Vajaa puolet laivareiteistä onnistui - Asukkaiden kauppabudjetiksi 216 euroa

Kapteeni Heidi seuraa laivan viimeistä matkaa torstaiaamuna. Kuva: © Nelonen Media.
Kapteeni Heidi seuraa laivan viimeistä matkaa torstaiaamuna. Kuva: © Nelonen Media.

Asukkaiden laivamatkailu Kyproksella ja Kreikan saaristossa päättyi torstaina aamulla. Kauppatehtävä sujui asukkailta vaihtelevasti.

Tiistaista lähtien käynnissä olleen kauppatehtävän tulos riippui siitä, miten hyvin asukkaat onnistuivat suorittamaan Big Brotherin määrittämät reitit laivallaan. Junaradalla liikkuneen laivan suoritusten onnistumisprosentti olisi se, minkä osuuden asukkaat saavat täydestä kauppabudjetista.

Etenkin keskiviikko oli asukkaille vaikea ja sinne sattui pitkä epäonnistuneiden suoritusten putki. Asukkaat alkoivat jo tuskastua, koska he tiesivät, että heidän kauppabudjettinsa pieneni jokaisella epäonnistumisella. Kauppatehtävän alkaessa asukkaat eivät kuitenkaan tienneet, kuinka iso täysi kauppabudjetti tällä viikolla on.

Laiva liikennöi myös viime yönä, kun suurin osa asukkaista oli mennyt nukkumaan. Vain Heidi ja Reeo olivat hereillä, kun Big Brother herätti muut asukkaat makuuhuoneesta. Tällä kertaa herääminen sujui paremmin kuin edellisyönä, jolloin juuri kellään ei tuntunut olleen kiinnostusta nousta sängystä.

Asukkaat rakensivat kauppatehtävässä 53 laivareittiä. Kuva: © Nelonen Media.
Asukkaat rakensivat kauppatehtävässä 53 laivareittiä. Kuva: © Nelonen Media.

Yön aikana asukkaat joutuivat matkustamaan muutamaan kertaan ennen kuin Big Brother soitti kreikkalaista musiikkia ja asukkaat saivat mennä nukkumaan. Aamulla asukkaat lähtivät vielä risteilemään herätyksen jälkeen, mutta viimeiseen satamaan päästyään Big Brother ilmoitti kauppatehtävän päättyneen. Asukkaat saivat kuulla vielä lopuksi Zorbas-musiikkia, jota on useasti kuultu viime päivinä.

Kauppatehtävän tulos kerrottiin vasta perjantaina. Asukkaat ehtivät jo ihmettelemään, milloin he oikein saavat kuulla, kuinka ison kauppabudjetin he saavat tällä viikolla. Iltapäivällä BB-talosta ehti poistumaan jo Hyvän Mielen Olentokin ennen kuin asukkaille kerrottiin, kuinka heidän kävi kauppatehtävässä. Merve siis pääsi elämään talossa ilman apinapukua.

Big Brother toimitti asukkaille postia, jossa kerrottiin, että he saivat kauppatehtävän aikana 53 kreikan kielistä kuulutusta, joiden mukaan heidän piti rakentaa laivan reitti. Onnistuneita reittejä asukkailla oli 24, mikä tarkoitti, että onnistumisprosentti oli 45. Asukkaiden täysi kauppabudjetti olisi ollut 480 euroa, mutta 45 %:n onnistumisella lopullinen kauppabudjetti on 216 euroa.

Asukkaat pääsevät kauppaan myöhemmin tänään. Kaupassa käyvät Miikka ja Milena.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.