Ylhäiset ja alhaiset kilpailevat nimeämispisteistä - Maanantaina soudetaan Kotkasta Loviisaan

Miikalla, Mialla ja Heidillä oli hauskaa soututehtävän aikana. Kuva: © Nelonen Media.
Miikalla, Mialla ja Heidillä oli hauskaa soututehtävän aikana. Kuva: © Nelonen Media.

Uusi viikko toi asukkaille uuden nimeämiskilpailun, jossa ylhäiset ja alhaiset kilpailevat jälleen vastakkain. Kilpailussa kerätään joukkueille nimeämispisteitä jaettavaksi loppuviikosta ja ensimmäisenä asukkaat joutuvat soutamaan Kotkasta Loviisaan.

Asukkaiden välinen kahtiajako jatkuu BB-talossa, kun tämän vuoden Big Brotheria on jäljellä vielä kolme viikkoa. Asukkaat olivat sunnuntaina jo toivoneet, että jako olisi kestänyt vain viikon ja jo päättynyt, mutta Big Brother oli päättänyt toisin. Big Brother päätti vieläpä ankeuttaa alhaisten olosuhteita ja määräsi alhaiset asukkaat nukkumaan ulkona pian häätölähetyksen jälkeen.

Big Brother oli toimittanut alhaisten asukkaille retkisängyt, joilla he saivat nukkua makuupusseissa terassin katoksen alla. Alhaiset asukkaat saivat muuten oleskella talon puolella, mutta vain yöpyminen suoritettiin pihalla.

Lisää muutoksia talon elämään saatiin päivällä, kun Big Brother muokkasi alhaisten ja ylhäisten kokoonpanoja. Talon punainen puhelin soi jälleen ja Salla ehti jälleen vastaamaan. Big Brother kysyi Sallalta, kenet ylhäisistä hän haluaisi alhaisten puolella. Salla olisi halunnut Heidin, mutta Big Brother vastasi tuttuun tyyliinsä, että hän tekee päätökset BB-talossa.

Puhelun aikana Big Brother kertoikin Sallalle, että Mia siirtyy alhaisista ylhäisiin ja Milenan Big Brother siirsi alhaisiin. Salla kertoi puhelun jälkeen, että päätös ei ollut hänen. Milena sai ottaa ylhäisten puolelta mukaansa ruokaa sen verran, minkä hän sai käsissään kannettua.

Salla jäi sivuun soutukisasta

Myöhemmin asukkaat saivat uuden nimeämiskilpailun, jossa ylhäisten ja alhaisten kaksintaistelu jatkuu. Tällä viikolla asukkaat kilpailevat nimeämispisteistä neljässä eri kilpailussa, josta jokaisessa on mahdollisuus voittaa kuusi nimeämispistettä. Yhteensä jaossa on 24 nimeämispistettä. Oletettavasti asukkaat nimeävät toisiaan loppuviikosta saaduilla pisteillä, joiden jakamistapa selviää myöhemmin.

Ensimmäisenä nimeämiskilpailuna asukkaat pääsevät soutamaan soutulaitteella. Heidän on soudettava Kotkasta Loviisaan ja asukkaiden on arvioitava metrin tarkkuudella, kuinka pitkä matka on linnuntietä. Lähimmäksi oikeaa etäisyyttä soutanut joukkue voittaa nimeämsikilpailun.

Asukkaat saavat muuttaa arviotaan tehtävän aikana ja he saavat soutaa niin kauan, kun he ovat mielestään perillä. Kun he ovat perillä, joukkue ilmoittaa asiasta päiväkirjahuoneessa ja heidän on lopetettava soutaminen. Soutajaa saa vaihtaa vapaasti ja myös taukoja saa pitää vapaasti.

Soudetuista kilometreistä pidetään kirjaa pihalla soutulaitteen vieressä olevalla liitutaululla. Aina, kun joukkue vaihtaa soutajaa tai päättää pitää tauon, merkataan viimeisimmän soutajan kilometrit liitutauluun. Soutulaitteen matkamittari nollataan jokaisen suorituksen jälkeen.

Koska alhaisissa asukkaissa on yksi asukas enemmän, heidän piti valita, kuka ei osallistu tähän ensimmäiseen kilpailuun. Alhaiset valitsivat Sallan, joka jättää kisan väliin. Salla ei saa osallistua soutamiseen, eikä matkan pituuden arviointiin.

Alhaiset ja ylhäiset pohtivat heti, kuinka pitkä matka Kotkasta Loviisaan on. Siitä oltiin suurin piirtein kartalla, missä päin paikkakunnat ovat, mutta etäisyyden määrittely tuotti vaikeuksia. Ensimmäiset arviot sijoitettiin 40 ja 60 kilometrin väliin. Googlen mukaan linnuntietä Kotkasta Loviisaan on noin 39,6 kilometriä.

Laura oli päivän ahkerimpia soutajia. Kuva: © Nelonen Media.
Laura oli päivän ahkerimpia soutajia. Kuva: © Nelonen Media.

Asukkaat aloittivat soutamisen pihalla usein niin, että alhaiset ja ylhäiset olivat yhtä aikaa suorittamassa tehtävää. Samaan aikaan suoritusten kanssa asukkaat spekuloivat oman porukkansa kesken, kuinka paljon heidän pitää soutaa. Henki talon eri puolien välillä oli ainakin alussa hyvä ja läppä lensi aidan molemmin puolin.

Ylhäiset asukkaat olivat omasta mielessään hyvässä vauhdissa soututehtävässä. Heidi ja Mia pohtivat, että heillä oli iltaviiden maissa kasassa kolmisenkymmentä kilometriä ja kohta he ovat perillä. Ylhäisten tavoitteena on lopettaa hieman aiemmin kuin alhaiset. Alhaisten Reeo hämmensi hieman pakkaa samoihin aikoihin kertomalla Mialle ja Heidille lööperiä, että alhaiset olisivat pian soutaneet jo 60 kilometriä. Mia ja Heidi eivät uskoneet Reeon satuilua.

Illan jo pimennyttyä talon kumpikin puoli oli jo ylittänyt oikean kilometrimäärän, millä pääsisi Kotkasta Loviisaan. Sekä ylhäiset että alhaiset olivat ilmeisesti laskeneet, että matkan pituus on viitisenkymmentä kilometriä, eli noin kymmenen kilometriä yli oikean etäisyyden.

Alhaisten Laura oli tekemässä heidän viimeistä suoritustaan, kun ylhäiset miettivät, jättävätkö he soutamisen tähän ja menevät ilmoittamaan Big Brotherille heidän reilun 48 kilometrin soutu-urakan. Hetken pähkäiltyään, he päättivät mennä ilmoittamaan päivän tuloksensa, koska he eivät varmaankaan enää lähde soutamaan. Ylhäisten soututulos oli 48 157 metriä.

Päivän ahkerimpiin soutajiin kuulunut Laura lopetti viimeisen yrityksen suunniteltua aiemmin ja he päättivät pienen palaverin jälkeen lopettaa soutamisen. He eivät ilmoittaneet kuitenkaan heti tulostaan Big Brotherille, vaan he miettivät vielä noin tunnin päästä, menevätkö he vielä jatkamaan. Lopulta Milena ja Laura kävivät ilmoittamassa alhaisten päivän soututuloksen.

Big Brother kertoi noin kaksi tuntia soutamisen päättymisen jälkeen soutukisan tulokset. Asukkaat saivat kuulla, että alhaiset asukkaat voittivat ensimmäisen kilpailun 119 metrin erolla ylhäisiin. Alhaiset asukkaat voittivat ensimmäiset kuusi nimeämispistettä tällä viikolla.

Artikkelia on päivitetty 7.11.2022 kello 20.45: Lisätty tieto, että alhaiset kävivät ilmoittamassa tuloksensa.
Artikkelia on päivitetty 7.11.2022 kello 21.48: Big Brother kertoi soutukisan tulokset.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.