Sofia ja Milena voittivat kolmannen häätökisan - Ruzbeh, Nabaz ja Sofia häätöäänestykseen

Big Brother Suomi -logo. Kuva: © Nelonen Media.
Big Brother Suomi -logo. Kuva: © Nelonen Media.

Keskiviikkoiseen tapaan asukkailla oli jälleen vuorossa kovia päätöksiä asukashäädön merkeissä. Mutta sitä ennen asukkaat kävivät häätökilpailun, jonka voittajat saavat valita asukkaat illan häätöäänestykseen.

Asukkaat olivat juuri toipuneet päättyneestä kauppatehtävästä, kun edessä oli viikon häätökilpailu. Häätökilpailun kaksi parasta pääsee määrittelemään, ketkä kolme joutuvat tämän illan asukashäätöön. Asukkaat lähtivät suorittamaan häätökilpailua tehtäväareenalle.

Kauden neljännessä häätökisassa asukkaat joutuivat kannattelemaan painoja toistensa käsiä vasten ringissä seisoen. Painoista ei saanut ottaa kiinni, vaan ne piti pysyä käsien välissä painamalla vieruskaveria vasten. Jos asukkaiden välistä tippuu paino, pysyy asukas silti kisassa mukana niin kauan, kun hänellä on paino toisessa kädessä. Kun painoja ei ole enää kädessä, kilpailu päättyy hänen osaltaan.

Kilpailussa asukas voi saada varoituksen väärästä tyylistä ennen hylkäystä. Esimerkiksi painon kannattelu ja kyykkiminen kilpailun aikana on kielletty.

Kun häätökilpailu alkoi, asukkailla oli suuria vaikeuksia päästä aloitusasentoon. Big Brother joutui ohjeistamaan asukkaita useaan kertaan päiväkirjahuoneesta ennen kuin kilpailu alkoi. Suurimpia vaikeuksia oli Sallalla, joka oli jo luovuttamassa etukäteen, mutta hän pääsi kisaan mukaan, kun Sofia auttoi hänet ja hänen vieruskaverinsa aloitusasentoon.

Heti kilpailun alkuvaiheessa tippui kaksi asukasta pelistä pois. Kuva: © Nelonen Media.
Heti kilpailun alkuvaiheessa tippui kaksi asukasta pelistä pois. Kuva: © Nelonen Media.

Salla tippui heti kisan alkaessa ja Heidi oli myös hyvin nopeasti ulkona. Karsinta oli muutenkin kohtuullisen kovaa, sillä asukkaita tippui vauhdilla ja noin seitsemän minuutin kisan jälkeen mukana olivat enää Ruzbeh ja Miikka sekä Sofia ja Milena. Viimeinen nelikko oli ylivoimaisesti sitkein, eikä eroa heidän välillä näyttänyt tulevan.

Häätökisa ratkesi, kun siirryttiin sen toiseen vaiheeseen, jossa kilpailijoiden piti nostaa toinen jalka ylös. Big Brotherin käskettyä seisomaan yhdellä jalalla meni vain noin minuutti, kun Ruzbeh horjahti ja hän ja Miikka olivat ulkona. Neljännen häätökisan voittajat ovat siis Sofia ja Milena yhteensä noin 20 minuutin kilpailun jälkeen.

Onnittelujen jälkeen Sofia ja Milena kävivät keskusteluja häätöäänestykseen joutuvista ja näytti siltä, että häätöäänestykseen ovat menossa Ruzbeh, Nabaz ja Sofia itse. Sofia kävi sopimassa Reeon kanssa, että Reeo äänestäsi Ruzbehia ja Reeo ja Kirsi sopivat myös äänestävänsä häntä.

Pian tämän jälkeen Sofia ja Milena menivät pian tekemään päätöstä häätöäänestykseen joutuvista neuvotteluhuoneeseen, jossa he eivät viipyneet pitkään. Nopeasti asukkaat saivat myös kuulla heidän päätöksensä. Big Brother käski asukkaat olohuoneeseen kuulemaan päätöksen, joka oli, että häätöäänestyksessä ovat Ruzbeh, Nabaz ja Sofia.

Häätökisa ratkesi Sofian ja Milenan voittoon yhdellä jalalla seisomisessa. Kuva: © Nelonen Media.
Häätökisa ratkesi Sofian ja Milenan voittoon yhdellä jalalla seisomisessa. Kuva: © Nelonen Media.

Kun asukkaat saivat kuulla päätöksen, sohvilla oli pitkään hiljaista. Sofia perusteli omaa valintaansa, ettei todellakaan halua talosta ulos, eikä hän halunnut kenellekään tuottaa pahaa mieltä. Nabazilla ei ollut pahaa fiilistä joutumisestaan häätöäänestyksestä. Sofia ja Milena sanoivat tehneensä yhteisen päätöksen.

Häätöäänestystiedon jälkeen Ruzbeh kävi kampanjaa säilymisensä puolesta, että asukkaat äänestäisivät Sofiaa, eikä häntä. Ruzbeh kävi oman roomalais-liittouman lisäksi läpi myös muita asukkaita. Esimerkiksi Tuula sanoi suoraan, ettei äänestä Sofiaa, mutta Reeolta sai ympäripyöreän vastauksen tyyliin "kerää joukko".

Asukkaat jäivät jännittämään ja odottamaan häätöäänestyksen alkua. Häätöäänestykseen joutuvien nimien julkistuksen jälkeen oli aikaa enää puoli tuntia häätöäänestyksen alkuun. Asukkaat suorittavat häätöäänestyksen aikaisempien asukashäätöjen tapaan päiväkirjahuoneessa.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.