Mysteerivaras aiheuttaa harmaita hiuksia asukkaille - Big Brother kyllästyi asukkaiden kielenkäyttöön

Reeo kulkee tyhjän pömpelin ohi, jolta Big Brother vei patsaan tiistaina. Kuva: © Nelonen Media.
Reeo kulkee tyhjän pömpelin ohi, jolta Big Brother vei patsaan tiistaina. Kuva: © Nelonen Media.

Asukkaat ovat suorittaneet kauppatehtävässä BB-museon vartiointia, mutta museo ei ole välttynyt varkauksilta. Lisää murheita asukkaille tuli, kun Big Brother lähti karsimaan asukkaiden huonoa kielenkäyttöä talossa.

BB-museossa asukkaat vartioivat sen 30 näyttelyesinettä panoksenaan tämän viikon kauppabudjetti. Museosta ei saa kadota esinettäkään tai asukkaat eivät saa täyttä 640 euron kauppabudjettia. Jokainen esineen katoaminen verottaa budjettia 50 eurolla.

Kun asukkaat saivat kauppatehtävän maanantaina, he tulivat vainoharhaisiksi, eivätkä uskaltaneen juurikaan liikkua, eikä jättää ketään yksin. Elämä BB-talossa kauppatehtävän aluksi olikin suorastaan kuollutta, kunnes Big Brother päätti järjestää tapahtumia taloon.

Mystinen magneettinen keppi nappasi illalla keritsemet BB-talon pihalta, kun kukaan ei ollut pihaa vartioimassa. Kaikki asukkaat olivat laiskanpulskeasti sisällä juttelemassa niitä näitä. Pian joku huomasi esineen kadonnen pömpelin päältä ja välittömästi alkoi syyllisen ja kadonneiden keritsimien etsintä.

Tuula oli ollut jumppaamassa pihalla hetkeä aiemmin ja siksi moni oli syyttämässä häntä. Tuula kiisti syyllisyytensä, mutta joutui perustelemaan sitä pitkään ennen kuin muut luovuttivat. Myös muita asukkaita - ainakin Sofia - oli ollut pihalla ennen varkautta ja häntäkin kohtaan tehtiin syytöksiä. Mathias epäili kuitenkin Big Brotheria, sillä hän huomasi pömpelin takana olleen oven salvan olevan auki. Big Brotherin osallistumista varkauksiin ei pidetty realistisena, vaikka myös tehtävälappua tavattiin hartaasti ja siinä keskityttiin sanamuotoon "keskuudessanne on varkaita".

Tekokäsivaras iskee ja vie keritsimet maanantai-iltana. Kuva: © Nelonen Media.
Tekokäsivaras iskee ja vie keritsimet maanantai-iltana. Kuva: © Nelonen Media.

Varkaustapaus aktivoitti asukkaita ja pakotti heidät parempaan vartiointiin. Myöhemmin Big Brother määräsi BB-taloon yövartion pihalle, jossa piti olla läpi yön vähintään kaksi asukasta vahdissa. Asukkaat sopivat vahtivuoroista niin, että aina kaksi oli kerrallaan pihalla ja kolme sisävartiossa, muut saivat mennä nukkumaan ja sitten uudet herätettiin vahtiin muutaman tunnin kuluttua.

Asukkaat spekuloivat, että yöllä voisi tulla jotain hämminkiä, kenties jopa uusi asukas taloon. Mitään erikoista ei yön tunteina mitä ilmeisimmin tapahtunut. Aikaisin aamulla tosin erikoiset kolahdukset hieman pelästyttivät Mathiasta ja Milenaa pihavartiossa. Samaan aikaan sisällä ollut Kirsi kuuli myös oudot äänet, mutta mihinkään jatkotoimenpiteisiin ne eivät johtaneet.

Alunperin varkaiksi tehtävään laitettiin katsojaäänestyksen voittaneet Reeo ja Aleksi. Tiistain aikana varkaiden määrä on lisääntynyt ja uusia varkaita ovat ilmeisesti Ruzbeh ja Heidi. Ruzbeh on tunnustanut ainakin Aleksille olevansa varas ja Reeo oman statuksensa varkaana Kirsille. Varkaat eivät kaiketi ole onnistuneet varastamaan esineitä museosta.

Jos varas onnistuu varastamaan tarpeeksi esineitä ennen kauppatehtävän loppua, hän ansaitsee koskemattomuuden keskiviikon asukashäätöön. Ruzbeh paljasti tiistaina, että koskemattomuuden saadakseen varkaan on varastettava museosta viisi esinettä.

Sen sijaan jonkin sortin Big Brotherin mystinen kätyri iski tiistaina iltapäivällä jälleen. Musta käsi nappasi pihalta yhden pömpelin päältä naista esittävän patsaan, kun asukkaat olivat ruokailemassa sisällä. Kirsi oli syömässä BB-talon ulko-oven sisäpuolella, mutta hän ei silloin kovin aktiivisesti seurannut tilannetta pihalla.

Mathias etsii pihalta tiistaina kadonnutta patsasta. Kuva: © Nelonen Media.
Mathias etsii pihalta tiistaina kadonnutta patsasta. Kuva: © Nelonen Media.

Vasta ruokailun päätyttyä Sofia huomasi esineen kadonneen ja jälleen alkoi spekulointi varkaasta. Osa asukkaista pohti jälleen Big Brotherin osallisuutta, mutta ainakin Merve oli sitä mieltä, ettei se ole mahdollista. Merven mukaan heillä ei ole mahdollisuutta syyttää BB:tä oikeudenkäynnissä, jos sellaiseen mentäisiin. Big Brother järjestää oikeudenkäyntejä mahdollisesta syyllisestä, mutta väärästä syytöksestä asukkaat menettävät 100 euroa kauppabudjetistaan.

Suut siistimmäksi

Big Brother toi vaikeutusta asukkaiden elämään myös muulla tavoin. Keskustelupalstoilla ja sosiaalisessa mediassa on kritisoitu asukkaiden kiroilua alkukauden aikana. Big Brother päätti puuttua asiaan ja käski asukkaiden siistiä suutaan. Jokaisesta halventavasta ilmaisusta tai väärien sanojen käytöstä asukkaiden kauppabudjettia verotetaan 10 eurolla.

Asukkaiden on pidettävä kirjaa rikkomusten tekijöistä ja kirjattava kaikki rikkeet liitutaululle. Big Brother moitti myös museon henkilökuntaa lepsusta vartioinnista, joka voi myös vaikuttaa pienentävästi asukkaiden kauppabudjettiin. Käytännössä kiroilukiellon alettua asukkaat alkovat puhua teennäisesti kirjakieltä yli-imelästi.

Kirjakielivaihe kesti jonkin aikaa, mutta esimerkiksi viime yön valvominen vei asukkaiden energiaa, eikä "kesäteatteria" kovin pitkää jaksettu. Sitten alkoikin lipsuminen kielenkäytöstä ja esimerkiksi Mialle sattui useita kiroilurikkeitä, joita kaikkia hän itse tai muut asukkaat eivät huomanneet. Muutama rike liitutaululle Mialta kuitenkin päätyi, kuten myös ainakin Kirsiltä, Reeolta ja Miikalta parin ensimmäisen tunnin aikana.

BB-talossa vallitsi väsynyt tunnelma ja asukkaat odottivat jo kauppatehtävän päättymistä, jonka he olettavat päättyvän vielä tänään.

Artikkelia on päivitetty 20.9.2022 kello 17.33: Lisätty maininta, miten varkaat ansaitsevat koskemattomuuden.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.