Nimeämispisteistä käytiin neuvottelut - Alhaisilla ei toimittu pelillisesti järkevimmin

Ylhäiset asukkaat Heidi, Miikka ja Mia nimeämisneuvotteluissa neuvotteluhuoneessa. Kuva: © Nelonen Media.
Ylhäiset asukkaat Heidi, Miikka ja Mia nimeämisneuvotteluissa neuvotteluhuoneessa. Kuva: © Nelonen Media.

BB-talossa oli saatu kymmenennen viikon nimeämiskilpailut käytyä ja asukkailla oli aika jakaa ansaitsemansa nimeämispisteet. Ylhäisten puolella toimittiin järkevästi ja todennäköisesti saatiin kolme alhaista sunnuntaina sohvalle, kun taas alhaisissa ei päästy yhteisymmärrykseen, kenelle merkitsevät pisteet keskitetään.

Torstaina päättyneen nimeämiskilpailun perusteella ylhäiset asukkaat saivat jaettavaksi 18 nimeämispistettä tällä viikolla, kun he voittivat kolme osakilpailua. Yhden kisan voittaneet alhaiset saivat kasaan kuusi pistettä. Näitä lähdettiin jakamaan tämän viikon nimeämisissä.

Big Brother käski ylhäiset ja alhaiset jakamaan pisteensä erillään. Ylhäiset kokoontuivat neuvotteluhuoneessa ja alhaiset BB-talon terassilla. Jo iltapäivällä Big Brother oli julistanut alhaisten ja ylhäisten välille väliaikaisen puhekiellon, joten asukkaat eivät pystyneet keskustelemaan ryhmien välillä nimeämisistä tai mistään muustakaan useaan tuntiin. Asukkaat saivat puhua vain oman ryhmän jäsenten kesken.

Nimeämisissä asukkaiden piti jakaa ryhmänsä saamat nimeämispisteet tasan toistensa kesken. Jos pisteet eivät menneet tasan, heidän piti sopia, ketkä saavat yli jääneet pisteet. Vähintään kahdelle asukkaalle piti antaa pisteitä, jos asukkaalla oli yli yksi piste. Jokaisella asukkaalla piti olla vähintään piste, mutta useamman pisteen tapauksessa pistemäärien jako oli vapaata.

Ylhäisten suunnitelma jakoi pisteet kolmelle

Lopulliset nimeämispisteet jaetaan päiväkirjahuoneessa, mutta sitä ennen asukkaat käskettiin niistä neuvottelemaan. Ylhäiset keskustelivat aiheesta neuvotteluhuoneessa, jossa Heidiä ja Miikkaa kiinnosti lähinnä se, kenelle Mia antaa pisteensä. Heidi ja Miikka olivat jo varmoja, keille he antavat pisteensä ja ylhäiset pääsivät helposti yhteisymmärrykseen, miten he jakavat 18 pistettään. He päättivät, että jokaiselle tulee jaettavaksi kuusi pistettä ja ne jaetaan kahden asukkaan kesken suhteella 3-3.

Mia oli ollut jo pitkään sitä mieltä, ettei hän anna pisteitä Lauralle. Hän pyöritteli, että antaisi ensimmäiset kolme pistettä Milenalle ja toista samanlaista hän pyöritteli mielessään Reeolle, mutta lopulta hän päätti antaa toiset kolme pistettä Sallalle. Kun Miikka ja Heidi olivat antamassa pisteitään Milenalle ja Lauralle, huomautti Miikka, että tällä jaolla on vaara, että häätöön joutuu myös yksi ylhäisistä, jos häätöäänestyksessä on vain kolme asukasta.

Pistejakoa sumplittiin ylhäisten kesken tämän jälkeen siten, että Miikka suostui vaihtamaan Milenan Sallaan, jolloin ylhäiset saivat Lauralle, Milenalle ja Sallalle kullekin kuusi pistettä. Ylhäiset pohtivat, että jos vain kolme on häädössä, ei ketään ylhäisistä ole vaarassa ja neljälläkin häätöäänestyksessä olisi yksi. Asukkaat eivät tiedä, kuinka monta asukasta Big Brother pistää häätöäänestykseen tällä viikolla.

Tunteet menivät pelin edelle alhaisilla

Alhaisten puolella oli vaikeaa sopia, keille he keskittäisivät vähät pisteensä. Koska heillä oli vain kuusi pistettä käytössä, jokaisella oli vain yksi piste ja kaksi yli mennyttä jaettavaksi joillekin. Salla ilmoittautui ensimmäisenä, ettei hän halua ylimääräistä pistettä itselleen. Hänelle oli ehdotonta, ettei hän anna pistettä Heidille.

Sallan lisäksi Laura sanoi, ettei hän anna pistettä Mialle, eikä Reeo Miikalle. Myös muita nimiä pyöri keskusteluissa, mutta sen edetessä Miikan nimeämiselle alettiin näyttämään vihreää valoa. Milena, Salla ja Laura lupasivat, että he voivat antaa pisteen Miikalle ja Reeo oli Mian kannalla. Reeo oli aiemmin kampanjoinut, että kaikki alhaiset nimeäisivät Miaa, mutta se ei ottanut tulta alleen.

Vielä oli käsiteltävänä toisen pisteen jakajat. Reeo vannotti muille alhaisille, ettei hän nimeä alhaisia asuintovereitaan, vaan voi antaa pisteen Heidille. Milena oli epäileväinen Reeon luotettavuuden suhteen, mutta alhaiset pääsivät yhteisymmärrykseen toisen pisteen antamisesta Reeolle. Yksi lisäpiste meni myös Milenalle, joka lupasi nimetä Heidiä.

Alhaiset asukkaat Milena, Laura, Salla ja Reeo kävivät nimeämisneuvottelut terassin pöydän ääressä. Kuva: © Nelonen Media.
Alhaiset asukkaat Milena, Laura, Salla ja Reeo kävivät nimeämisneuvottelut terassin pöydän ääressä. Kuva: © Nelonen Media.

Asukkaat pääsivät kertomaan lopulliset nimeämispisteensä Big Brotherille päiväkirjahuoneessa neuvottelujen päätyttyä. Sääntöjen mukaan nimeämisistä ei saa puhua enää nimeämispisteiden antamisen jälkeen, joten vasta myöhemmin selviää, pitivätkö suunnitelmat ja lupaukset pisteiden antamisesta. Milena harmitteli Reeolle, että he eivät jakaneet pisteitään pelillisesti järkevästi, eikä heidän pisteillään ole häätöäänestyksen kannalta välttämättä mitään merkitystä.

Alhaisten Milenalla oli neuvottelujen jälkeen edelleen suuri epäluulo Reeoa kohtaan, pitääkö mies sanansa. Laura ja Salla eivät enää tässä vaiheessa jaksaneet vatvoa asiaa, koska he uskoivat olevansa häätöäänestyksessä joka tapauksessa. Heidän mielestään sillä ei ole vaikutusta tähän, vaikka Reeo antaisikin pisteensa omilleen.

Kauden kymmenes häätöäänestys käynnistyy perjantaina ja sunnuntaina häädetään jälleen yksi asukas. Sunnuntain jälkeen kautta on jäljellä enää kaksi viikkoa.

Näin tällä viikolla voitetut nimeämispisteet jaetaan (BB-nettisivut)

Lue lisää nimeämiskilpailun etenemisestä:
Ylhäiset ja alhaiset kilpailevat nimeämispisteistä - Maanantaina soudetaan Kotkasta Loviisaan (7.11.2022)
Shakkiturnaus tasoitti voitot nimeämiskilpailussa - Epäily sopupelistä heräsi turnauksen jälkeen (8.11.2022)
Big Brother keskeytti alhaisten nimeämiskilpailun - Ylhäiset siirtyivät johtoon (9.11.2022)
Viimeinen nimeämiskisa pikavauhtia ylhäisten nimiin - Ylhäisillä muhkeampi pistepotti nimeämisiin (10.11.2022)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.