Analyysi: Asetelmat liittoumissa ja niiden välissä

Pelillinen Big Brother on pian ollut käynnissä kaksi viikkoa. Kahden selkeän liittouman lisäksi talossa on asukkaita, jotka näiden liittoumien välissä.

Heti kauden alussa muodostui Reeon ympärille "roomalaiset", johon kuuluvat Ruzbeh, Miikka ja Heidi. Toinen liittouma, mikä muodostui Kirsin ja Nabazin ympärille lisättynä Tuulalla ja Sofialla. Heidiä yritettiin saada jälkimmäiseen liittoon, mutta ilmeisesti Nabazilla meni luotto Heidiin, kun Heidi lisäsi Kirsin viime viikon katsojahäätöön.

Alkukauden erikoispiirre ollut useasti toistuvat häädöt ja tiuhaan tahtiin tulevat uudet asukkaat. Taloon tulevilla asukkailla on tärkeää tietoa ulkomaailman kautta, sillä heillä on ollut mahdollisuus katsoa talon tapahtumia ennen taloon astumistaan. Tämä antaa hienon mahdollisuuden sekoittaa pakkaa ja vaikuttaa talon liittoumien toimintaan.

Toisen ja kolmannen aallon asukkaat eivät vielä täysillä osanneet hyödyntää uuden asukkaan statustaan, vaikka heilläkin on ollut jo tietoa, miten kausi on alkanut. Vasta Milenan ja Mathiaksen tulo neljännessä aallossa tuntui siltä, että he olivat pelin päällä. Toki aluksi heillä on helppoa, sillä sisäänajo talon on varmasti helpompaa viikonlopun aikana kuin alkuviikosta.

Käytännössä kaikilla uusilla on ollut se kuva talosta, että Reeon "roomalaiset" ovat se joukko, joka tulee hajottaa. Heitä pidetään kovina pelaajina, eivätkä he talon yleisen mielipiteen perusteella pelaa kovin puhtaasti. Vaikka Kirsin ja Nabazin tiimi pelaa yhtä kovaa - ellei kovempaa - ovat he saaneet olla muiden asukkaiden taholta varsin rauhassa.

Intoa on etenkin Reeon häätämiseen talosta, mutta riittävätkö kyvyt siihen? Reeo vaikuttaa fiksulta kaverilta, joka ei turhia hötkyile. Hän osaa pitää välit myös vihollisleiriin ja ainakin yrittää rekrytoida väkeä porukkaansa. Toistaiseksi se ei ole onnistunut pääosin "roomalaisten" huonon maineen vuoksi.

Toisesta liittoumasta Kirsi on erittäin aktiivinen pelaaja, joka käy keskusteluja lähes kaikkien asukkaiden kanssa. Nainen tuntuu pelaavan moneen suuntaan, mutta toistaiseksi hän on ollut uskollinen liittolaisilleen. Kirsin ja Nabazin liitto on saanut myös uusia jäseniä ja varsinkin uudet ovat olleet hanakoita siihen liittymään. Kirsi on jopa joutunut toppuuttelemaan suunnitelmissa "Rooman" kaatamisessa.

Kahden liittouman välissä on asukkaita, jotka eivät kuulu mihinkään liittoon. Viimeistään toisella viikolla etenkin Laura ja Merve havahtuivat, kuinka heidänkin on ryhdyttävä pelaamaan. Lauraa ja Merveä ärsytti se, että heitä kutsuttiin vapaamatkustajiksi ja he olivat kuulleet tätä ainakin Reeon sanomana. Tämä innoitti ainakin Merveä, että hän esittää Reeolle kuuluvansa "roomalaisiin" ja äänestävänsä heidän mukaansa.

Reeon dominointi ja joidenkin kokema määräily äänestyskäyttäytymisessä ärsyttää. Vastaan nouseminen saattaa kuitenkin kostautua ja omat näpit palavat, jos kaksilla rattailla pelaaminen paljastuu. Merve ei tiettävästi kuulu myöskään Kirsin ja Nabazin liittoon, joten jää nähtäväksi, onko Mervellä ja Lauralla mitään tehtävissä.

Merven ja Lauran iloksi ainakin Milena tuntuu olevan kiinnostunut naisista, jotka alkukaudesta tuntuivat jäävän paitsioon. Milana toimi tietotoimistona Mervelle, mitä talossa on puuhailtu, josta Merve ei ole tietoinen. Milana on ollut tarkkana, kenelle tietojansa paljastaa, joten ainakin tässä vaiheessa Merven tilanne vaikuttaa hyvältä.

Pelaaminen saatu käyntiin lähes kaikilla sylintereillä kahden viikon täyttyessä. Alkukarsintavaihetta on jäljellä vielä viikko, jonka jälkeen peli muuttuu. Vielä ei ole tietoa, mitä neljännelle viikolle mainittu Päälliköiden valtakausi tarkoittaa, mutta jotain vihjettä voisi antaa asukkaille paljastetusta kaaviosta viikoille 4-8 annettu kuvaus "syökse vallasta".

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.