Shakkiturnaus tasoitti voitot nimeämiskilpailussa - Epäily sopupelistä heräsi turnauksen jälkeen

Miikka voittaa toisen shakkiottelun ja ylhäiset nimeämiskilpailun. Kuva: © Nelonen Media.
Miikka voittaa toisen shakkiottelun ja ylhäiset nimeämiskilpailun. Kuva: © Nelonen Media.

Kahtiajaon toisen viikon nimeämiskilpailu eteni tiistaina toiseen kisaan. Asukkaat pelasivat toisiaan vastaan shakkiturnauksessa, jossa ylhäiset tasoittivat voitot, mutta jälkeenpäin heräsi epäilys, että alhaisten Reeo olisi pelannut ylhäisten pussiin.

Maanantaina nimeämiskilpailun ensimmäisessä kisassa alhaiset asukkaat voittivat soutukisan 119 metrin erolla ylhäisiin. Alhaiset saivat ensimmäiset kuusi nimeämispistettä kaikkiaan jaossa olevasta 24 pisteestä.

Nimeämiskilpailu jatkui tiistaina shakkiturnauksella. Ylhäiset ja alhaiset asukkaat pelasivat toisiaan vastaan shakkiotteluita paras kolmesta -menetelmällä, eli nimeämiskilpailun voittoon vaadittiin kahden pelin voitto. Mikäli peli on jommalle kummalle kahden pelin jälkeen 2-0, kolmatta peliä ei pelata.

Ennen turnauksen alkua alhaisten Reeo ja ylhäisten Miikka kävivät mielenkiintoisen keskustelun BB-talon pihalla. Reeo vihjaili keskustelussa, ettei hän olisi välttämättä tänään vireessä ja ylhäisten olisi hyvä voittaa tämä kisa, jotta hekin saisivat pistetilinsä auki. Keskustelussa Reeo antoi ymmärtää, että hän voisi vaikka tahallaan hävitä shakkiturnauksen ylhäisten hyväksi. Ylhäisten puolella on kaksi Reeon liittolaista, Miikka ja Heidi, jotka ovat pitäneet yhtä kauden alusta lähtien.

Laura pelasi alhaisten tiimin ensimmäisessä pelissä. Kuva: © Nelonen Media.
Laura pelasi alhaisten tiimin ensimmäisessä pelissä. Kuva: © Nelonen Media.

Tässä vaiheessa eivät olleet vielä selvillä, ketkä pelaavat toisiaan vastaan hetken päästä alkavassa turnauksessa. Reeo oli ehdottanut Lauralle, että Reeo ei pelaisi Heidiä vastaan ja Reeo välitti tämän tiedon Miikalle. Keskustelutuokion jälkeen Miikka kertoi keskustelustaan Reeon kanssa muille ylhäisille ja Reeon vihjailusta hävitä tahallaan. Ylhäisissä spekuloitiin, että pelaako Reeo lopulta kaikki ottelut, koska Salla oli ollut sitä mieltä, että Reeon kannattaisi heidän puolen pelaaja.

Shakkiturnauksen ensimmäisessä pelissä olivat kuitenkin vastakkain alhaisen Laura ja ylhäisten Heidi. Heidi oli aiemmin talossa kunnostautunut hyvänä shakinpelaajana, sillä alkukaudesta shakkinappulat olivat asukkaiden käytössä ja sitä ahkerasti pelattiinkin. Ei ollut yllätys, että Heidi voitti ensimmäisen ottelun ja ylhäiset ottivat etulyöntiaseman.

Toiseen peliin pelilaudan päätyihin tulivat pelaamaan Reeo alhaisista ja ylhäisistä Miikka. Jos edellisessä pelissä Laura oli saanut taustatukea Reeolta, sai nyt Miikka apua Heidiltä. Miikka teki siirrot pelilaudalla, mutta Heidi oli laskemassa ja miettimässä siirtoja pelilaudan takana.

Reeo teki pelin aikana muutamia virheitä, jotka kostautuivat myöhemmin. Ylhäiset asukkaat olivat niskan päällä myös toisessa pelissä ja ennen lopullista shakkimattia he olivat saaneet alhaiset tukalaan tilanteeseen. Mikään ei lopulta auttanut ja ylhäiset veivät myös toisen pelin ja koko nimeämiskilpailun.

Heidi ja Mia seuraamassa Miikan ja Reeon shakkiottelua. Kuva: © Nelonen Media.
Heidi ja Mia seuraamassa Miikan ja Reeon shakkiottelua. Kuva: © Nelonen Media.

Heti voiton ratkettua Lauralla oli halu poistua pelilaudan äärestä nopeasti pois. Hän oli tajunnut pelin aikana, että kaikki ei ole ehkä kunnossa. Hän alkoi spekuloida Sallan ja Milenan kanssa, että oliko Reeo hävinnyt tahallaan. Laura ei aluksi halunnut uskoa tätä, vaan hän arveli vain kuvittelevansa, mutta etenkin Milenan puheet saivat Lauran kannan miettimään yhä vahvemmin, oliko Reeo pettänyt muut alhaiset.

Laura oli huomannut ennen turnausta Reeon ja Miikan keskusteluhetken ja hän valitteli, että hän tunsi itsensä tyhmäksi. Salla, Laura ja Milena olivat eilisiltana keskustelleet, kuinka on selvää, että alhaiset eivät nimeä toisiaan saamillaan nimeämispisteillä, vaan ne kohdistetaan ylhäisiin. Laura pohti, etteo Reeo ei varmasti halua antaa nimeämispisteitä Heidille tai Miikalle.

Reeo ei ollut kuulemassa alhaisten naisten keskustelua ja tuohtumusta spekulaatioistaan. Naiset miettivät, että uskaltaako tulevissa kisoissa Reeoa päästä enää suorittamaan niitä. Alhaisista asukkaista on yksi joutunut jättäytymään tällä viikolla pois molemmista kisoista, koska alhaisia asukkaita on yksi enemmän. Tämänpäiväisestä shakkiturnauksesta oli sivussa Milena.

Ylhäiset tasoittivat nimeämiskilpailun voitot ja he ansaitsivat ensimmäiset nimeämispisteet. Kisoja on jäljellä vielä kaksi ja nimeämispisteitä niissä on jaossa 12. Big Brother ei ole kertonut, miten nimeämispisteiden jakaminen suoritetaan nimeämiskilpailun päätyttyä.

Ylhäiset ja alhaiset kilpailevat nimeämispisteistä - Maanantaina soudetaan Kotkasta Loviisaan (7.11.2022)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.