin kohteisiin, jotta he saavat mahdollisimman suuren kauppabudjetin.

Toistaiseksi juonitteluvapaassa BB-talossa asukkaat pääsivät suorittamaan viikottaista kauppatehtävää. Iltapäivällä asukkaille selvisi, että uusi kauppatehtävä on matkailuaiheinen. Asukkaat matkaavat laivalla Kreikan saaristossa kapteeninaan BB-talon päällikkö Heidi.

Eri puolille taloa oli ilmestynyt matkakohteita Kreikan saaristosta. Asukkaiden tehtävänä on kulkea laivalla Big Brotherin määräämän reitin lähtöpisteestä loppupisteeseen kreikan kielisten kuulutusten perusteella. Laivareitti muodostetaan rakentamalla taloon junarataa oikeaan kohteeseen.

Kapteeni Heidi vastaa laivan hallinnoinnista ja ylläpidosta sekä miehistön kuuliaisuudesta ja sääntöjen noudattamisesta. Laivan pitää kulkea kohteita kuvaavien porttien läpi ja laiva on perillä, kun se on ohittanut määränpään portin.

Kun asukkaat saavat kuulutuksesta tiedon määränpäästään, saavat asukkaat heti alkaa rakentamaan rataa laivalle. Laiva lähtee liikkeelle, kun talossa soi laivan pilli. Tällöin Heidi asettaa laivan lähtöpisteeseen ja pistää sen välittömästi liikkeelle. Jos kapteeni viivyttelee liikkeelle lähdössä, suoritus epäonnistuu. Samoin suoritus epäonnistuu, jos laiva ei pääse oikeaan kohteeseensa.

Tällä viikolla asukkaiden kauppabudjetti muodostuu heidän onnistumisprosentin perusteella. Mitä enemmän kohteita he onnistuvat saavuttamaan, sitä isompi kauppabudjetti on. Esimerkiksi, jos asukkaat saavuttavat 90 % kohteista, he saavat 90 % täydestä kauppabudjetista. Tämän viikon maksimikauppabudjettia ei kerrottu tehtävänannossa.

Laivan reitti ei ole aina ollut tasainen. Kuva: © Nelonen Media.
Laivan reitti ei ole aina ollut tasainen. Kuva: © Nelonen Media.

Kauppatehtävän alettua asukkaat saivat melkein heti ensimmäisen kohteensa. Keittiössä puuhailleet asukkaat jatkoivat leivän syöntiä ja ruoan valmistusta. Hetken päästä talossa soi laivan pilli, jolloin laivan olisi pitänyt olla jo liikkeellä. Big Brother soittikin taloon väärin-ääntä ja tämän jälkeen Heidi sai ohjeistusta päiväkirjahuoneesta.

Asukkaat tajusivat, että heillä ei ole paljon aikaa sen jälkeen, kun he saavat kohteen. Heidän pitää ryhtyä rakentamaan heti junalle rataa. Radan rakentamista voi jatkaa laivan pillin kuulumisen jälkeen, mutta junan pitää olla jo liikkeellä, eikä juna saa suistua radalta.

Seuraavilla kerroilla radan rakentaminen sujui, mutta joka kerta se ei sujunut onnistuneesti. Heidi sai jälleen ohjeistusta, jonka mukaan kaatunutta laivaa ei saa nostaa uudestaan kiskoille ja samalla reitillä ei saa mennä kahdesti saman portin läpi. Kun viimein asukkaat onnistuivat, Big Brother soitti onnistumisen kunniaksi Zorbas-musiikkia.

Kaatunut laiva pilasi suorituksia myöhemmässä vaiheessa, mutta myös onnistumisia saatiin. Pientä kiistanpoikasta oli myös ilmassa, kun Laura suutahti saamistaan täysin päinvastaisista ohjeista rataa rakentaessaan, jolloin hän pienen Miikan kanssa käydyn sananvaihdon jälkeen jättäytyi siitä rakentelusta sivuun.

Jälkeenpäin, kun asukkaat miettivät rakentamisstrategiaa, miten parhaiten saisi rataa valmiiksi. Laura totesi, ettei hän tilanteessa suuttunut kenellekään, vaan ärsyyntyi vaan saamiinsa ohjeistukseen. Hän ei kokenut, että hänelle olisi sanottu pahasti, vaikka Tuulalle oli tällainen mielikuva muodostunut. Miikka sanoi ymmärtävänsä Lauran harmistusta, eikä asiaa puitu sen enempää.

Ilta jatkui rauhallisesti keskustellen ja odotellen uusia rakentamisia.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.