Radan töyssyt aiheuttaneet haasteita kauppatehtävässä - Asukkaat kiertävät kieltoa puhua nimeämisistä

Laiva törmäsi porttiin kesken matkan ja reitti epäonnistui. Kuva: © Nelonen Media.
Laiva törmäsi porttiin kesken matkan ja reitti epäonnistui. Kuva: © Nelonen Media.

Matkailuaiheinen kauppatehtävä on käynnissä toista päivää ja huolimaton rakentaminen on aiheuttanut epäonnistumisia. Samaan aikaan Hyvän Mielen Olento on joutunut puuttumaan asukkaiden yrityksiin kiertää kieltoa nimeämisistä puhumisesta.

Asukkaiden tehtävä on matkustaa Kyproksella ja Kreikan saaristossa kauppatehtävän merkeissä. He onnistuivat tiistaina suorittamaan osan reiteistä onnistuneesti, mutta jo ensimmäisenä päivänä tuli virheitä, joten täyttä kauppabudjettia asukkaat eivät tule saavuttamaan.

Keskiviikkona saarien sijaintia BB-talossa oli muutettu, joten he joutuivat miettimään hieman uudestaan kuulemiaan kuulutuksia. Myös toisena päivänä osa reiteistä epäonnistui, koska laiva pysähteli kiskopalojen välisiin saumoihin. Asukkaat epäilivät välillä laivan akun loppuneen, mutta Big Brother ei antanut armoa, koska laiva oli pysähtynyt saumaan, eikä reitistä merkattu onnistumista.

Pahimmillaan asukkaat olivat neljässä perättäisessä epäonnistumisessa. Yksi epäonnistuminen johtui, kun laiva törmäsi kohdeporttiin kesken matkan. Epäonnistumiset alkoivat sapettaa asukkaita, sillä heidän kauppabudjettinsa oli vaarassa. Laivan kapteeni Heidi pyysi miehistöltään kehitysehdotuksia, miten heidän suorituksiaan voisi parantaa. Miikka ehdotti, että heidän on vain tehtävä tarkempaa työtä, jottei epätasaisten saumojen kaltaisia huolimattomuusvirheitä tapahtuisi.

Luovia tapoja puhua nimeämisistä

Kauppatehtävän ohella BB-talossa on vierailulla Hyvän Mielen Olento Merve, jonka on huolehdittava, että talossa on hyvä tunnelma, eikä asukkaat puhu pahoista asioista tai nimeämsistä. Merve on joutunut puuttumaan asukkaiden toimintaan useaan otteeseen ja määräämään sääntöjen rikkojia hyvän mielen tanssiin. Hyvän Mielen Olento on tosin laiskanpuoleinen ja usein Big Brother on joutunut huomauttamaan Merveä toimenkuvastaan.

Asukkaat ovat valitetelleet etenkin keskiviikon aikana, etteivät he pääse purkamaan sydäntään toisille asukkaille, sillä muuten Merve joutuisi puuttumaan keskusteluihin. He haluaisivat myös keskustella nimeämisistä, sillä asukkaita polttelee tulevat nimeämiset ja niistä sopiminen, keitä laitetaan häätöäänestykseen.

Nokkelat asukkaat ovat yrittäneet keksiä keinoja, kuinka kiertää kieltoa nimeämsistä puhumisesta. Asukkaat ovat puhuneet esimerkiksi presidenteistä, että saako heitä äänestää, jos on jo toiminut kaksi kautta. Toinen tapa on ollut puhua käänteisesti, kuinka joku on erityisen positiivinen, vaikka oikeasti tarkoitetaan täysin päinvastaista.

Reeo ja Miikka joutuivat tanssimaan Hyvän Mielen Olento Mervelle. Kuva: © Nelonen Media.
Reeo ja Miikka joutuivat tanssimaan Hyvän Mielen Olento Mervelle. Kuva: © Nelonen Media.

Vaikka Hyvän Mielen Olento ei olekaan ollut noissa tilanteissa läsnä, on Big Brother pitänyt huolta, että Mervelle on tuotu tietoon hyvän mielen vastainen toiminta. Esimerkiksi presidenttiselityksellä nimeämisistä keskustelua virittäneet Reeo ja Miikka selittivät Mervelle ensin kautta rantain, miksi Merve oli kutsuttu paikalle. Big Brotherin kuulutettua "oletko aivan varma", avasivat he keskustelua sen verran, että Mervekin ymmärsi asian laidan.

Noin kaksi vuorokautta talossa vieraillut Hyvän Mielen Olento alkaa kiristää asukkaiden hermoja, vaikka samalla se on selvästi keventänyt tunnelmaa muilta osin. Keskusteluja on myös virinnyt muista - oikeista - aiheista ainaisen juonittelun ja nimeämispuheen sijaan. Eniten kiellot tuntuvat Sofiaa, Miaa, Sallaa ja Millaa. Sofia on ollut erityisen turhautunut jo maanantain päällikkökilpailun jälkeen.

Nimeämisistä puhumisen kielto jatkuu niin kauan, kun Hyvän Mielen Olento on BB-talossa, eikä hänen vierailun päättymisestä ei ole mitään tietoa.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.