Osat vaihtuivat BB-talossa salatehtävässä - Vallankumoksessa alhaisista tuli ylhäisiä

Reeo, Milena, Salla ja Laura pääsivät nauttimaan ylhäisinä heti juhlaillallisesta. Kuva. © Nelonen Media.
Reeo, Milena, Salla ja Laura pääsivät nauttimaan ylhäisinä heti juhlaillallisesta. Kuva. © Nelonen Media.

Perjantaina BB-talossa suoritettiin vallanvaihto, kun alhaisista tuli ylhäisiä ja ylhäiset passitettiin alhaisiin. Big Brother antoi aamupäivällä alhaisille salatehtävän, jota ylhäisten piti epäillä.

Big Brother jakoi asukkaat ylhäisiin ja alhaisiin viime viikon maanantaina, jolloin ylhäisiin menivät Miikka, Heidi, Milena ja Sofia ja alhaisiin Reeo, Laura, Salla ja Mia. Viime sunnuntaina BB-talosta häädettiin Sofia ja maanantaina Mia siirrettiin ylhäisiin ja Milena alhaisiin.

Kahtiajaon aikakauden 12. päivä alkoi perjantaina, jollon tapahtui uusi keikaus. Big Brother antoi alhaisille salatehtävän, jossa heillä oli mahdollisuus päästä ylhäisiksi. Heidän oli saatava ylhäiset epäilemään, että heillä on salatehtävä, jotta salatehtävä onnistuu. Alhaiset asukkaat pohtivat, miten he lähtevät salatehtävää toteuttamaan.

Lauralla oli tänään huono päivä ja hän sanoi, että hänellä on motivaatio alhaalla tehtävän suorittamiseen. Reeo pohti, ettei välttämättä kaikkien panosta tarvita. Myöhemmin Laura kuitenkin antoi panoksesa salatehtävään.

Illaksi Big Brother  oli suunnitellut ylhäisille heidän mielensä mukaiset juhlat, jotka alhaiset toteuttavat heille. Alhaisten piti valmistaa ruoat ja suunnitella illan juhlaohjelma. Samaan aikaan, kun alhaiset tiedustelivat ylhäisten ohjelmatoiveita ja alhaiset valmistivat ylhäisille ruokaa, oli salatehtävä käynnissä.

Herättääkseen epäilyksiä, alhaiset siirtelivät talossa esineitä ja huonekaluja. Alhaiset saivat liikkua ylhäisten puolella juhlien valmistelun varjolla. Alhaisten toimet aiheuttivatkin keskustelua ylhäisissä, mutta heiltä jäi salatehtävän onnistumiseksi saamatta sana "salatehtävä". Vähintään kahden ylhäisen asukkaan oli epäiltävä alhaisten tekevän salatehtävää, jotta alhaiset onnistuvat.

Miikka, Mia ja Heidi majoittuivat alhaisten makuutilaan. Kuva: © Nelonen Media.
Miikka, Mia ja Heidi majoittuivat alhaisten makuutilaan. Kuva: © Nelonen Media.

Alhaisten salatehtävä-sanan hakeminen meni jo epätoivon puolelle ja tuntui, että ylhäiset arvasivat jutun juonen. Juhlavalmistelujen edetessä salatehtävä-sana saatiin puristettua ainakin Miikan suusta, mutta vielä oli epävarmaa, miten Big Brother tulkitsee alhaisten asukkaiden toiminnan riittävyyden ja onko se mennyt jopa yli, kun ylhäiset käytännössä jo arvasivat, mistä on kyse.

Juuri, kun ylhäiset olivat saaneet juhlaillalliset lautasilleen, oli Big Brotherilla asiaa taloon. Asukkaat saivat kuulla, että alhaisten salatehtävä oli onnistunut ja Mian, Miikan ja Heidin oli siirryttävä välittömästi alhaisten puolelle. Uusilla alhaisilla oli minuutti aikaa kerätä mukaansa välttämättömimmät tavarat alhaisten puolelle.

Miikka, Heidi ja Mia ottivat tilanteen rauhallisesti. Etenkin Miikka ei ollut moksiskaan ja hän totesi, että nyt hänellä on varaa vitsailla huonoilla olosuhteilla, kun hän on nyt huonommalla puolella. Kaikkein raskaimmin tilanteen tuntui ottaneen Mia, joka oli ollut viime viikon alhaisena. Miaa huoletti, saako hän alhaisiin lisää vaatteita ja muita tarvikkeita. Miikka rauhoitteli Miaa, että varmasti heille toimitetaan lisää tavaraa myöhemmin.

Ylhäisten puolella ei suuresti ilakoitu aseltelmien vaihtoa. Uudet ylhäiset seurasivat tilannetta aidan toiselta puolelta, jotka yhtä lailla miettivät, saavatko he omat tavaransa alhaisista. Hetken ihmeteltyään tilannetta, pääsivät Reeo, Laura, Milena ja Salla nauttimaan itse valmistamaansa juhlaillallista. Oletettavasti ylhäiset pääsevät nauttimaan myös muista Big Brotherin tarjoamista juhlallisuuksista ylhäisten bileissä.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.