Nimeämiskilpailussa voittajat päättämään nimeämisistä - Lukkojen koodien selvittämistä palapelistä

Ylhäiset kokoamassa palapeliä nimeämiskilpailun alkuhetkinä. Kuva: © Nelonen Media.
Ylhäiset kokoamassa palapeliä nimeämiskilpailun alkuhetkinä. Kuva: © Nelonen Media.

Kahtiajaon aikakaudella BB-talossa rutiinit hieman muuttuvat, sillä nimeämiskilpailu on vuorossa jo alkuviikosta. Talon eri puolet kisaavat toisiaan vastaan ja palkintona on päästä päättämään, ketkä joutuvat tämän viikon häätöäänestykseen.

Asukkaat jaettiin maanantaina kahteen ryhmään, ylhäisiin ja alhaisiin. Aikaisempina viikkoina kauppatehtävä on suoritettu alkuviikosta ja nimeämiskilpailu on ollut torstaisin, mutta tällä viikolla nimeämiskilpailu alkoi jo tiistaina. Ylhäiset ja alhaiset kilpailevat siinä toisiaan vastaan.

Tämän viikon nimeämiskilpailussa on palkintona päästä päättämään, ketkä ovat tämän viikon häätöäänestyksessä. Todennäköisesti tämä tarkoittaa sitä, että voittajaryhmä pääsee antamaan nimeämispisteitä ja häviäjät eivät. Osa asukkaista sai nimeämiskilpailusta vihiä jo maanantaina, kun Big Brother soitti punaiseen puhelimeen, johon Salla vastasi ja sai kuulla nimeämiskilpailun palkinnosta.

Alhaisten Salla kertoi puhelun sisällöstä omalle ryhmälleen ja alhaiset päättivät, etteivät kerro siitä ylhäisille. Alhaisiin kuuluville Lauralle ja Mialle syntyi myöhemmin kuitenkin epäilys, että heidän ryhmäänsä kuuluva Reeo kertoisi puhelusta aidan toiselle puolelle. He luulivat, että Reeo kertoi asian Miikalle, vaikka tarkalleen ottaen Miikka vain arvasi Reeon kanssa keskusteltuaan, mistä on kyse.

Kun luultiin, että Reeo oli paljastanut vastoin sovittua, päättivät Laura, Mia ja Salla kertoa salaisuudestaan Milenalle. Myöhemmin Mia kertoi asiasta myös Sofialle. Ilmeisesti vain Heidi oli täydellisen tietämätön puhelun sisällöstä. SInällään tiedolla ei suurta merkitystä ollut, sillä puhelussa ei paljastettu, minkälainen nimeämiskilpailu tulee olemaan.

Koodeja ratkaisemaan

Nimeämiskilpailun luonne paljastui vasta tiistaina, kun taloon oli ilmestynyt kummallekin puolelle viisi lukollista palikkaa, jotka oli kiinnitetty sisätiloihin taloa jakavaan aitaan. Big Brother piti asukkaita kuitenkin vielä hetken hämmenyksen vallassa ja he saivat pohtia lukkojen tarkoitusta ennen kuin he saivat tehtävänannon.

Big Brother kertoi asukkaille, että heidän tehtävänään on ratkaista pulmia nimeämiskilpailun aikana. Seuraavina päivinä he rakentavat palapeliä, joka paljastaa heille numerokoodeja, joilla he saavat lukkoja auki. Lukot on numeroitu yhdestä viiteen ja ne on ratkaistava yksi kerrallaan järjestyksessä.

Lukot avattuaan he saavat sieltä palasia kuutioon, jota he rakentavat osana nimeämiskilpailua. Kuutio koostuu 25 palasta, joista heillä on jo 20 kappaletta. Loput he saavat ratkaistuaan koodit. Nimeämiskilpailun voittaja on se ryhmä, joka saa ensimmäisenä kuution täydellisen oikein valmiiksi.

Ylhäiset pääsevät suorittamaan nimeämiskilpailua neuvotteluhuoneessa. Palapeliä kootaan taululle, eikä sitä saa koota esimerkiksi harjoitusmielessä minnekään muualle. Asukkaat saavat palapelistä koodeja ja he saavat testata koodeja lukkoihin milloin tahansa, minkä uskovat palapelistä muodostuvan. Koodi pitää kirjoittaa liitutaululle ennen kuin sitä saa mennä kokeilemaan.

Alhaiset ratkovat palapeliään terassilla. Kuva: © Nelonen Media.
Alhaiset ratkovat palapeliään terassilla. Kuva: © Nelonen Media.

Samat säännöt ovat voimassa myös alhaisille, mutta he joutuvat tekemään nimeämiskilpailua raikkaassa ulkoilmassa, nimittäin BB-talon terassilla. Nimeämiskilpailun taulu ja kuutio ovat sentään katoksen alla, mutta marraskuista viimaa sekään ei estä. Lisäksi alhaiset joutuvat tulemaan toimeen pelkillä peruselintarvikkeilla.

Alhaisilla Reeolla on selkeästi johtava rooli, johon muut tukeutuvat. Erityisesti Laura ja Salla valittavat kylmyydestä ja Salla totesi myös, ettei tämän tyyppinen tehtävä ole hänen vahvuutensa. Ylhäisten puolella Milena on yrittänyt ottaa tehtävässä roolia, sillä hän sanoi, että hänellä on kokemusta joskus aiemmin hieman vastaavanlaisen kuution kokoamisessa. Myös Heidi sanoi joskus tehneensä tällaista.

Nimeämiskilpailun oltua käynnissä muutaman tunnin vielä yhtään koodia ei kummallakaan puolella oltu ratkaistu. Kokeiluja etenkin alhaisten puolella on ollut useita, mutta vielä ei ole tärpännyt. Palapeleihin on muodostunut jo numeroita ja jonkinmoista kuviota. Ylhäisten puolella ollaan pidemmällä palapelin rakentamisen osalta.

Ylhäiset saivat hieman mutkia matkaansa, kun punainen puhelin soi toistamiseen. Sofia vastasi myöntävästi kysymykseen, annetaanko alhaisille helpotusta. Hetken päästä Big Brother toimitti alhaisille teetä ja sokeria. Helpotuksen antamisesta ylhäiset joutuivat maksamaan kahden tunnin työskentelytauolla nimeämiskilpailussa.

Nimeämiskilpailu jatkunee torstaille, jolloin ohjelmassa ovat luultavasti nimeämiset.

Artikkelia on päivitetty 1.11.2022 kello 19.52: Lisätty tieto alhaisten saamasta helpotuksesta.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.